öncelikle herkese meraba arkadaşlar. bende buradaki çoğu arkadaş gibi ilk kez bir motor sahibi olmak için forumlara üye oldum. scooter hevesim 1 hafta 10 gündür falan var ve sadece 2-3 saatlik bir internet araştırması sonucu alabileceğim modelleri 3 e indirerek çarşıya çıktım. bu sayıya indirmemdeki en büyük yardımcım piyasada sürüyle olan kıytırık çin malı motorları zaten en başından istememiş olmamdı. dedim ya daha yeni ilgilenmeye başlamıştım ve bundan 10 gün önce ve şu 3 modele bakmak için çarşıya çıktım.
honda beat 100cc
suzuki an 125 hk
kymco agility 125
şimdi düşünüyorumda motordan hiç anlamayan birine bile 2 saatlik bir araştırma sonucunda, o kadar motor arasından bu modelleri seçtiren internete ve onun yarattığı forumlara bir kez daha teşşekkür etmek lazım sanırım.
honda beat i elememdeki en büyük faktör fiyatı oldu.3.600 ytl lik fiyatı gerçekten beni soğuttu ve bu yüzden onu daha ilk gün eledim. kymco ve suzuki arasında kaldığımda ise kymcoyu tasarımından dolayı pek beğenmedim ve suzuki tek seçenek gibi gözüküyordu artık. tek sorunu tekerinin 10 inç olmasıydı.
10 gündür forumlarda geziyorum ve suzuki an 125 hk başlığı altındaki 53 sayfayıda merakla okudum son 1 hafta içerisinde. hepinize ayrı ayrı teşşekkür etmek isterim öncellikle.gerçekten çok yararlı bilgiler var motora yeni başlayanlar için. ancak trafik kazalarından çok korkan biri olarak an 125 hk üzerinde yapılmış kazalar beni biraz tedirgin etmedi değil açıkcası (bu tip kazalar çoğu scooter ile yapılıyor zaten dediğinizi duyar gibiyim). bu yüzden son 2 gündür acaba biraz büyük tekerli bir scooterla mı başlasam diye düşünmeye başlamışken bu noktada artık siteye üye olup sizlere danışmamın doğru olacağına karar verdim. konuyla ilgili birkaç sorum olucak cevaplarsanız çok sevinirim.
birincisi - suzukiyi kullanan arkadaşlar çok yüksek hılzara çıkmadan 60-75 gibi orta hızlarda bu motorun üstünde kendinizi güvende hissediyor musunuz? yoksa tekerlerden dolayı birazcık tedirginlik oluyor mu?
ikincisi - tekerlerin küçük olması virajlarda herhangi bir sorun yaratıyor mu?
üçüncüsü - piaggio nun fly 100 modelini gördüm . tekerinin 12 inç olması tasarımının hoşuma gitmesi (burdaki çoğu kişi tarfından kız motoru diye tabir edilse de) ve şuanda 3.000 ytl gibi bir kampanya fiyatının olması bana acaba dedirtti. yalnız bu motorun torku fena olmasa da beygir gücü 6.2 hp. bu bir sorun yaratırmı artcı ile beraber yokuş çıkarken? mesela antalyanın meşhur kaleiçi yokuşları çıkarbilir mi böyle bir motor 2 kişiyle beraber yoksa zorlanır mı?
son olarak ah be suzuki keşke şu motorun lastiklerini 12 inç yapsaydın da düşünmeden alsaydım demeden edemiyorum
şimdiden cevaplayan herkese çok teşekkürler.bu arada kaza yapan gökayugur a da geçmiş olsun dileklerimi iletirim.