Süslü Egzoz. Bir kişiyle başladı, şimdi 10 ilde temsilcilik kuruluyor

Tekirdağ’da bir kadının fikriyle kurulan “Süslü Egzoz” adlı kadın motosiklet kulübü, işlemlerini tamamlayarak dernekler kütüğüne ismini yazdırıp 10 ilde temsilcilik kurmaya hazırlanıyor.

2016 yılında kurulan ve hızla tüm Türkiye’ye yayılıp, katılımcı sayısıyla dikkat çeken “Süslü Egzoz” Kadın Motosiklet Kulübü, sosyal sorumluluk alanlarında başı çeken, kadın ve motosiklet ruhunu aynı çatıda toplayan, bilinçli, eğitimli ve farkındalığı ön plana çıkaran projeleriyle tüm dikkatleri üzerinde toplamaya devam ediyor. Kübra Ağlamaz adlı motor tutkununun fikriyle kurulan ‘Süslü Egzoz’ şimdi ise Türkiye’nin 10 farklı bölgesinde temsilcilik açmaya hazırlanıyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan ‘Süslü Egzoz’ Kadın Motosiklet Kulübü Başkanı Kübra Ağlamaz, “2016 yılında yere sağlam basan emin adımlarla başladığımız bu yolda çok büyük kitlelere ulaşmayı başardık. Şu an için Türkiye’nin 10 ilinden üyelerimiz var. Hızla büyüdük ve büyümeye de devam ediyoruz. Resmiyet kazanarak bu platformda sosyal projelerimizi yürütmek bizim için önemliydi. Bugün itibariyle “Süslü Egzoz” Türkiye’de resmi bir kulüptür. İl bazlı temsilcilikler açmaya devam ediyoruz. En son temsilciliğimizi Bursa’da açtık. Burada ayrıca bir kez daha ilan etmek istiyorum. Motosiklete gönül vermiş tüm kadın motosiklet sürücülerine kapılarımız ardına kadar açıktır. Artık kulübümüzün rüzgarlı bir evi var. Türlü takım aletleri hediyelik kabulümüzdür. Ruhuyla motosiklet kullanan, rüzgar aşığı tüm kadın motosiklet sürücülerine selam olsun. Birlikte çok daha güçlüyüz” dedi.

Kaynak : İHA

ZM0dmE.jpg

Z59bw4.jpg

Süslü Egzoz Facebook Sayfası
www.facebook.com/susluegzoz

Ekli dosyalar

• suslu-egzoz.jpg
    suslu-egzoz.jpg
    77.3 KB · Görüntüleme: 13,715
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben hiç erkek motosiklet kulübü görmedim.Ama feminizm mi desem ne desem bilmiyorum hangi akıma kapılıyorsa millek "KADIN motosiklet kulübü" adı altında bir kulüp açılıyor.Ve motora gönül vermiş tüm kadın motosiklet sürücülerine kapımız açık denilebiliyor.Ama ben hiç "bla bla erkek motor kulübü" motora gönül vermiş erkek sürücülerimize kulüp gibi birşey duymadım.Bu konuda cinsiyetçilik yapmanın çok bir anlamı olduğunuda düşünmüyorum.Yarın bir gün eşcinsellerde kulüp kursa.Bildiğin motor küktüründe bölünme olacak bu.Hells angels,red devils gibi kulüpler var adamlar eşleriylede motorcu.Yani toplumda ve motor kültüründe böylesine bir ayrışmaya gitmek çok saçma.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çirkinler motosiklet kulübü şişmanlar motosiklet kulübü vs :cherry:

Motosikleti
XV250 - FZ6
Egzoz markasi zannettim ben basligi gorunce. Akrapovic falan gibi yani.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
---------------------------

Son düzenleme:
Kadın kulübü diye yerilmiş ama bizdeki kültür buna uygun değil diye düşünüyorum.Kadınlar haklı olarak böyle bir oluşum yaratmışlar.

Tekerinize taş değmeye

O değilde Mustafa nerden buluyorsun böyle antin kuntin haberleri,
Allah iyiliğini versin 😂😂😂

Ben hiç erkek motosiklet kulübü görmedim.Ama feminizm mi desem ne desem bilmiyorum hangi akıma kapılıyorsa millek "KADIN motosiklet kulübü" adı altında bir kulüp açılıyor.Ve motora gönül vermiş tüm kadın motosiklet sürücülerine kapımız açık denilebiliyor.Ama ben hiç "bla bla erkek motor kulübü" motora gönül vermiş erkek sürücülerimize kulüp gibi birşey duymadım.Bu konuda cinsiyetçilik yapmanın çok bir anlamı olduğunuda düşünmüyorum.Yarın bir gün eşcinsellerde kulüp kursa.Bildiğin motor küktüründe bölünme olacak bu.Hells angels,red devils gibi kulüpler var adamlar eşleriylede motorcu.Yani toplumda ve motor kültüründe böylesine bir ayrışmaya gitmek çok saçma.

Sırf beğenmek için giriş yaptım.

genel olarak haklı olduğunuzu düşünmekle beraber, bu ülkede genel olarak hayatın her alanında aşırı bir kültürsüzlük var, parası olanlar da diploması olanlar da genel olarak gayet kültürsüz-seviyesiz. ülkede herkesin ortak buluşabileceği bir şey yok. ortak paydada medeniyet-kültür adına bişeyler olsaydı klupler kadın erkek her çeşit insanı toplardı. ülkedeki genel seviye dobloyla doğal harikalarının oralara, tarihi eser bölgelerine gidip, mangal yapıp, çöpleri her tarafa atarak çevrenin içine etme ve ormanlarda yangın çıkarma olduğu sürece ben de küçük, seviyeli insanların olduğu, hindistandaki kast sistemine benzeyen yapılara katılmayı tercih ederim.
haberdeki bayanlar doblolu mangalcı tayfayla, cgli abaza apachelerle, sadece futbol ve araba konuşan tiplerle muhattap olmamak adına haklılar.
fakat sebep bunlar değil de kezbanlık+feminizm ise düzgün imkanlara rağmen bu tarz faaliyetler oluyorsa da bu da bazı kadınların içindeki mangalcı kültürü gösterir

Kadınların sokağa çıkması bile riskli olduğu günlerde cgsini alan apaçinin girebileceği bi kulüp mü yapsalardı?

Güzel oluşum. Kafadar olup karşı cinsten insanların bulunduğu hoş topluluk. Korunup kollanması gerek :)

En son Barkın abi vefatından 3 4 gün sonra bu grubu ziyaret edecekti. Öyle plan yapmışlardı. Bende sabırsızlık icin de bekliyordum ilk defa görücem diye,kısmet olmadı. Bu arkadaşlar epey basarili ve aktif.Aynı şehirde olduğumuz için sık sık denk geliyorum. En son bi arkadaşlarının nişanı için bir araya gelmişlerdi. Güzel insanlar...

Harbiden önce yerli egsoz firması sandım.

Evet biz erkeklerde barzoluk katsayısı -maalesef- yüksek ama bize insan olmayı, medeni olmayı kadınlar öğretecek diye düşünüyorum.
Sırf erkeklerden oluşan 10 kişilik bir grupta ne muhabbetler olur,
arada kadınların da olduğu bir grupta ne muhabbetler olur taktirinize bırakıyorum.

Eşimin motora ilgisi yok ama iki tane aslanlar gibi kızım var.
İkisi de motorcu olacak inşallah.
Ama önce ikisi de insan olacak.
Kulüpleri şimdiden hazır.
Tekeriniz düz bassın arkadaşlar.

Neden acaba hiç düşündün mü koca paragrafı yazarken?

Yazmaya birşey bırakmamışsın.
Sorsan cinsiyetçi biziz...
Feminizim diye bir kültür var menizim varmi ? Ben duymadım.

Kadınlar sizin cinsel objeniz değildir diye feryat eden Femen üyeleri nedense feryat ederken %90 ihtimalle çıplak oluyor orası ap ayrı bir ironi...

Neyse konuyu dağıttım özür dilerim.
Ama üzgünüm "Kadın bilmem ne klubu" adı altında olan hiç bir topluluk bana mantıklı gelmiyor.
Hem toplumda eziliyoruz deyip hemde toplumu dışlar tavırlar sergilemek, "cinsiyet fark etmeksizin" saçma ve mantıksız bir hareket bana göre.
Altın günü yapacaksanız başka tabi, orda erkek olması sırıtır.

Feminizim diye bir kültür var menizim varmi ? Ben duymadım.

Toplumların en moderni dahil tamamı ataerkil olduğu için ayrıca "menizm" diye bir şey kurmak saçma olurdu. Feminizm de abartı ama etki-tepki meselesi. Önce cinsiyetler her anlamda eşit olmalı, sonra kadınlara dönüp de "siz niye kadın kulübü kuruyorsunuz" dersiniz. Gene de saçma olur, neticede isteyen istediği şekilde kurar kulübünü de, en azından sorma hakkınız olur. Şu an o da yok...

F54

profillerini inceledim %90 nı apache
neden mi ?
mont pantolon bot/çizme giymek için kış gelemesini bekliyorlar
yırtık kot spor ayakkabı ile motora biniyorlar bence pek kalıcı olmazlar hem camiia da hemde fani dünya da..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar