Sürücünün Kilosu Ne Kadar Önemli ? (Super Sportlar için)

Öncelikle merhabalar,

Bu yaz öncelikle ehliyet alarak ve sonrasında gerekli eğitimlere katılarak kendimi yeteri kadar geliştirip sonrasında ise başlangıç seviyesi bir motor ile bu serüvene başlamayı düşünüyorum. Fakat boyuma göre kilom oldukça az.

Aklıma takılan bir soruyu sorucam sizlere, ilerisi için eğer bu tip bir motor kullanma şansım olursa ;

Kawasaki ZX-10R gibi super sport motorlarda sürücünün kilosu ne kadar önemli ? Mesela sürücünün boyunun 1.90 a yakın , ve 60 -65 kiloda olmasının getireceği dezavantajlar nelerdir ? veya varsa avantajlar? Yoksa imkanı yok mu diyorsunuz : D

Teşekkürler..

Ne yalan söyleyeyim aklıma gelmedi değil :D .

Ama sorunun cevabını gerçekten merak ediyorum , mümkünse ciddi cevapları alayım lütfen : )

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Sürücünün kilosunun hiç bir önemi yok.
Tabi motosiklet yarisçisi olmak istemiyorsan.

sürücü ağırsa kalkışta çok hafif fark edebilir ama hissedeceğini sanmıyorum

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
geçen sene bir adam görmüştüm sahil yolunda 1150 gs kullanıyordu küçücük bir adamdı kullanan ışıklarda durduğunda aha motoru devirecek dediğimi hatırlıyorum,ayakları bile parmak ucunun ucunda yere basıyordu ama adam çatır çatır o motoru kullanıyordu bence kilonun pek bir önemi yok

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ön camın ardına saklanmazsan rüzgar çok yoruyor insanı..coook..

10 hplik bir motorda kilo farkı barizdir ancak 100 un üzerindeki süpersport dediğimiz motosikletlerde kilo fark etceni düşünmüyorum .daha çok aero dinamiğini bozar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar