Scooter la uzun yol ve TEM - Köprü Meselesi
yektabulut
Selamın Aleyküm Arkadaşlar
Ben yeni girdim aranıza ve yeni motor camiasına girmiş bulunmaktayım
Sizlerin tecrübesine ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim
Burdaki bir arkadaşın bana vermiş olduğu bilgileri sizinle paylaşmak istiyorum.
Şöyle anlatayım. Ben Suzuki AN 125 HK motoru almaya karar verdim ve bu arkadaştan bir yardım istedim, onun bana vermiş olduğu cevap şuydu,
- köprüde kullanman çok zor, ve fazla uzak yerlere gidemezsin.
şimdi size sorum şu olcak ben sadece bu motoru eve gidip gelmek icin almak istemiyorum, avrupa yakasından anadolu yakasına veya taksimden kartala şişliden büyükcekmeceye gitmek istiyorum, bu motor bana yardımcı olurmu bu konuda yaz ve kış olmak üzere.burdan ankaraya gitmek istemiyorum tabiki ama kartal büyükcekmece arası gidebilirmiyim bu motorla,
Yekta kardeşim motoru mayıs 2008 de (ondan önce de motor tecrübem vardı) aldım, şu an 4.600 Km de , yani tüm yaz boyunca üzerinden inmedim, forumdan eski sayfaları okumuşşsan, Yenikapı dan feribot geçişli olmak üzere, Bursa , Yalova, Bandırma, Erdek, Yine İstanbulda Şile Ağva Sarıyer Kilyos vs. Şeklinde tek kişi ve eşimler birlikte uzun yollar yaptım..
Şimdi sorularına 35 yaşın verdiği olgunlukla; uçuyoruz kaçıyoruz yatıyoruz abicim demeden

d cevap vermeye çalışacağım.
Şimdi bizim ülkemizdeki distbürütörler paradan başka birşey düşünmeyen dangalaklar olduğu için hepimiz bir scoter alırken 10 defa düşünüyoruz ve haklıyız, geçen yıl avrupada en çok satılan motorlar diye google bi aratın honda nın ANF 150 ve ANF 125 diye bir modeli var 40.000 tane satmış bu motor niye türkiyeye gelmiyor kocaman tekerli ve enjeksiyonlu, komple disk frenli vs. habire millete hala utanmadan beat activa kakalıyorlar. Suzuki de aynı ne yazıkki...4500 den başladılar AN 125 i satmaya 2000 YTL ye kadar indi motor bir ara...neyse bunlar uzun meseleler..Şimdi geliyorum senin esas dertlerine...
1. Hergün uzun yol yapmak için alıyorsan tavsiye etmiyorum, aşırı derecede yorucu olabiliyor, rüzgar ve sürekli tetikte olmak insanı perişan ediyor...onun için hafta sonu binip uzun yolada gidebilirsin ama hergün kartaldan büyükçekmececeye gidip gelemezsin...Hele iki kişi hiç olmaz...iki kişi bindiğinde tüm konfor ve güvenlik yarı yarıya azalıyor..
2. TEM de Köprüde filan hergün düşünüyorsan olmaz abicim, bende eve vatan otogar bağlantı yolunu kullanarak gidip geliyorum, tem bağlantı yolu yani, yok kardeşim adam arkana giriiyor ve korna selektör korna selektör mahvediyor yavaş gitsen problem, hızlı gitsen problem sonuçta bu bir scooter 80 üzerine çıktığında kendini kesinlikle güvende hissetmiyorsun, hele de 10 inç lastiklerinle...ister michelin tak ister ferrari tak, işte yağmurlarda başladı, buyur çık bakalım 80 , in üstüne....
3. Bunun dışında günlük kısa mesafe işe gider gelirsin hiç bir problem yaşamadan, haaa canın ister haftasonuda uzun yol yaparsın ama sürekli yapılacak sey değil bu motorla...rüzgardan yoldan aşırı derece de etkilene bir araç ve oylede olması normal bir scoter dan bahsediyoruz çünkü...
Umarım canını sıkmamışımdır ama bunlarda benim düşündüklerim ve yaşadıklarım ...
Selamlar Kolaylıklar