Sürüşte telefonu duyamama? Önerileriniz...

Benim telefonum samsung sürüşte çalarsa anlıyorum cebimde titreşim hissediyorum elimi üstüne koyuyorum titrediğinden emin olmak için titriyorsa ona göre biliyorum çaldığını :D

http://www.aliexpress.com/item/Free...e-Helmet-Headset-Good-Quality/1103865880.html

İki aydır bunu kullanıyorum gayet kullanışlı. Amacım sadece telefona cevap verme sorununu cozmekti, hem telefona cevap verebiliyorum hem de müzik dinleye biliyorum. Başka cihazlarla hic bağlantı kurmadim çünkü etrafımda bağlantı kuracak başka cihaz yok. Tavsiye eder miyim? Kaskin fazla ses almıyorsa ve ucuz olsun diyorsan tavsiye ederim.

Aynı dert benim s3 te de var, telefon tapa gaz çalsada motorun üstünde hissiyat veremiyor :)
Samsung HM 1500 türü bir blutooth kulaklıkla bu olay çözülür.

Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
Çok acil değilse, motosiklet üzerindeyken telefonla konuşmayın, durduğunuz zaman konuşursunuz kim aramışsa.

Alttaki ürünü kullanıyorum. 150'yle giderken bile konuştuğum oluyor. 40 dolar bişiy. Kulaklıdı Jackdı 50 takla atmaya gerek yok. Bi ay kenara üç beş para atıp alınabilir. Sağladığı fayda verdiğiniz paranın 10 katı. Motosiklete harcadığım paralardan en az üzüldüğüm bu kulaklık ve buğu için pinlock aparatları. Paralarına göre mucizevi iş görüyorlar. Bu arada 500-600 verip mağazadan markalı garantili ürün almak da bi fikir. Lakin benim fikrim değil :)

1-x-1000M-BT-interphone-Bluetooth-Motorbike-Motorcycle-helmet-intercom-Headset.jpg

Eski takoz telefonumun titreşimi yüksekti. Sürüşte Çalsa hemen titreyince hemen anlıyodum.
Ama bozuldu telefon.
Gittim yeni yetme androidli telefon aldım. Htc marka. Ama titreşimi çok düşük. Sürüşte çalsada anlaşılmıyor. Sesini sonuna kadar açtım. Motorun sesi ve rüzgardan oda duyulmuyor.

Aman bluetooth lu kulaklık kask falan demeyin uçmuş fiyatları. Kablolu kulaklıkta tam bir eziyet...

Ne önerirsiniz? Sürüş esnasında telefonun çaldığını nasıl anlarız?

Eğer işiniz gereği, sürekli telefonla konuşmak durumunda değilseniz, sürüş esnasında çalan telefonu açmaya çalışmak son derece tehlikeli diye düşünüyorum.

Ben telefonun çaldığını duyayım, çeker sağa konuşurum derseniz, orası başka.

Saygılarımla.

Çok acil değilse, motosiklet üzerindeyken telefonla konuşmayın, durduğunuz zaman konuşursunuz kim aramışsa.

Hocam zaten başlıkta ve yazıdada belirtiğim gibi. Sorun sürüşte tel çaldığı zaman duyamamak. Herhalde tel çalınca müsait bir yerde durup konuşma özgürlüğümüzde vardır.
Ama sürüşte tel ile konuşmaya bende karşıyım elbet.

Çok afedersiniz ama kaskın kulaklığından herhangi bir fiziki yetimizi kullanmadan yaptığımız telefon görüşmesi neden "son derece tehlikeli" olsun? Aklınız oraya gider dikkatiniz dağılır diyorsanız, Yolda bişiyler düşünmekle aynı şey. Bence elini kolunu motordan ayırmanı gerektirmeyecekse bi zararı yok. Telefonu açmayınca sanki dikkatin dağılmıyor mu? Çaldı da niye çaldı? Kim aradı, bak bi daha arıyo? acaba önemli miydi? biri mi öldü, çocuğum mu oldu? İşten mi kovdular? Dur sağa çekip açayım. Durur çevirirsin arayan numarayı, "bankanıza ait kredi kartı ekstreniz ....." Hay senin. Bağla kaska devam et. Takmayın bu kadar.

Çok afedersiniz ama kaskın kulaklığından herhangi bir fiziki yetimizi kullanmadan yaptığımız telefon görüşmesi neden "son derece tehlikeli" olsun? Aklınız oraya gider dikkatiniz dağılır diyorsanız, Yolda bişiyler düşünmekle aynı şey. Bence elini kolunu motordan ayırmanı gerektirmeyecekse bi zararı yok. Telefonu açmayınca sanki dikkatin dağılmıyor mu? Çaldı da niye çaldı? Kim aradı, bak bi daha arıyo? acaba önemli miydi? biri mi öldü, çocuğum mu oldu? İşten mi kovdular? Dur sağa çekip açayım. Durur çevirirsin arayan numarayı, "bankanıza ait kredi kartı ekstreniz ....." Hay senin. Bağla kaska devam et. Takmayın bu kadar.

Hocam sizin intercom çok güzel.
Şarj olayı nasıl oluyor. Pili değişebiliyormu?

Pili degismiyor. Haftada bir sarj ediyorum neredeyse. Telefon ve muzik icin kullaniyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar