Sürücüler şimdi yandı!.

Vatandaş, kural ihlali yapan sürücüyü belgelerse ceza kesilecek.
Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik ihlali yaptığı vatandaşlarca belgelenen sürücüye ceza yazılabilmesinin önünü açacak düzenleme hazırladı.

Her yıl yaklaşık 10 bin kişinin yaşamını yitirdiği trafik kazalarını azaltabilmek amacıyla 2013'ü “seferberlik yılı” ilan eden Emniyet Genel Müdürlüğü, kural ihlali yapan sürücülere verilen cezaları caydırıcı hale getirmek için bazı yeni uygulamaları hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Düzenlemenin hedefinde, trafik kurallarını ihlal etmesine rağmen, polise ya da MOBESE kameralarına yakalanmayan sürücüler bulunuyor.

Yeni ehliyetler ve trafik cezalarının artırılması dahil pek çok düzenlemeyi içeren 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in görüşüne sunuldu.
Tasarı yasalaşınca trafik ihlalini fotoğraf ya da görüntüyle belgeleyen vatandaşlar, kusurlu sürücüye ceza yazılmasını sağlayabilecek.

FOTOĞRAF VE GÖRÜNTÜDEN TRAFİK CEZASI

Mevcut uygulamaya göre, trafikte mağdur olan vatandaşların şikayetlerini değerlendiren polis, bölgeye ekip gönderiyor, ihlali yapan aracı durduruyor ancak elde kanıt bulunmadığı için ceza yazamıyor. İhlali gerçekleştiren sürücü, MOBESE kameralarına da yakalanmamışsa hiçbir ceza almadan yoluna devam edebiliyor.

Düzenlemenin özellikle hatalı park sorununa çözüm olacağını belirten emniyet yetkilileri, söz konusu yöntemin birçok ülkede uygulandığına dikkati çekti.
Uygulamayı içeren tasarının yasalaşmasıyla trafik kazalarının yüzde 10 azalacağı tahmin ediliyor.

Kamerası olan arkadaşlar yolda kural ihlali yapan sürücülerin kayıtlarını çekip, ceza kestirebiliriz.

yürürlüğe geçsin iki tane araç kamerası alırım şu trafikteki makas atanlar için

İstanbul'da motosiklet ile seyahat ederken genelde emniyet şeridini kullanıyorum. Bu durumun bize zararı dokunmasa bari.

Yazik adamlarin emniyet seridi gordugumu var. Zaten e5 te biriyle oynamaya basladigin zaman bos gordugu emniyet seridine dalanlarin direk koyden gelme oldugunu anliyosun. Bi siz uyaniksiniz zaten.

fikir güzel ama ne kadar yürütülür ne kadar başşarılı olur tartışılabilir diye düşünüyorum

bildiğim kadarıyla zaten ispatlayabilirseniz fotoğraf yada video ile ceza kestirebiliyorsunuz, duyurulup yaygınlaştırılması şart

İstanbulda her daim emniyet şeridini kullanıyorum...Bi kerede yolu boş göreyimde yoldan gideyim ne olur..
Araçların arasında kıvrana kıvrana gideceğime emniyet şeridini canı gönülden kullanırım..Canımdan değerli değil..Gerekirse emniyet şeridini boşaltmam 1 sn bile sürmez..Bu zamana kadarda ''aga sen kimsin necisin niye burdan gidiyorsun'' diyen olmadı plakama ceza falanda gelmedi..
Bu yaptığım apaçilikse sonuna kadar apaçiyim..

İstanbul'da yaşamayıpda İstanbul'lu gibi yorum yapanlarıda anlamıyorum arkadaş. Gelin deneyin bakalım emniyet şeridini kullanmadan ne kadar süre yolunuza devam edebileceksiniz.

Emniyet şeridini kullanmadan gittiğim saatler genelde gece 2 ile 5 arasında oluyor. He birde İstanbul'un en uç noktalarında trafik biraz rahat oluyor ve yine emniyet şeridini kullanmıyorum. İlle de ben şeridimden gidicem diyen olursa harfiyat arabaları ile bol şans.

istanbulda herşey serbest. ötesi berisi yok burda standart araç kullanılamaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar