@mehmetenis : anlam daraltmaya vs gerek yok ki ilk defa sürücü kursu ararken ben de benzer yerler ile muhattap olmak zorunda kaldım.
Bilmeyene yardımcı olamayız! Senin adın kurs, öğretmek senin görevin diyorsun, hocamız yok diyor.
Milli eğitim bakanlığı tarafından yayınlanan genelge var x saat bana ders vermen gerek diyorsunuz, etrafa saat ücreti talep ediyor
Sınav alanında 5 dakika içinde öğretiriz diyen mi ararsın
Sınav alanında öğrencisine bakış diye bir şey yok, saçma laflara inanma diyen hoca mı ararsın
Çeşit çeşit kurs ile görüştüm ve gözlemledim, konu motosiklet eğitimi ve ehliyeti olunca piyasa ciddi anlamda cahil, yeteneksiz, sahtekar kurs ve hoca dolu. 5 dakikada öğretiriz ne demek yahu? Sonra millet trafikte ağlıyor, bize saygı yok diye. Bu adamlar aynı Zamanda araba kullanmayı da öğretiyor. Ayna kapalı araba eğitimi veren kurs gördüm ben yolda. Meraktan sordum aynaları niye kapalı "hoca" bana şöför adayının dikkati dağılmasın diye kapattığını söyledi. Manyak mısın lan kasap mı yetiştiriyorsun diye çıkıştık adama.
O yüzden ne yazık ki piyasa sahtekar dolu dediğimde kimse bozulmasın bana. Kendini bilen adam zaten bozulmayacaktır da, diğerlerini daha kibar Nasıl tarif edelim?
Murat sen yerden göğe kadar haklısın kardeşim,bizde bu sürücü kursu müsfetteleriyle uğraşıyoruz ama bu Romedon denen vatandaş bize hakaret etti ,biz ayzek ile onu söylüyoruz,
Artı sistem değişti artık öyle ben 2011 de aldım 5 dk kullandırdılar diye bir şey yok şimdi burada satır satır yazmıyacam sistem kökten değişti,
Artı şu anda aralık döneminde 350₺ ehliyeti ancak ve ancak rüyada görürsün Romedon kardeşim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:20 ----------
Kusura bakmayın ama hata sizde motosiklet ehliyeti alabilmek için sürücü kursuna değil bakkala gitmeniz gerek.

Şaka bir yana benimde aynısı başıma geldi.Yapmanız gereken ilçenizde ki MEB'e gidip dilekçe vermenizdir.İstanbul anadolu yakası için Gelişim Sürücü kursunu öneririm.Teorik ve uygulama eğitimi veriyor.Ekipmanları da onlar karşılıyor..Adamlar işini severek yapıyor.İşin komik yanı da size kullanmayı öğretemem diyen kurstan daha ucuza geldi.:bounce:
Sürücü kurslarındaki bir diğer sıkıntı sınav ücretleridir.Her kurs kafasına göre sınav ücreti söylüyor.Sürücü kursların iyi bir denetimden geçmesi gerekli.Sınav sistemi,yeni ehliyet yasası iyiye doğru gidiyor ama bu sektörde bir başı boşluk durumu var.
Sen bakkaldan aldın ehliyeti herhalde bakkala git falan demişsinde .
Gelişim sürücü kursunu tanırım eğitimi iyidir,
Ama öyle bakkal market yakışmıyor bu laflar sana.
Artı ilçe Meb dilekçe verince ne oluyor bana da anlatsana biraz bende öğreneyim.
Bu arada bizim sektör ne kadar başı boşmuş ehliyet ücreti desen 3 aşağı 5 yukarı aynıdır,
Teorik Sınav harcı 60₺ direksiyon harcı da 60₺ dir.
Ama kurs direksiyon sınavında YASAL olarak ekstra hizmet ücreti alabilir sonuçta sizi sınava götürüyor veya servis ayarlıyor artı sınav esnasında direksiyon hocalarının harcırahı da o ekstra ücretten çıkar.
Çünkü devlet cts-pzr sınav yapan kendi okul hocasına(komisyona)250₺-300₺ öderken idari izinli sayılan özel sektör de çalışan kurs hocaları hiç bir mesai ücreti almadan sabah saat 07.00 den akşam 18.00 ya kadar sınav yaparlar.
Ekstra ücret direksiyon sınavı esnasında bundan dolayı alınır.