Sürüşte bacaklar az mı korunuyor?

Merhaba arkadaşlar motora binerken Esquadın korumalı pantalonunu kullanıyorum bu pantolonda dizlik korumaları ayrıca kalçanın yan kısımlarında korumalar mevcut. Ayağımda da racing çizmesi var. Benim sormak istediğim bir düşme esnasında pantalonun dizliğinde bulunan korumalar yeterince korur mu yoksa bu korumaları çıkartıp kaval keminiğini ve diz kapağını saran dizlik alsam korumayı artırmış olur muyum?

Teşekkür ederim. Güvenli sürüşler...

Zaten diz bölgesinde koruma aparatı olan bir pantolonun üzerine dizlik takmak nasıl olacak? Kendim deneyim etmedim ama aklım da kesmedi.
Biliyorsunuz tam sabitlenmeyen yada diz bölgesine iyi yerleşemeyen dizlikler kaza esnasında kolayca kayıyor.

Super Moderator
Zaten diz bölgesinde koruma aparatı olan bir pantolonun üzerine dizlik takmak nasıl olacak? Kendim deneyim etmedim ama aklım da kesmedi.
Biliyorsunuz tam sabitlenmeyen yada diz bölgesine iyi yerleşemeyen dizlikler kaza esnasında kolayca kayıyor.

Çıkartıp daha güvenli bir koruma mı taksam demiş arkadaş.

Kesinlikle pantolon o zaman.
Harici korumaların ne kadar iyi olursa olsun kayma ihtimaline inanırım. Ayrıca pek rahat gelmiyorlar.

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Dizliğine göre değişir, bende zandona mafsalsız var, cırtlarını sıkmazsan kayıyor, sıkarsan acıtıyor. Mafsallılar pahalı demek ki var bir hikmetleri.

Valla ben de Tech90 pantolonumdaki impatect'lerin olur da yere düşersem dizimin hizasında kalacağını pek sanmıyorum. :)

Bendeki 4Riders hem dizin üzerinden hemde altından sıkıca kavrıyor.
Fazla sıkarsam bırak kaymayı kan dolaşımımı durduruyor.

Fazla paranoyak olmamak lazım. Yeter mi yetmez mi konuları göreceli ve ucu açık bir olaydır.

Dizliği falan bilmem de benim kazadan sonra Femur kemiğim ortadan kırıldı. Dizin üstündeki, kalçaya kadar giden, insan vücudunun en sağlam ve uzun kemiği... Ne korumam olursa olsun, orayı koruyan bir koruma yok. Halen daha da kemik kaynamadı. 9 ay oldu.
Hala motor kullanıyor muyum? Evet. ;)

Geçen yaz arazide neredeyse 90 derecelik dik yokuş çıkarken geri takla atarak yuvarlamıştım, yuvarlanırken en cok dizlerimin üstüne darbe aldigimi hissettim, Alpine star masfalli uzun dizlik vardı, çakıllı taşlı sert zemindi kaymadı dönmedi dizimde, hissettiğim acı ufak bi çocuğun tokat atması gibiydi.
Tabi hız/zemin faktörüne göre değişir.
Ama sağlam, en azından "Koruyan" bi dizlikti.
Bende nedense pantolonlara güvenemiyorum.

Korumalı kıyafetlerin birçoğundaki koruma ekipmanları sürtünmeden korumak için değilde ilk darbenin etkisinden korumak için tasarlanmış gibiler. Birçoğu gerektiği gibi oturmuyor malesef

Dostlar merhaba Ben prohelin mafsallı dizliğinden kullanıyorum 3 noktadan cırtlı lastik var arkadaşların bahsettiği düşme anında bacaktan yana kayma vb korumasının yanında ters bi harekette zarar vereceğini düşündüm ve cırt lastiğin esneme payı yeterli olduğu için normal bağlama pozisyonunda lastiğin altından cırtlamadan önce üst kısmı olduğu yerde alttan bir tur dolayıp bağlıyorum tabi bacakları aşırı sıkmayacak harekete engel olmayacak şekilde sonuç ne kayma ne dönme kaymakk kaymakkk... tekeriniz düz bassın dostlar....Allaha emanet olun

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
dizdeki korumalar içeri doğru kayma yapıyor mu sizde de?

Malesef. Zorla sabitleyince de rahatsız oluyor. O yüzden içten dizlik takmak daha iyi bir çözüm olabilir, ama uğraştırıcı bir şey günlük kullanımda.

Bendeki 4Riders hem dizin üzerinden hemde altından sıkıca kavrıyor.
Fazla sıkarsam bırak kaymayı kan dolaşımımı durduruyor.

Fazla paranoyak olmamak lazım. Yeter mi yetmez mi konuları göreceli ve ucu açık ir olaydır.

Ben rahatsız ekipmanı vücuda uyumsuzluk veya kötü dizayna bağlıyorum. Benim de alttan üstten bağlanan Dainese marka bir dizliğim var. İşe gittiğimde bütün gün çıkarmadan rahat edebiliyorum. Çok yumuşak ve esnek bir materyal kullanmışlar bağlar için. Ve vücuttan kaymaması için de ince bir şerit çevriliyor dizliği, deriye yapışan pürüzsüz silikon gibi bir malzeme. Dolayısıyla çok sıkı bağlamasanız da kaymıyor kolay kolay.

bir arkadaşımda yamaha nın pantolonu var, yine tech90 üretimi. onda da dizlikler hep içeri kaydığını söylüyor.
yani bu meretin dışarıda durması gerekmez mi, yere düştüğünde olarak olarak dizin dış tarafı çarpar diye düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar