Suzuki Suzuki AN 125 HK Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Merhaba arkadaşlar...Geçen gün motorumu 1000 bakımı için servise götürdüm.Yağ ve bujileri değiştirdiler.40 ytl verdim toplamda.Hava filtresiydi galiba hava tuttular onada biraz değiştirmeye gerek yok dediler.2000 bakımındada yağ filtresi değişecekmiş vs..100 ytl civarı bir şey tutuyormuş.Birde her 1000 km'de bakıma götürcekmişim..Her 1000 km'de yağ değişecekmiş.Mantıklı mı sizce bu?Benim yağ filtrem neden değişmedi acaba?1000 km bakımında yağ ve yağ filtresinin değiştiğini okumuştum çünkü forumda.

Merhaba arkadaşlar...Geçen gün motorumu 1000 bakımı için servise götürdüm.Yağ ve bujileri değiştirdiler.40 ytl verdim toplamda.Hava filtresiydi galiba hava tuttular onada biraz değiştirmeye gerek yok dediler.2000 bakımındada yağ filtresi değişecekmiş vs..100 ytl civarı bir şey tutuyormuş.Birde her 1000 km'de bakıma götürcekmişim..Her 1000 km'de yağ değişecekmiş.Mantıklı mı sizce bu?Benim yağ filtrem neden değişmedi acaba?1000 km bakımında yağ ve yağ filtresinin değiştiğini okumuştum çünkü forumda.

Dostum sen yetkili servise götürdüğüne eminmisin motorunu?
1000km de bir yağ değişmez, kesinlikle mantıksız..
Yağ filtresini bir dahaki serviste değiştirirler.. Ama 1000km de 1 bakım olmaz

İlk serviste bujiyi niye değiştirmiş ki? sen başka bir servisle konuş bence

Son düzenleme:
mcyassin

tarikiko'nun dediği gibi bir problem var, bakımlar 2000 km'de bir yapılıyor...yağ da rodajdan sonra her 2000 km de bir değişiyor.

secretplay; nylon lastiğin markası değil mi

değil dostum, tang cing tre gibi bir marka var lastiklerin üzerinde dikkat edersen ...

ŞİMDİ GELELİM ESAS SORUNA;

Arkadaşlar ben sürekli aynı istasyondan ve her seferinde 20 YTL benzin alıyordum. Önceden 20 YTL benzinle çok rahat 200 km yapıyordum, fakat son üç depodur bir türlü motor 150 Km yi geçmiyor aynı 20 YTL benzinle...

Üstelik çok devirsiz kullanıyorum, gaza yüklenmiyorum,aşırı sürat yapmıyorum, hatta yuh artık demeyin ama :) bakıyorum kırmızı ışık sayacında 30 saniyeden fazlaysa kontağı kapatıyorum...sebebi ne olabilir...Sizler ne kadar yakıyorsunuz...

...ömercem.
karburatör yada hava filtrende bi sorun olabilir.agresif kullanmıyosan ve yakıt sarfiyatın giderek artıyosa bi arızaya işarettir.
ben ilk zamanlar shell den benzin alıyodum.iki servise gittim ikiside shellden vazgeçmemi söyledi.daha önce forumlardada okumuştum shell iyi değil die.iki sefer buji değiştirdim.bujileri kapkara yapıyodu.artık bp den alıyorum.kilometre olayına gelince.2250kmdeyim.öyle bariz bi kilometre farkı olmuyo bende.önceki rakamlarla aynı hemen hemen.hatta forumlarda 5000kmden sonra yakıt sarfiyatının dahada azaldığı söyleniyo...

arkaşlar ben arabama yıllardır shel den benzin alırım motorumada shelden alıyorum hiç ir problem yaşamadım motorum daha yeni gerçi ama arabamda yaptığım tesbitlerde bpden ne zaman benzin alsam araba lt başına şehir içi 10 12 km yol yapar çok sert kullanmam arabamı shellden aldığımda ise 12 15 arası değişiyor sizin benzin aldığınız bayii bi işler çeviriyor olmasın çünkü ikamet ettiğim yerdeki opet bayisinden herkes şikayetçi idi sonunda kapandı isterseniz bide 98 oktan yakıtları deneyin 6.5 lt de depo başına çok bi fiyat farkı olmaz zaten depoyu bitirip lt başına hesaplamaları en kısa zamanda sizinle paylaşırım herkese kazasız belasız sürüşler

Dostum sen yetkili servise götürdüğüne eminmisin motorunu?
1000km de bir yağ değişmez, kesinlikle mantıksız..
Yağ filtresini bir dahaki serviste değiştirirler.. Ama 1000km de 1 bakım olmaz

İlk serviste bujiyi niye değiştirmiş ki? sen başka bir servisle konuş bence

Abi eminim.Adresini suzuki'nin sitesinden aldım zaten.Şimdi benim motor 1350 Km'de.Yağ filtresi değişmedi hala değiştirmeme gerek var mı sizce?bujide erken değişmiş oldu herhalde

benzin tüketimi

Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ediyorum.. Ben aksaray da Büyükşehir Belediyesinin Benzin İstasyonu var ( opet ) hile hurda yapmazlar kamu kurumu ne de olsa diye oradan alıyordum..ama bi değişim yapacağım artık bakalım ne olacak..

Arkadaşlar dediğim gibi benim motor 20 YTL / 140 -150 Km yapıyor yani km de 140 Ykr filan yakıyor, ölçeniniz var mı sizler ne kadar yakıyorsunuz, benim ki çok mu anormal onu anlamak istiyorum ...

Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ediyorum.. Ben aksaray da Büyükşehir Belediyesinin Benzin İstasyonu var ( opet ) hile hurda yapmazlar kamu kurumu ne de olsa diye oradan alıyordum..ama bi değişim yapacağım artık bakalım ne olacak..

Arkadaşlar dediğim gibi benim motor 20 YTL / 140 -150 Km yapıyor yani km de 140 Ykr filan yakıyor, ölçeniniz var mı sizler ne kadar yakıyorsunuz, benim ki çok mu anormal onu anlamak istiyorum ...

valla bana fazla gibi geldi.Benim ki 10 ytl'lik benzinle yaklaşık 100 km gidiyor.Biraz daha fazla gider normal kullansamda tam gaz gittiğim için genelde bu civarlarda oluyo.Rodajı falan bitti mi motorunun?

Mcyassin; Rodajı falan bitti mi motorunun?

Evet 4000 km de şu an, zaten rodajda yakmıyordu bu kadar ne oldu anlamadım, rodajda 90-110 YKR arası yakıyordu, şu anda o kadar sakin kullanmama rağmen bir türlü 140 YKR nin altına inderemedim son 3 depo da

Evet 4000 km de şu an, zaten rodajda yakmıyordu bu kadar ne oldu anlamadım, rodajda 90-110 YKR arası yakıyordu, şu anda o kadar sakin kullanmama rağmen bir türlü 140 YKR nin altına inderemedim son 3 depo da

Profesyonel arkadaşlar cevaplasın o zaman;) benim ilk motorum bu ve daha 1300 km'de.

bu arada bizim motorların 4'lüsü nasıl yanıyor bilen var mı?Bulamadım bir türlü ve fazlasıyla lazım oluyor bana

Marmara gezim

Eveet selamlar herkese...

Arkadaşlar, malum şu önümüzdeki KPSS sınavına hazırlanmaktan dolayı yıllık iznimi şöyle ağız tadıyla doya doya geçiremedim. Arada ufak çaplı şile (Deniz, Kum, Güneş) kaçamakları dışında 15 günlük tatilimde genelde hep ders çalıştım durdum.
Tatilimin son 2 günü ani bir kararla Suzimle kendimi yollara savurdum. :p

Efendim, nereye atlasam nerden zıplasam diye düşünüp dururken kendi kendime "Oğlum Gökay! Gel sen bi delilik yap, böyle fırsatı, böyle zamanı bidaha bulamazsın, gel bin şu demir atının sırtına düş bakalım yollara" diyerekten İlk uzun mezilli balistik gezimi oluşturdum... :cherry:

GEZİ PLANI : Marmara denizi çevresini dolanmak. (Hayır kimin aklına gelir böyle saçmalıklar bilmem, delilik olcek ya ne mantık var ne amaç...)

GEZİ ROTASI : İstanbul Ümraniye'den motoru yükleyip. "Vira Bismillah" kontağı açıp, Çamlıca gişeleri - Eskihisar Feribotla Yalova - Bursa - Balıkesir - Çanakkale - Feribotla Gelibolu - Kısmen Edirne - Tekirdağ - İstanbul.

GEZİ MESAFESİ : 900 küsür km.

MÜRETTEBAT : Tek tabanca! Ne artçı ne başka motor. (Haa arada bana eşilik eden bir kaç martı ve yol kenarından beni korkutmaya çalışıp havlayarak bir süre takip eden bir kaç köpeğide unutmayayım) :wiinkk:

GEREKLİ (GEREKLİ OLMASADA YANIMDA BULUNDURDUĞUM) MALZEMELER : KGS Kartı, Çadır, Uyku tulumu, Şişme yastık, Termos, Açık hava için sivrisinek kovucu, Yedek çamaşır giyim v.b. eşyalar, Karayolları haritası, Fotoğraf makinesi (beni nasıl tilt etti ileride değineceğim:farao:) Yedek Cep Telefonu , Şu benim sele altındaki her daim hazır bulunan meşhur çantam (Önceki sayfalarda bahsi geçmiştir, içinde bulunanlarla ilgili olarak benim - Alaaddinin sihirli çantası:silent: - dediğim; içinde çeşitli motosiklet kilitleri, lastik tamir köpüğü, sargı bezleri, gazlı bezler, yara bantları - eee sağlıkçı olunca illa biyerlerden çıkıyor tabii - Ufak alet tornavida v.s. takımı, elektrik bandı, sıvı sabun, el feneri, kullanma ve garanti kitapçıkları, kalem not defteri v.s. v.s. eksik etmediğim çantam:p)

GEZİ AMACI : Valla ne arkadaş ziyareti ne bi yerleri gezip görüp incelemek. Ne yalan söyliim yalnızca motor üzerinde yol yapmak. (Zaten rotayı tamamlamak için hanımdan sadece 2 gün 1 gece izin alabildiğimden Tarihi turistik yerleri gezip dolaşayım diye düşüncelerim yoktu...)

GEZİ SÜRESİNCE YAŞANAN OLUMSUZLUKLAR :
1-) Tek gidiş ve tek geliş olan Çanakkale Lapseki yolunda karşı yönden gelen kamyonun arkasından burnunu çıkartan o arabayı kullanan, ve kendisini insan sanan o mahluka, defalarca sellektör yapıp bi o kadarda korna çalmama rağmen o kamyonu sollamak için benim şeridime girip, hayatımı ve kendi hayatını hiçe sayarak yanımdan kıl payı geçen bir ayı kardeş görmem.::angry2::

2-) Problem çıkartmasın diye "büyük" olarak bildiğimiz bir süpermarketten aldığım Duracell marka pillerin boş çıkması (Hoş, Bir duvar saati çalıştıracak güçte belki ama benim foto. makinesini çalıştıracak kadar güç barındıramıyormuş içinde :silent: ) Bu sebeple yolculuğun 1. gününde hiç foto çekememem. (Yuh biyerde durup alsaydın bari diyeceksiniz doğrudur ama çok kızdım olaya almadım inat ettim bende)

3-) Tekirdağ civarında İst.' a 140 km civarında, Lastik havasını kontrol edeyim diye girdiğim benzinciden kimsenin uyarmayışı sonucu, Cihazda hava PSİ sini ayarlayıp ön lastiğin sibobuna tabancayı takıp basınç ayarının istediğim seviyeye gelmesini beklerken, melül melül baktığım lastiğin giderek indiğini farketmem. :sunny: (Abi gidip adamlara soruyorum bu cihaz bozukmu diye - Haa o mu evet diyor herif yaa. Öyleyse kardeşim bi A4 kağıda yazıp yapıştırın şuraya bozuk diye. Neyse çabalarım sonucu lastiğe hava bastık ama ne birim var ne bişey tamamem elle yokluyorum sertliğinin kıvamına göre bakıyorum. 140 km. Allah'a emanet geldik yaniki.)

4-) Marmara ereğlisinden sonra başlayan ve evime kadar olan yolda (Bilhassa otobanda) aşırı şiddetli esen rüzgara maruz kalmam... (Öyleki mübarek yandan bi vuruyor neredeyse bir şerit değiştiriyorum onun etkisi ile - Motor 110 ben 85 kg + yük, banamısın demiyor alıp götürüyor yani - Zaman zaman kollarımın yorgunluğundan gidonu hareket ettiremeyecek noktaya gelip hemen sağda durup dinlendim.)

5-) Kaskımın visörüne kamikaze dalışı yaparak yaşamlarına son veren bir düzine zavallı haşerat.:p

Biliyorum siz şimdi Suzinin durumunu soracaksınız. :) Evet aynen tahmin ettiğiniz gibi. Benim bi tanecik suzukim yolda hiçmi hiç üzmedi beni. Tek bir problem bile çıkartmadı bana. (Durun! tahtalara vurayımda nazar değmesin. 125 cc hava soğutmalı bir scooter ile 900 km. ve sorun yok! :cat: )

Evet arkadaşlar birazda fotolar ekleyelim bakalım:

Efendim ne yapmışız nerelere gitmişiz nerelerden geçmişiz bir bakalım. 25/08/2008 saat 15:00 itibarı ile İstanbul Ümraniye'den yola koyuluyoruz Suzimle. Yaklaşık her 45 - 60 dk. da bir 10 - 15 dk lık molalar vererek ilerliyoruz aşağıdaki oklar istikametinde.

Taa saat 23:30 gibi Balıkesir - Erdek'e (Kapıdağ yarımadası) vararak burada bulunan Camping bölgesinde çadırlar ve karavanlar arasına ilişip hemen çadırımı kurup kıvrılıyorum içinde. Sabah saat 08:30 da kalkıyorum belim sırtım hafif ağrıyor. Uyku tulumu tamam hoşta neden şişme yatak almadığıma isyan ediyorum. Zira zemin sertmiş:p Campingden görüntüler...

09:15 gibi tekrar yola koyuluyorum. Herşey iyi hoşta en garibime giden olayda aynı gün içinde 3 kere depoyu fullemek oldu :mrgreen: Yollar... Yollar... Yollar...

Benzinci WC' sinde sıra beklenir mi? Ben bekledim...

Bu fotoğraftada sevgili "Ümmet" abimize özenmişim...:queen: (Saygılar Ümmet abim)

Gelibolu' ya geçmek için feribottayız...

Hanım telefonda yavaş yavaş huysuzlanıyor artık, nerede kaldın diye sitem ediyor. Üstüne yukarıda anlattığım Tekirdağ' daki lastik sendromuyla da bi hayli vakit kaybedince foto aralarına son verip bir an önce eve yetişmek arzusu ile yola koyuluyorum... Mahmutbey gişelerinden az ilerisi felaket bir trafik, Kavacık'a kadar sürüyor... 26/08/2008 saat 19:00 nihayet evdeyim

gokayugur

harika bir gezi yapmışsın ve ayrı bir güzel tarafı ise bunu 125 cc lik bir scooter ile yapmıs olman :cat:
tebrik ederim...helal olsun.

arkadaşlar bende iridyum buji taktırıcam ama hangi modeli uygun bilmiyorum servise sordum tanesine 60 ytl dedi bende çüş dedim internetten baktım tanesi 30 ytl ama hangisi suzukiye uygun numarasını bilen varsa yardımcı olursa sevinirim

bide geçen başıma geldi sizinde gelirse diye yazayım serviste kazık yemeyin benimgini

motoru olduğu yerde düşürdüm geçen hemen kaldırdım ama hava filtresine yağ gitmiş farkedemedik birde yolda giderken gaz kesmeye başları servise bi gittik buji patlamış hava filtresi yağdan gözükmüyo 50 ytl ye maloldu dandik bujiyi 17 ytlye verdiler internette baktım aynısı 5 ytl

Profesyonel arkadaşlar cevaplasın o zaman;) benim ilk motorum bu ve daha 1300 km'de.

bu arada bizim motorların 4'lüsü nasıl yanıyor bilen var mı?Bulamadım bir türlü ve fazlasıyla lazım oluyor bana

bizim motorların dörtlü flaşörü maalesef yok..yakıt tüketimleri için önceki sayfalara bakmanızda fayda var

valla acayip gaza geldim; hemen yollara çıkasım geldi.... BRAVOOOOOOOOO::shake2::::sefereee

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
1023983wu4.jpg

ben bu rampadan aşşağı innova ile 140km gördüm :cherry:
şaka biryana bu scooter düzde tek kişi rahat 100km/h görüyormu

Son düzenleme:
Sevgili gökayuğur,
Gayet nefis bir gezi olmuş. Rota hakikaten biraz acayip ama.. Neden olmasın!!!
Nereye gidildiğinin ne önemi var.. Herhalde bu rotayı giden nadir motorculardan birisi olmuşsundur :) Resimler için de ayrıca çok teşekkür ederiz.

Tatil şudur budur derkene, 15 gündür karakaçana el sürememiştim. Bugün nihayet kargalar bokunu yemeden kalktım, yine bir Şile yaptım, çayımı içtim, tostumu yedim geldim. İnşallah ben de havalar bozulmadan orta mesafe gezilere başlamak niyetindeyim. Birkaç hafta içerisinde yapabillirim.... Yapmayabilirim.... Garanti veremem...
Ama sonra mutlaka haberleşelim, birkaç motor biraraya gelip grup halinde turlamak eminim çok daha keyifli olacaktır. Şu Anadolu Hisarı'nda buluşma işi ne oldu, tedavülden mi kalktı? Sayın wildrain (Erol) abimiz de ortalarda yok.. Cehennem Suzi'leri ilgi alaka bekliyor.. Sahipsiz kaldık resmen.. Olmaz ki ne !!

Sağolasın gökayuğur.. Tekrar teşekkürler..

toksom kardeş burdayımda sizyoksunuz tatil falan derken herkes dağıldı bir tarafa ama ben devamlı beykozu bekliyorum... gökayuğur kardeşimize helal olsun diyorum karşısında saygıyla eğiliyor ve kaskımı çıkarıyorum... ne güzel gezi yapmış valla helal olsun...bir beykoza gelmediniz yaaaa çok üzüldüm kırıldım... bak ramazanda geldi şimdi ... sonrada soğuklar yağmurlar başlar ...
artık bekliyorum...bu sitede başka guruplarda var örneğin yarın bir gezi yapıyorlar ama karışık motorlar .... pek keyifli gelmedi bana ... bizim guruptan gelen olursa yarın bir tur atabiliriz bence.....kısada olsa bir kaç kişide olsa

Karakaçana bineyim ama acep nerelere gideyim? konu başlıklı bu sabahki gezime çıkarken istikameti Ağva olarak belirlemiştim. Dün gece yağan yağmur neticesi yollarda yoğun su birikintileri vardı. Islak zeminde bizim lastiklerin kaydığını sizlerden öğrendiğim için dikkatli gittim. Çok fena bir rüzgar vardı. Şile otobanına çıkınca bu rüzgarın beni çok feci savurduğunu farkettim. Gidiş-geliş ayrılmış çok şeritli kısımlarda sorun yoktu ama. Yolun bir kısmında malum yol yapımından dolayı gidiş geliş aynı şeride veriliyor ve tek şeride düşüyor. Kuvvetli rüzgar bir yandan, yandan geçen otobüs ve kamyonlar diğer yandan beni sallayınca tırstım. Hemen Ömerli çıkışından kaçıp, Ömerli Barajı'na gittim. Orada 15dk. kadar soğuduktan sonra, bu sefer Şile Otobanını transit geçip yolun karşı tarafına geçip, Beykoz sapağına girdim. Yukarıdaki yazısına istinaden, bize gönül koyan Wildrain'i bulurum belki dedim Beykoz'da. Sonra yol Riva ve Beykoz şeklinde ikiye ayrılınca, hemen fikir değiştirdim. (Ne yalan söyleyeyim, anında sattım Wildrain'i.. Hem nereden bulacam adamı Beykoz'da!! Di mi?) Rotayı Riva'ya çevirdim. Yol boyunca dere kenarı kendin pişir kendi ye, at çiftlikleri, atv parkurları, gözlemeciler, paintball oynama mekanları filan derken nefis bir virajlı yoldan Riva'ya vardım. Riva merkez oldukça küçük bir yer ama manzarası çok güzel. Minik ama tatminkar bir kumsalı var. Dalgalar kıyıyı harbiden dövüyor.. Çok kalabalık günler gelinmez bu plaja... üstüste altalta dipdibe olunur.. Riva deresinde çeşitli deniz araçları kiralayıp gezinmek de mümkün. Aynı Ağva'daki ortam gibi. Hatta biraz daha vahşi. Sonra aynı yol üzerinden tıpış tıpış eve döndüm. 100 küsur km gitmişim. Sevgili Wildrain, yoğun trafik olan yerlerde motor kullanmaya henüz cesaret edemiyorum ama, bu abuk sabuk rota üzerinden Beykoz'a bir şekilde gelebileceğimi sanıyorum. Ya nasip, ya kısmet artık..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar