Suzuki Bandit 650S (Tavsiye)

Motosikleti
Kawasaki Ninja 250R
Merhabalar abilerim, ablalarım.
Görünüşünü, 4 silindir olması ve sağlamlığını çok sevdiğim için Suzuki Bandit modellerine bakıyorum. Sizce almalı mıyım ? Hangisini almalıyım ? Ya da önerebileceğiniz bir ilan var mı ? Banditler yurt dışında çok popüler olsa da ülkemizde çok az varlar malesef.

Şu an Ninja 250R kullanıyorum. 67.000 km de. Henüz hiç bir sorun ile karşılaşmadım, beni hiç üzmedi. Her gün işe gidip gelirken kullanıyorum. Birde CB125E var ama çok yağ yakıyor, motorunun yapılması lazım.

Bu şartlar altında Bandit ile işe gidip gelmek ne kadar mantıklı olur ? her gün 40-50 km yapıyorum denebilir. Eğer ekonomik olmayacak ise Sadece Kawasakiyi satıp Cb125e yi tamir edip işe öyle mi gidip gelmeliyim ?

Motosiklet hakkında bir fikrim yok ama görünüşü hakkında size katılmıyorum. çekiciliği yok. şu motosiklet tasarımlarında Suzuki yıllardır tasarımı berbat şekilde yapıyor. bir türlü ısınamadım Suzuki motorlara

Motosikleti
Ns200 15"
Minimum 6-7 litre yakacak bir motosiklet ile işe gidip gelmek bana pekte mantıklı gelmedi.

Bu modeli hiç araştırmadım ama yüksek ihtimal karbüratörlüdür ve ayarsızsa Marmara Kazım gibi içer ve cebinizden paraları sünger gibi çeker. :)

Yağ yakan motosikletin masrafıda çok olmaz, krankta problem yoksa silindir seti değişir devam edersiniz.

Motosikleti
Kawasaki Ninja 250R
O zaman cb125E yi tamir edip, sadece Ninjayı satıp bunu almak mantıklı olur mu ? çünkü herkes çok keyifli ve dayanıklı olduğundan bahsediyor Bandit'in. 4 silindir, retro görünüm ve ucuz olması çok güzel... MT 7 de olabilirdi ama 2 silindir ve temizini bulmak aşırı zor.

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Hocam biraz fantazi gibi olur. Piyasada az olan motordan parca vs den dolayi kacmayi tercih ederim. Eger boyle Honda S2000 fanlari gibi illede bandit olsun demiyorsaniz baska seceneklere yonelin derim. Cok guzel bloklar var. MT 7 cok diyorsaniz gsx 8s de olabilir. Ikinci eli mt 7 ye gore daha yavas ve dusuk idi.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Eski model motorun dertleri bitmez. Bak ben de eski model motor kullanıyorum, daha senkron ayarı yaptıramadım, kompresyon testine bile almadılar da kendim yapmak için kompresyon aleti aldım.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Retro görünümlü motor seviyorsan ve mt07 düşüncen varsa xsr700 önerebilirim. Mt07'den daha ucuza bulunabiliyor ve daha az apaçi elinde olduğu için daha temizi bulunabiliyor.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
sırf sesi çıkıyor diye motor alıyor millet bizim memleket vallahi iflah olmaz

Şu çöp motorlara para vermeyin. 3 tane ilanı var, 200 bin TL'ler havada uçuşuyor. Sahiplerine siz satmaya kalksanız kendi motorlarına 50 bin TL vermezler. Bana 10 bin deseler yine almam.

Ben olsam iki motoru verip CL250 alırım. Şehir içinde ideal motor.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Hocam selamlar, öncelikle ulaşım ihtiyacın açısından 4 silindirli bir motosiklet almak istediğine emin misin ?

Motosikletin yaşından dolayı normal bakımları bir miktar meşakatli olacaktır. Aynı zamanda kolayca elden satmayı unutmalısın. Her usta 4 silindirli motosikleti liftine almaz, alsa da ne kadarından anlar muamma. Çok egzotik bir seçenekle gelmişsin ama alırken ve en son da satarken güldürecek bir motosiklet olacaktır muhtemelen. Mal iyidir kötüdür karşılaştırması değil, gerçekten senin için iyi olmayacak bir seçime doğru gittiğini görmekteyim.

Sana tavsiyem elindeki iki motoru da satarak Dominar gibi, NC gibi şehiriçi motorlarına bir şekilde geçmen. Hem işletmesi, sürmesi, bakması kolay aletler hem de olur da beğenmezsen hiç yoksa aldığın fiyatın bir miktar üzerine satabilme avantajın olur. Ben beğeneceğini düşünüyorum, neticede NC'yi örnek verecek olursak Ninja250'den çok daha seri ve hızlı bir motosiklet ve konforu var.. Selametler.

Motosikleti
Kawasaki Ninja 250R
hocam işe gitme konusunda haklısınız,
olacaktır illa ki. Ama illa da 4 silindir istiyorum. Evet, sadece sesi için istiyorum dostum. Egzoz vs takan insanlardan da değilim. hali hazırda kullandığım araba zaten 190E 2.5. İlk sahibiyim. Cb125E ile işe gidip gelsem, diğer 4 silindirli oalcak motoru ise haftasonları ya da haftada 2 kere kullanmak istiyorum. Yamahanın XSR modellerinin sorunlu olduğunu duydum, özellikle de gaz teli hakkında vs. Bir de ince geliyorlar. En sevdiğim tasarımlar aslında eski kawasaki yarış motorları, 90'lar vs. Ülkemizde malesef motor kültürü 0 olduğu için 20.000 den sonra millet motor almıyor. asıl onlar iflah olmaz bence. 67.000 de kawasaki ninja kullanıyorum. ne yağ eksiltiyor ne bir problem yaşadım. civatasına kadar da orijinal. eski motorların masraflı olmasının nedeni ( eğer sorunsuzlar ise) tek sebebi kullanıcılarıdır.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam selamlar, öncelikle ulaşım ihtiyacın açısından 4 silindirli bir motosiklet almak istediğine emin misin ?

Motosikletin yaşından dolayı normal bakımları bir miktar meşakatli olacaktır. Aynı zamanda kolayca elden satmayı unutmalısın. Her usta 4 silindirli motosikleti liftine almaz, alsa da ne kadarından anlar muamma. Çok egzotik bir seçenekle gelmişsin ama alırken ve en son da satarken güldürecek bir motosiklet olacaktır muhtemelen. Mal iyidir kötüdür karşılaştırması değil, gerçekten senin için iyi olmayacak bir seçime doğru gittiğini görmekteyim.

Sana tavsiyem elindeki iki motoru da satarak Dominar gibi, NC gibi şehiriçi motorlarına bir şekilde geçmen. Hem işletmesi, sürmesi, bakması kolay aletler hem de olur da beğenmezsen hiç yoksa aldığın fiyatın bir miktar üzerine satabilme avantajın olur. Ben beğeneceğini düşünüyorum, neticede NC'yi örnek verecek olursak Ninja250'den çok daha seri ve hızlı bir motosiklet ve konforu var.. Selametler.
Japon harici hiç bir marka bakmıyorum abi, teşekkür ederim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Madem eski motorlardan söz ediyoruz, madem siz de Bandit 650 S düşünüyorsunuz ve hali hazırda eski bir Kawa kullanıcısısınız, o zaman alternatifleriniz arasına Z 750 S'i de almanızı öneririm (düz Z 750 değil, Z 750 R değil)

Motosikleti
Kawasaki Ninja 250R
Madem eski motorlardan söz ediyoruz, madem siz de Bandit 650 S düşünüyorsunuz ve hali hazırda eski bir Kawa kullanıcısısınız, o zaman alternatifleriniz arasına Z 750 S'i de almanızı öneririm (düz Z 750 değil, Z 750
çok güzel bir öneri abi. Peki O model 4 silindirli mi ? bir de bandit düşünme nedenlerimden biri neredeyse hala en çok satılan orta sınıf motorsiklet olması. amerikada ve avrupada parçaları aşırı yaygın. sadece ülkemizde yaygın değil. Z750S' e bakacağım abi. Bütçem en fazla 270.000 TL

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
çok güzel bir öneri abi. Peki O model 4 silindirli mi ? bir de bandit düşünme nedenlerimden biri neredeyse hala en çok satılan orta sınıf motorsiklet olması. amerikada ve avrupada parçaları aşırı yaygın. sadece ülkemizde yaygın değil. Z750S' e bakacağım abi. Bütçem en fazla 270.000 TL
4 Silindir ve Bandit'ten daha kuvvetli. Bu önerdiğim motorun da iğneden ipliğe her parçası yurt dışında satılıyor. Lakin bireysel ithalatta 30 Euro sınırı var, ihtiyacın olan bir parça olursa farklı yöntemlerle getirtmelisin. Yine de eski motorla uğraşmak zor.

Motosikleti
Kawasaki Ninja 250R
yurt dışına çok gidip gelebiliyorum, gürcistan ve yunanistan özellikle. dediğiniz motor kaç model bu arada abi. Çok teşekkür ederim tekrardan çok yardımcı oldun. Kendi kafa yapıma sahip bir motorsiklet sürücüsü bulmak çok iyi oldu :) 26 yaşındayım, bizim nesilde pek böyle düşünen yok.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
yurt dışına çok gidip gelebiliyorum, gürcistan ve yunanistan özellikle. dediğiniz motor kaç model bu arada abi. Çok teşekkür ederim tekrardan çok yardımcı oldun. Kendi kafa yapıma sahip bir motorsiklet sürücüsü bulmak çok iyi oldu :) 26 yaşındayım, bizim nesilde pek böyle düşünen yok.
2005 model, Yunanistan'da her şeyi bulabilirsin, adamlar hala Tdm 850/900 kullanıyor. En kötü Fransa ya da Almanya'dan Yunanistan'da bir adrese kargolar, Yunanistan'dan buraya karayoluyla getirirsin. Gürcistan'ı çok bilmiyorum. Tüm bu parçaları bulsan bile yaşadığın yerde o motorun dilinden anlayacak ve naz yapmayacak bir ustanın olması gerekiyor.

Ben İstanbulluyum, 1 senedir İzmir'de ikamet ediyorum, İstanbul'daki ustama nazım geçiyor, herşeyi yaptırıyorum ama İzmir'de basit bir yağ değişimi için bile beni darlıyorlar.

Motosikleti
Kawasaki Ninja 250R
kendim de öğrenmeyi istiyorum ve üzerinde çalışması daha basitler aslında. Çok mantıklı olur böyle bir motor almam. Bildiğiniz bir ilan varsa yönlendirebilirsiniz.sahibinden.com da kırmızı olsan bandit 650S modelini düşünüyordum. İndirim de yapacağını söyledi arkadaş.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
kendim de öğrenmeyi istiyorum ve üzerinde çalışması daha basitler aslında. Çok mantıklı olur böyle bir motor almam. Bildiğiniz bir ilan varsa yönlendirebilirsiniz.sahibinden.com da kırmızı olsan bandit 650S modelini düşünüyordum. İndirim de yapacağını söyledi arkadaş.
İlanlardaki hiçbir motoru tanımıyorum, sahiplerini bilmiyorum. Hakkında hayırlısı olsun, hangi şehirde yaşıyorsun?

Buarada İzmir'deki ilandan bahsediyorsan motor güzel gözüküyor, sahibi de 13 senedir motoru kullanıyormuş, ilanlar arasında seçecek olsam ben de bu motoru seçerdim. Yine de aldığında lastikleri Michelin, Metzeler dah iyi bir takım lastikle değiştirmeni öneririm.

Motosikleti
Kawasaki Ninja 250R

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar