Suzuki b. Buji Sorunu

motorumun karbüratör diyaframları yırtılmıştı sesi berbat çekişi iğrenç benzini aşırı yakıyordu karbüratör aldık yeni taktık düzeldi hic bi sorun yok harika oldu makine dün sürdüm garaja koydum bugün çalıştırıyım dediğimde aynı sorun iğrenç ses berbat çekiş :) evet sorun bujide sanırım silindir borularının biri ısınmıyor onun üstündeki bujiyi söktüm yağlanmış temizledim felen taktım düzeldi bu seferde onun yanındaki boru ısınmadı çok tuhaf bi olay ile karşı karşıyayım bıjinin yağlı olması neyi ifade ediyor değiştirilirse sorun düzelmiş olurmu söküp zımpara atmam temizlemem ne kadar gecici sorun olur yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum..

ucuz bir buji alıp deneyin sonra kaliteli birşey alıp takarsınız sorunu tespit için yani

motosiklet suzukinin nesidir??
sanırım çift silindir ama iki zamanlımı yoksa dört zamanlımıdır???

iki buji kablosunuda kontrol edin.yada kafadan buji pipolarını çıkarıp kabloları direk bujilere bağlayın..aynı sorun oluşmazsa pipoları değiştirin.devam ediyorsa,buji kabloları zayıflamış,kırılmış,kaçak gibi sorunlar olabilir..buji yağlaması ateşlemeyi kesmez..

sorun devam ediyorsa,en son bobin ve beyni kontrol etmeniz gerekecek...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar