Arkadaşlar uzun yıllardır küçük çaplı motorlar kullanıyorum lisede mopedle başlamıştı, İstanbul da da scoter e geçtim, kullandığım çin malı motordan şikayetçi olduğum için küçük pratik bir japon-italyan scoter e geçmek için araştırmalara başladım, ve AN 125 te karar kıldım, araştırmalar esnasında da forumu keşfettim fakat okuyunca ağzım açık kaldı yani sapla saman birbirine karışmış...ağzı olanın konuştuğu bir alan haline gelmiş...
bir kısım arkadaşlar çin demiş vurmuş, evet çinde üretiliyor bu motor ama çinde üretilmeyen ne var, cebinizdeki nokiadan, tüm bilgisayarlar, ipod dan vesaireye herşey çinde üretiliyo zaten. Yani çin diye tu kaka yapmaya hiç gerek yok, merter de ki işmerkezlerinde de 300 milyonluk diesel kotla 5 milyonluk tapon mal yan yana üretiliyor. Denetimi yaparsın ondan sonra ister çinde üretirsin ister maçinde olay budur.
Diğer bir konu AN 125 bir scoter, kendi çapında bir scoter olarak fayda-maliyet analizi yapılarak değerlendirilir, harley almıyorsun, abartmayacaksın,
Fiyat konusuda bir muamma an plaka dahil 2.350 ye veren bayi var. Suzuki yetkili bayisi, bir arkadaşımız yok çıkmadır o motor yok plaka takılmıştır yok 2007 dir filan demiş ne anlama geliyor anlamadım, yetkili bayi bu ilanı vermiş mi olay bitmiştir.
Bazı arkadaşlar yok zonguldak a bastım, Ankaraya gittim geldim, ben 80 eşim 70 atladık gezdik, ben iki kişi çerkezköy gittim ayrıca taşığım malzemenin hadi hesabı yok diyor, yani şaşırdım ve açıkçası üzüldüm.
Yani milletimize özgü bişey olmaz abi mantığı almış yürümüş, scoter in ne olduğunu ne işe yaradığını anlatacak değilim ancak üç yıldır sürekli şehiriçinde yaz kış kullanan bir insan olarak el insaf diyorum...yani üzerinde 150-200 kilo bir taşa, çukura vursan suya girsen, ani bir şey olsa veya şehirler arası yolda bir buyuk aracın ve yanından uçan bir Bmw nin türbülansına girsen ne olur düşünmek bile istemiyorum...
yeni üye olup topluca okuduğum için mesajları sizin için bayatlamış konular olabilir ama bunları yazmak istedim...
Herkese Selamlar Kolaylıklar