Suzuki atakta

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
2012 yılında yüksek hacimli Japon naked'lara bakarken en zayıf görüneni Suzuki'ydi, ki en ucuzu da oydu.

Ama yeni GSXS-1000 hiç fena gözükmüyor. 150+ beygir meşhur K5 motor, Brembo frenler, ful elektronik altyapı... Fiyatı da gayet makul. Kullanmadım ama başarılı duruyor. Harbiden iyi mi merak ediyorum açıkçası.

Ek olarak, son revizyonda maksimum tork değerini düşürüp, 2000-11000 devir arası ortalama tork değerini arttırmışlar. Suzuki'nin 8S'te yaptığı gibi rakamlara oynamak yerine pratikte daha iyi ve zevkli motosiklet üretme gayreti takdire şayan.

2560px-Suzuki_gsxs1000.jpg

Bu arada, her büyük naked superduke'a mı benzemeye çalışıyor, yoksa bana mı öyle geliyor. Tipsiz diye dalga geçiyordum ama çığır açtı adamlar resmen.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Ben de geçenlerde Suzuki GSX800S ile deneme sürüşü yaptım.
Çok güzel bir motor. Biraz tipsiz ve ağır ama kullanımı çok rahat.
Spor modunda epey atak, amortisörleri ve yol tutuşu çok iyi.
Ağırlık merkezi epey aşağıda olduğundan herhalde, çok dengeli bir motor yapmışlar.
Fiyat olarak da alınabilir duruyor. (400bin TL)
Evladiyelik 2 motorum olmasaydı almayı düşünebilirdim.

2023-suzuki-gsx-8s-static-front-right-800x445.jpg

Bir önceki GSXS1000 de çok iyiydi, bunun da kötü olacağını düşünmüyorum. Bir tek o brembo'ları görünce beklediğim freni bulamamıştım, yine bunda da bulacağımı sanmıyorum =) Ben bunu yeni bir atak olarak da görmüyorum, GSX8S de kağıt üstünde eski kafa bir motor gibi görünse de çok iyi setup yapılmış bir makina ve acayip keyifli. Önceki kasa GSXS1000 de yine sınıfında en özen gösterilen setupı iyi yapılan makinaydı.

Hayır kimse Superduke'e benzemeye çalışmıyor sana öyle gelmiş. :)
Suzuki'nin yeni tasarım dili bu. Ya eski MT10'a ya da Superduke'e benzemesi kaçınılmaz bir sonuç zaten.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Defaatle kopyalanan agresif görünümlü "ön çatalları geçen yan grenaj uzantısı" detayını KTM kazandırdı motosiklet dünyasına.

Bunda bir de ona paralel renkli ön far grenajı ayrıntısı söz konusu, ki bu da ilk olarak 2014 Superduke ile ortaya çıkan bir dizayn ayrıntısı.

Geyiğe çarpınca farla birlikte sağ taraftaki bu iki grenajı da değiştirmiştim, oradan gözüme çarptı.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Valla ben çok iyi bir sürücü değilim. Ama Gsx-8s'i scooterdan bile daha rahat kullanıyorum. Aradan dereden orası burası sürtermi diye korkmadan geçiyor. Virajda çizgisini bozmaya kalkmıyor. Tren rayı üstünde gibi gidiyor. C modundan A ya alınca ağzımın kenarı kulağıma kadar geldi.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Valla ben çok iyi bir sürücü değilim. Ama Gsx-8s'i scooterdan bile daha rahat kullanıyorum. Aradan dereden orası burası sürtermi diye korkmadan geçiyor. Virajda çizgisini bozmaya kalkmıyor. Tren rayı üstünde gibi gidiyor. C modundan A ya alınca ağzımın kenarı kulağıma kadar geldi.

Şu A modudan (aynı motora sahip) V Strom 800 kullanan kardeşim de bahsetti, çoşuyormuş. Sanırım B ve C modları çok muhafazakar yapılmış, böylece A ciddi bir fark hissettiriyor.

Motosikleti
Şu A modudan (aynı motora sahip) V Strom 800 kullanan kardeşim de bahsetti, çoşuyormuş. Sanırım B ve C modları çok muhafazakar yapılmış, böylece A ciddi bir fark hissettiriyor.

Egzos sesi bile değişiyor.

2012 yılında yüksek hacimli Japon naked'lara bakarken en zayıf görüneni Suzuki'ydi, ki en ucuzu da oydu.

Ama yeni GSXS-1000 hiç fena gözükmüyor. 150+ beygir meşhur K5 motor, Brembo frenler, ful elektronik altyapı... Fiyatı da gayet makul. Kullanmadım ama başarılı duruyor. Harbiden iyi mi merak ediyorum açıkçası.

Ek olarak, son revizyonda maksimum tork değerini düşürüp, 2000-11000 devir arası ortalama tork değerini arttırmışlar. Suzuki'nin 8S'te yaptığı gibi rakamlara oynamak yerine pratikte daha iyi ve zevkli motosiklet üretme gayreti takdire şayan.

https://upload.wikimedia.org/wikipe...uzuki_gsxs1000.jpg/2560px-Suzuki_gsxs1000.jpg

Bu arada, her büyük naked superduke'a mı benzemeye çalışıyor, yoksa bana mı öyle geliyor. Tipsiz diye dalga geçiyordum ama çığır açtı adamlar resmen.

Çok iyi yapmışlar ve egzos sesi çok güzel....

Motosikleti
XV250 - FZ6
Defaatle kopyalanan agresif görünümlü "ön çatalları geçen yan grenaj uzantısı" detayını KTM kazandırdı motosiklet dünyasına.

Bu detayı pek sevmedim. GSX800S'de de vardı. Boynuz gibi yandan forlayan garip plastikler. Bir de motorun ön tarafı biraz fazla aşaıda gibi geldi bana kullanırken. Yani önde bir şey yokmuş gibi gidiliyor. Onu da pek sevmedim.

Motosikleti
Ama o boynuzlar sayesinde dizlere ayaklara fazla sıcak hava gelmiyor.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Soğutucu olarak işe yarıyorsa iyidir o zaman...
Ben süs sanmıştım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Superduke'ta o boynuzların ucunda ram air girişleri var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar