Motorla ilgili daha fazla bilgi verebilirmisin? Nereden görebiliriz, ne renk, iletişim no ....
uskudar da. tel nom:05322421742
Motorla ilgili daha fazla bilgi verebilirmisin? Nereden görebiliriz, ne renk, iletişim no ....
240 km yi geçmiş değilim walla enteresan geldi banadaÇokmu gazlıyoruz değil motoruda ısıtıyoruz tek fark galiba o uzun yol bizimki şehiriçi
![]()
Evet uzun yolda az ve kısa molalar verip, hiç 100'ü de geçmezseniz oluyor. Ayrıca şunu da keşfettim. Benim far soketinin bir tanesi çıkık(Farın biri yanmıyor.) Bu da az da olsa yakıt tüketimini azaltıyor (%5-%10 arası)
nomarka soylediğin rakamlar çok yüksek rakamlar.Etkisi maxımum 10000 de 1 derecesınde olabılır.Çünkü alternatör sen lambayı yaksanda yakmasanda aynı amper ve voltajı üretmeye motor calıştığı anda başlıyor.cok iyi hatırlamıyorum ama alternatör üretmi 400 w civarıydı.Evet uzun yolda az ve kısa molalar verip, hiç 100'ü de geçmezseniz oluyor. Ayrıca şunu da keşfettim. Benim far soketinin bir tanesi çıkık(Farın biri yanmıyor.) Bu da az da olsa yakıt tüketimini azaltıyor (%5-%10 arası)
Buda cok dogru değil malesef denizcim.Bir elektrik kullanan alet, dogru akım(DC)Ancak akım tek ampule akacağından ampul ömrünü kısaltıp patlatacaktır. (35/35w)
Konu değişti ama ben yinede eski konuya cevap vereyim.
Elektrik sistemini besleyen alternatör. Alternatöre siz ne kadar yük bağlarsanız, yani ne kadar çok enerji isterseniz, o da bu enerjiyi nerden karşılayacak; tabiki motordan. Bu enerji için motoru daha fazla zorlayacak.
380 W alternatörün maksimum verebileceği güç: Maksimum diyorum çünkü siz sistemde ne kadar yük varsa o kadar güç çekersiniz. Motor çalıştığı anda 380 Watt çekiyor diye bişey yok.
14-15.5 Volt alternatör voltajı: Motor çalıştığı anda voltaj değeri hep aynıdır hiç değişmez. Ama akü arızalıysa bu değerlerin üstüne çıkar. Ayrıca motor çalışırken aküyü kesinlikle ama kesinlikle sökmeyin. Çok daha yüksek voltaja çıkar ki, beyin , gösterge falan yanar Allah korusun. (Akü, regülatörle beraber sistem voltajını 14-15 V ta tutar)
Neyse kafalar karıştıysa daha ayrıntılı anlatabilirim. Bu saatte bu kadar![]()

Kontak kapalıyken ADJ tuşuna basılı tutun ve kontağı açın. Lamba söndüğünde tuşu bırakın.Arkadaşlar burgman 400 motorum var.Yağını değiştirdim ama yağ lambası yanıp sönüyor.Onu nasıl söndüreceğim konusunda bana yardım edebilir misiniz?
bende sevgilimden ayrılmaya karar verdim K7 AN 400 yaklaşık 10000 km de isteyen olursa hazır bekliyor garajımda![]()
Kontak kapalıyken ADJ tuşuna basılı tutun ve kontağı açın. Lamba söndüğünde tuşu bırakın.
Abim 2 gün önce istanbuldan kalkıp arkadaşıyla birlişkte full bagaj ve çanta ile izmire geldi motorda tık yokYalnız 2 ayda 5 litre kadar yağ ekledik gelirkende ilk defa hız denemesi yapmış ve 155 km yapmış.:cat
burgman400) bildiğim kadarıyla Deniz Bey in motorsikleti Duffy ondan almıştık.
Ben pek hızı sevmem o yüzden devirli veya süratlı kullanmam yalnız abimi bilmiyorum onunda böyle hız hastalıgı yoktur.Yağ konusuna gelince biraz abartmış olabilirim ama ciddi boyutta yağ eksiltti diyebilirim.Evet deniz beyin motosikletini satın almışızMotosikleti 28000 küsürde almıştık şimdi 32000 e dayandı
Ben pek hızı sevmem o yüzden devirli veya süratlı kullanmam yalnız abimi bilmiyorum onunda böyle hız hastalıgı yoktur.Yağ konusuna gelince biraz abartmış olabilirim ama ciddi boyutta yağ eksiltti diyebilirim.Evet deniz beyin motosikletini satın almışızMotosikleti 28000 küsürde almıştık şimdi 32000 e dayandı