Sürücüler Hatalı, Ya bizler ?

Arkadaslar merhaba....

Bugun 1.köprüden cift katlı otobüs ile mecidiyeköy'e giderken bir kuryenin, sıkışık olan trafikte aralardan makas atarken trafikte duran bir arabaya max hız 15-20 km ıle sag arkadan vurdu.sürücü bayan olduğu için bir anda ortalık karıştı.

Başlık yanlış anlaşılmasın.Evet araba kullanan sürüçüler malesef dikkatsiz.Ya biz ? Biz ne kadar kurallara uyuyoruz.Biz hiç hata yapmıyormuyuz?Neden makas atıyoruz.Zaten en ufak bir hatayı kabul etmeyen bir makinaya biniyoruz.Artık bilinçsiz sürücüler yüzünden ölmeyelim, öldürmeyelim.Sizlerin yorumu nedir ?

not:lütfen konu yanlış anlaşılmasın.Ve herkesi pazar günü yapılacak olan mitinge cağırıyorum.

evet malesef.yada gercekten bilinçsiz sürücüler.Makas atarak bu aleti daha iyi kullandıklarını dusunuyorlar.Bakın inanın koprude gecen gun makas atan racing makina gorduk.Gördük diyorum cunku yine otobuste en onde, soforun arkasında oturuyordum.İnanın şöförün söylediklerini duysanız ağlardınız.Savunamadım bile.Ne diyebilirdimki.Yazık.gercekten bir elin beş parmağı bir değil.

Arkadaslar merhaba....

Bugun 1.köprüden cift katlı otobüs ile mecidiyeköy'e giderken bir kuryenin, sıkışık olan trafikte aralardan makas atarken trafikte duran bir arabaya max hız 15-20 km ıle sag arkadan vurdu.sürücü bayan olduğu için bir anda ortalık karıştı.

Başlık yanlış anlaşılmasın.Evet araba kullanan sürüçüler malesef dikkatsiz.Ya biz ? Biz ne kadar kurallara uyuyoruz.Biz hiç hata yapmıyormuyuz?Neden makas atıyoruz.Zaten en ufak bir hatayı kabul etmeyen bir makinaya biniyoruz.Artık bilinçsiz sürücüler yüzünden ölmeyelim, öldürmeyelim.Sizlerin yorumu nedir ?

not:lütfen konu yanlış anlaşılmasın.Ve herkesi pazar günü yapılacak olan mitinge cağırıyorum.

arkadaşlar birgün lügünede olsa kuryelik yapmış kişi olarak bence hatayı herzaman başkasında armamak gerek birazda kendimize bakmakta fayda vardiye düşünü yorum

elbette tabıkı bu konu yanlıs anlasılmasın burada kuryeler degil sorun.Sorun malesef düşüncede.

arkadaşlar;

bana göre, bi MOTORCU vardır... bide MOTOSİKLET kullanan...

aramızda MOTOSİKLET'i olmadığı halde yada yıllardır binmediği halde, o ruhu taşıyan dostlarımız,kardeşlerimiz,abilerimiz hatta bayan kardeşlerimiz ve ablalarımız bile varken....

motosiklete binipte bu tip kullanımı anlamıyorum... en azından yoğun trafikte yada başkalarının canına ve malına kast edecek zamanda ve yere bu tip hareketler yapmayın...

bilinçli olmakta fayda var... 1 ay sonra bu olaylar biraz daha unutulacak... sonra gene kaza haberleri... ve yine,yeniden bizler... yine yollarda,klavye başında,mezarlık başında ve en kötüsü de '' ya banada olursa'' korkusu...

diyecek ve yazacak çok şey var...

bundan sonraki yapacağımız gösterilere katılma amacım şudur... (yanlış anlaşılmak istemem) kazada yaralanmış veya hakkın rahmetine kavuşmuş kardeşlerimiz için değil... bizden sonrakilere daha bilinçli yarınlar bırakmak için katılacağım... bizi görüpte iyi veya kötü örnek alanlar mutlaka vardır,bu yapacağımız etkinlik ve eylemlerle umarım hem motosiklet sürücülerine hemde diğer motorlu araç sürücülerine birşeyler katabiliriz...

Kuryeleri evrak başına çalıştıran şirketlerin hatası bunlar. Otomobil sürücülerinin arasında makas atan, o ucube arabalarıyla cıs tak müziklerini açıp trafiği katleden insanlar olduğu gibi motosiklet kullanıcılarının arasındada bu tip insanlar bulunuyor maalesef ve bunlara bazı kurye arkadaşlarda dahil. Benide motor kullanırken dengemi bozacak kadar sıkıştıran ve arkasından çok laf söylediğim kuryeler olmuştur ( bunların arasında süpersport kullanıcılarıda vardır). Bu yanlışları çözecek tek bir şey var. EĞİTİM. İnsanların bilinçlenmesi. Ama ilk önce motorlar sol şeritten gitmesin diyen yöneticilerin bilinçlenmesi adam gibi adam olması gerekiyor. Bu ülkede yapılacak çooook iş var. Nereden başlasak acaba???

CBA

insanın içinde olduktan sonra kuryeymiş ss miş scootermış fark etmiyo atan atıyo yinede

Kuryeleri evrak başına çalıştıran şirketlerin hatası bunlar. Otomobil sürücülerinin arasında makas atan, o ucube arabalarıyla cıs tak müziklerini açıp trafiği katleden insanlar olduğu gibi motosiklet kullanıcılarının arasındada bu tip insanlar bulunuyor maalesef ve bunlara bazı kurye arkadaşlarda dahil. Benide motor kullanırken dengemi bozacak kadar sıkıştıran ve arkasından çok laf söylediğim kuryeler olmuştur ( bunların arasında süpersport kullanıcılarıda vardır). Bu yanlışları çözecek tek bir şey var. EĞİTİM. İnsanların bilinçlenmesi. Ama ilk önce motorlar sol şeritten gitmesin diyen yöneticilerin bilinçlenmesi adam gibi adam olması gerekiyor. Bu ülkede yapılacak çooook iş var. Nereden başlasak acaba???

Aynen katılıyorum....diğer başlık altında zaten değindim bu hususa.
Kurye işletmecileri motosiklet üstündeki kardeşlerimize insan gözüyle bakmıyor.
Ben Kurye işletmecileri kendilerine Stunt Man tabir edilen profesyonel dublör tutmalı.....

bilinçsizlik diyoruz ama bilinçsiz kişileri kim bilinçlendirecek.hepimiz ehliyet aldık.verilen eğitimi biliyorsunuz.hiçbirşey öğretilmiyor.motosiklet için ayrı bir güvenlik dersi yok.bu çarpık sistemin içerisinde malesef kimseye birşey söyleyemiyorum.çünkü adamın aldığı eğitim belli.ne mutlu bize ki kendimizi az ya da çok eğitebildik:cat:

zamanımız kötü adam biraz geç gitse işinden olacak belkide gerçi öbür uctada canı var ama yapacak bişey yokki..:pale:

Arkadaslar merhaba....

çok haklısın.bazı motorcuların motorcuya bile saygısı yok.bu iş motorcu arabacı kamyoncu işi değil.bu eğitim işi insanlık işi zeka işi.adam eğitimsiz,cahil saygısız biriyse neyin direksiyonuna geçerse geçsin tehlike saçacaktır.

Motosikleti
ZX12R
makas a girmesin en arkadakı arabanın arkasına geçsin orda beklesın...

bumu dogrusu..:silent: adı üstünde kurye..adam bişiler taşıyor..

yetişmesi,yetişitirmesi gerek bu üzden makasa girmesi normal..

dokunmayın kuryelere..

yeri geliyor bizlerde acele gideceğimiz yerler oluyor fakat kuryeler çoğu zaman hızlı gitmesi gerekiyor..
Allah yardımcıları olsun.. tüm motorcuların . ..

cem yılmaz ın dedigi gib egitim şart ama nasıl.herşeyide egitime baglamak nederece dogru olur birazda insanın içinde olmalı bazı şeyler.her gün yaşadıgım diyaloglar:10-15 yaşlarındaki çocuklar önce motosikleti etraflıca bir süzerler sonra bana bakıp
-abi kaç basıyor bu?
-kaç basar sence?
-300?:queen:
-yok deve uçak degil lan bu !!:pr:
-abi bi ön kaldırsana..
-hadi koçum işiniz yokmu sizin..
işte motosiklet deyince çocukların anladıgı temel prensipler.bu çocuklar ellerine geçirdikleri kırık dökük scooterle caddelerde şov yaparak büyüyorlar sonrası malum:salut: .yaşlılara gelince -lan kaç yaşına geldin hala büyümedin git bir araba al.öleceksin öleceksin!!:pr: sanki motora binmesem ölmeyecegim.motosiklet kültürü güzel yurdumda daha yerleşmedi bu şartlardada biraz zor görünüyor malum şeytan icadı:queen:

cem yılmaz ın dedigi gib egitim şart ama nasıl.herşeyide egitime baglamak nederece dogru olur birazda insanın içinde olmalı bazı şeyler.her gün yaşadıgım diyaloglar:10-15 yaşlarındaki çocuklar önce motosikleti etraflıca bir süzerler sonra bana bakıp
-abi kaç basıyor bu?
-kaç basar sence?
-300?:queen:
-yok deve uçak degil lan bu !!:pr:
-abi bi ön kaldırsana..
-hadi koçum işiniz yokmu sizin..
işte motosiklet deyince çocukların anladıgı temel prensipler.bu çocuklar ellerine geçirdikleri kırık dökük scooterle caddelerde şov yaparak büyüyorlar sonrası malum:salut: .yaşlılara gelince -lan kaç yaşına geldin hala büyümedin git bir araba al.öleceksin öleceksin!!:pr: sanki motora binmesem ölmeyecegim.motosiklet kültürü güzel yurdumda daha yerleşmedi bu şartlardada biraz zor görünüyor malum şeytan icadı:queen:

abicim ne kadar güzel söylemişsin ya bizim millet motor nedir bilmiyorki hala :silent:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar