Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Abilerim herkese selamlar 18 yaşına yeni bastım ve A2 ehliyet almak istedim iki farklı sürücü kursuna gittim ve ikiside motor tehlikeli iş sen kendin motor bulup sürmeyi öğreneceksin sonrasında bizde seni sınava sokacağız dediler şimdi benim bildiğim sürücü kursunun görevi eğitim vermektir öğren gel demek deil ayrıca bu konuda bu firmaları şikayet edebileceğimiz bir yer var ise bilgilendirir iseniz çok sevinirim iyi forumlar
Abilerim herkese selamlar 18 yaşına yeni bastım ve A2 ehliyet almak istedim iki farklı sürücü kursuna gittim ve ikiside motor tehlikeli iş sen kendin motor bulup sürmeyi öğreneceksin sonrasında bizde seni sınava sokacağız dediler şimdi benim bildiğim sürücü kursunun görevi eğitim vermektir öğren gel demek deil ayrıca bu konuda bu firmaları şikayet edebileceğimiz bir yer var ise bilgilendirir iseniz çok sevinirim iyi forumlar
Normalde dediğin gibi olması lazım evet hatta sürücü kurslarında verilen eğitimde yeterli değil, fakat ülkedeki çoğu şeydeki çürümüşlük orada da var kendi başına öğrenmelisin diyorlar. Yasal şekilde ehliyet alıp trafiğe çıkmak istiyorsun, herifler sana git yasal olmayan şekilde git yollarda öğren diyor. Şikayet ederseniz belki 1 kerelik yaparlar sonrasında yine bildiğini okurlar maalesef. Benimle mi olacak demeyin şikayet edin siz gibi herkes şikayet etse her iş düzelir bizim insanımızın kötü huyu işim görülsün de boşver deyip uğraşmıyorlar.
Normalde dediğin gibi olması lazım evet hatta sürücü kurslarında verilen eğitimde yeterli değil, fakat ülkedeki çoğu şeydeki çürümüşlük orada da var kendi başına öğrenmelisin diyorlar. Yasal şekilde ehliyet alıp trafiğe çıkmak istiyorsun, herifler sana git yasal olmayan şekilde git yollarda öğren diyor. Şikayet ederseniz belki 1 kerelik yaparlar sonrasında yine bildiğini okurlar maalesef. Benimle mi olacak demeyin şikayet edin siz gibi herkes şikayet etse her iş düzelir bizim insanımızın kötü huyu işim görülsün de boşver deyip uğraşmıyorlar.
1) Dolandırıcılık suçunun; d) Kamu kurum ve kuruluşlarının, kamu meslek kuruluşlarının, siyasi parti, vakıf veya dernek tüzel kişiliklerinin araç olarak kullanılması suretiyle, İşlenmesi halinde, üç yıldan on yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur
Hangi şehirdesiniz bimiyorum ama düzgün eğitim veren sürücü kursları da var. Malesef biraz araştırmak gerekiyor çünkü oğu kurs sen kendin öğren biz seni sınava sokarız kafasında.
Ben 2017'de ehliyet alırken bir arkadaşımın tavsiyesi ile ve internetten araştırırken bu forumu bulup o zamanlar sanırım foruma da reklam veren bir kursu bulmuştum, hakkında iyi şeyler yazılıydı ve bisiklet dışında iki teker sürmedim öğretecekseniz yazılayım deyip kaydolmuştum, eğitimleri sınavı geçmek içi yeterliydi, A sınıfı ehliyet için 125cc ile başlatıp 500 motorla parkuru tamamlayabilene kadar kendi belittikleri saatten de fazlasıyla eğitim verdiler. Eğitimde tüm ekipmanı da sağlıyorlardı öyle bir tek kask takıp olmaz diyorlardı, hatta giydirdikleri sarı yeleklerin sırtında motosiklet.net yazıyordu. Sınav günü hep çalıştığımız parkurda diğer kurslarla farkını da görmüştük, bizim kurstan bütün katılanlar çok rahat geçmiştik sınavı, hepimizde full ekipman, diğer kurslardan gelenler hemen belli oluyordu, yalnızca bir kask, ellerde eldiven bile yok falan o halde gelenler çoktu.
İstanbul'da olanlara Kadıköy Gelişim Sürücü kursunu tavsiye ederim. Ben Büyükçekmece'den minibüs+metrobüs ile gitmiştim, uzak olmasına rağmen düzgün kurs olsun da varsın uzak olsun demiştim.
Tabi ki ne kadar iyi kurs olursa olsun vereceği eğitim anca sınavı geçmeye yeter, sonrasında kapalı alanda hakimiyet eğitimi ile başlayan ileri seviye eğitimlerle devam eden eğitimler de şart.
İlk A2 ehliyetimi alırken çevremdeki 5 kursla da aynı problemi yaşamıştım.
3ü direkt eğitim vermezken diğer 2si MEB'in belirlediği tavan fiyattan daha fazla fiyat çekmişlerdi.
Sonuç ne oldu, motorumu aldım. Allah'a şükür düşürmeden öğrendim. 6 ay ehliyetsiz gezdim, en son polisin çevirmesi ve yalnızca uyarı ile salınmam üzerine. Kurslardan birisiyle sürmeyi biliyorum yalnızca parkuru gösterin yeter şekliyle anlaşarak o zaman taban fiyat 800TL iken 600TL'ye anlaşıp ehliyetimi almıştım. Yine aynı kursla 2024de taban fiyatın altına A ehliyetimi aldım
Almanya seviciligi yapmayacagim ama bu konuda adamlar bizden ilerideler.
Diyeceksiniz ki tabi canim onlarin sistemi bizden farkli.
Hayir , sistem tamamen ayni. Sadece kücücük bir fark var.
Buradaki kurslarin sinavlarda gecen ögrenci sayilarina göre basarilari kayit altina aliniyor ve kursun egitim seviyesi degerlendirilirken bu durum dikkate aliniyor. Gerekirse yaptirimlar uygulaniyor.
Sinavi ilk seferde gecebilmeniz icin kurs elinden geleni yapiyor.
Sinav tarihinizi kurs belirliyor , siz kafaniza göre gidip sinav tarihi alamiyorsunuz.
Yazili sinavdan önce kursun sagladigi uygulama üzerinden defalarca deneme sinavina giriyorsunuz ve bu denemeler sonucunda belli bir skora ulasmadan kurs size yazili sinav tarihi almiyor.
Direksyon sinavi icin Kurs egitmeni , ögrenci icin "SINAVA HAZIR" demedigi sürece ayni sekilde direksyon sinavi icin sinav tarihi verilmiyor.
Ögrenci de derslerinde basarili olabilmek icin cok calismak zorunda.
Burada Paket fiyat verilmiyor , direksyon dersleri icin saat ücreti ödüyorsunuz. Kisa sürede ögrenirseniz az ücret uzun sürede ögrenirseniz daha cok ücret ödüyorsunuz. O yüzden buradaki kursun " sen disaridan ögren gel biz seni sinava sokariz" diyebilme sansi yok para kazanamazlar. Ama gereksiz yere fazladan saat egitim vermeye kalkarlarsa ciddi denetim altindalar. Lisanslarini kaybederler , buna cesaret edemiyorlar.
Yani iki tarafda sinavin bir an önce gecilebilmesi icin ellerinden geleni yapiyorlar.
Kurs ücretleri ise astronomik. 3000 Eurolardan baslayip aldiginiz ders saati arttikca yukarilara gidiyor.
Benim gibi sonradan Almanyaya yerlesenler de 6 ay icerisinde ehliyetlerini degistirmek zorundalar. Kursa kayit olmak zorundasiniz ama derslere girme zorunlulugunuz yok. Yazili sinava , ardindan da sahip oldugunuz her ehliyet türü icin (motosiklet , otomobil vs) ayri ayri direksyon sinavina giriyorsiniz .
Bu degisim bile her sinif icin ortalama 1000 euroya maloluyor.
Bu arada benim gibi 35 senelik ehliyetiniz bile olsa kurs hocasi sürüsünüzü onaylamadigi sürece sinavlara girebilme sansiniz yok.
3ü direkt eğitim vermezken diğer 2si MEB'in belirlediği tavan fiyattan daha fazla fiyat çekmişlerdi.
Sonuç ne oldu, motorumu aldım. Allah'a şükür düşürmeden öğrendim. 6 ay ehliyetsiz gezdim, en son polisin çevirmesi ve yalnızca uyarı ile salınmam üzerine. Kurslardan birisiyle sürmeyi biliyorum yalnızca parkuru gösterin yeter şekliyle anlaşarak o zaman taban fiyat 800TL iken 600TL'ye anlaşıp ehliyetimi almıştım. Yine aynı kursla 2024de taban fiyatın altına A ehliyetimi aldım
Buradaki kurslarin sinavlarda gecen ögrenci sayilarina göre basarilari kayit altina aliniyor ve kursun egitim seviyesi degerlendirilirken bu durum dikkate aliniyor. Gerekirse yaptirimlar uygulaniyor.
Sinav tarihinizi kurs belirliyor , siz kafaniza göre gidip sinav tarihi alamiyorsunuz.
Yazili sinavdan önce kursun sagladigi uygulama üzerinden defalarca deneme sinavina giriyorsunuz ve bu denemeler sonucunda belli bir skora ulasmadan kurs size yazili sinav tarihi almiyor.
Direksyon sinavi icin Kurs egitmeni , ögrenci icin "SINAVA HAZIR" demedigi sürece ayni sekilde direksyon sinavi icin sinav tarihi verilmiyor.
Burada Paket fiyat verilmiyor , direksyon dersleri icin saat ücreti ödüyorsunuz. Kisa sürede ögrenirseniz az ücret uzun sürede ögrenirseniz daha cok ücret ödüyorsunuz. O yüzden buradaki kursun " sen disaridan ögren gel biz seni sinava sokariz" diyebilme sansi yok para kazanamazlar. Ama gereksiz yere fazladan saat egitim vermeye kalkarlarsa ciddi denetim altindalar. Lisanslarini kaybederler , buna cesaret edemiyorlar.
Yani iki tarafda sinavin bir an önce gecilebilmesi icin ellerinden geleni yapiyorlar.
Kurs ücretleri ise astronomik. 3000 Eurolardan baslayip aldiginiz ders saati arttikca yukarilara gidiyor.
Benim gibi sonradan Almanyaya yerlesenler de 6 ay icerisinde ehliyetlerini degistirmek zorundalar. Kursa kayit olmak zorundasiniz ama derslere girme zorunlulugunuz yok. Yazili sinava , ardindan da sahip oldugunuz her ehliyet türü icin (motosiklet , otomobil vs) ayri ayri direksyon sinavina giriyorsiniz .
Bu arada benim gibi 35 senelik ehliyetiniz bile olsa kurs hocasi sürüsünüzü onaylamadigi sürece sinavlara girebilme sansiniz yok.
Sevgilerimle
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Iste senin gibi kendini kurnaz zannedenler nedeni ile ülkedeki kurslarin geldigi durum bu.
Ondan sonra ehliyetsiz gencler insanlarin üzerinden gecip ölümlerine sebep olduklarinda hem ölene hem de o gencecik cocuga icimiz yaniyor.
Ben ehliyet alırken bir Almanya gurbetçisi vardı. Almanya'da ehliyet çok pahalı olduğu için Türkiye'den almak istemiş. Ondan sonra niye Almanya'da direksiyon eğitimi -atıyorum- 6 ay da burada 2 hafta diye soruyordu. Mantık muhakeme bizim millette eksik.
CİMER e yazmaya ne gerek var aslında, gerekli memurlar maaşını hak etse?
Bu kursları denetlemek için devlet memur atamamış mı, atamış e o zaman, bunlar ne iş yapar?
Salla başı, al maşı.
İşte kokuşmuşluk çürümüşlük burada, devlet sen bunlara siz ne işe yarıyorsunuz, ben size niye maaş veriyorum demediği sürece bu düzen bozulmaz.
Devlet te bunu hiç bir zaman demez deseydi Almanya bizi kıskanmazdı. Ancak ilgili müdürlüğe bir yazı yazar bak böyle bir şikayet geldi diye gider onlarda iki ceza yazar sonuç nerede kalmıştık?
Yaşadığın şehri yazmamışsın . Yine de bir şeyler karalayayım. Bir sürücü kursunun güvenilir ve yeterli eğitim kadrosu varsa kesinlikle böyle bir tutum takınmaz. Senin için önemli olan deneyimli bir usta öğretici ile sınava hazırlanabilmek. Doğru sürücü kursu sana gelmeyeceğine göre sen bulacaksın. Hayatında bisiklete binmemiş bir kadının alması gereken derslere ek olarak 10 saat özel ders sonucunda ilk sınavda A2 ehliyet aldığına tanık oldum. Zorlu öğrenciler aslında kursa para kazandıran öğrencilerdir. Fakat kursta yeterli eğitici kadro yoksa sıfırdan öğreteceği kursiyerlerden uzak durur. Sen de bu zayıf kurslardan uzak durursun. Olur biter.
MEB kurslara tavan değil taban fiyat belirler. Düşük fiyat verilmesi engellenerek belirli bir kalite seviyesini korumaktır amaç. Kurslar taban fiyatın altına inemezler. Kendine güvenen kurs istediği kadar yüksek fiyat belirleyebilir.
Hocam motosiklet ehliyeti için sözel derslere katılma mecburiyeti var. Ayrıca pratik sürüş saatleri için minimum sürüş saati mecburiyeti de var.
Dediğiniz gibi sürücü kursu hocası tamam sen artık hazirsin diyene kadar sürüş dersi almak en doğru olanı. Ve ehliyet ücretleri aşırı pahalı. Ben kızımın A1 ehliyeti için 3200eur ödedim.
Almanya böyle maalesef.
Sevgilerimle
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Iste senin gibi kendini kurnaz zannedenler nedeni ile ülkedeki kurslarin geldigi durum bu.
Ondan sonra ehliyetsiz gencler insanlarin üzerinden gecip ölümlerine sebep olduklarinda hem ölene hem de o gencecik cocuga icimiz yaniyor.
Ben kurnaz değilim hocam, sistem bunu gerektirdi yaptım. Ben istedim ki motosikleti almadan ehliyetimi alayım ceza vb bulaşmayayım. E motosikleti alıp sürdükten sonra ne diye gidip yüksek fiyat vereyim? MEB kurumu denetlemiyorsa benim verdiğim parayı denetleme lüksü de yok kimse kusura bakmasın. Farklı kurslara farklı ilçelere gidebilme şansım olsa giderdim. Yaşadığım bölgedeki kurslar zaten ilin en yüksek kayıt alan ve ehliyet veren kursları. Bu ayıbın öncüsü kendileri, davetkarları da denetim gerçekleştirmeyen MEB'dir.
Yaşadığın şehri yazmamışsın . Yine de bir şeyler karalayayım. Bir sürücü kursunun güvenilir ve yeterli eğitim kadrosu varsa kesinlikle böyle bir tutum takınmaz. Senin için önemli olan deneyimli bir usta öğretici ile sınava hazırlanabilmek. Doğru sürücü kursu sana gelmeyeceğine göre sen bulacaksın. Hayatında bisiklete binmemiş bir kadının alması gereken derslere ek olarak 10 saat özel ders sonucunda ilk sınavda A2 ehliyet aldığına tanık oldum. Zorlu öğrenciler aslında kursa para kazandıran öğrencilerdir. Fakat kursta yeterli eğitici kadro yoksa sıfırdan öğreteceği kursiyerlerden uzak durur. Sen de bu zayıf kurslardan uzak durursun. Olur biter.
MEB kurslara tavan değil taban fiyat belirler. Düşük fiyat verilmesi engellenerek belirli bir kalite seviyesini korumaktır amaç. Kurslar taban fiyatın altına inemezler. Kendine güvenen kurs istediği kadar yüksek fiyat belirleyebilir.
Hayır hocam yanlışınız var, 2024, 2019 ve keza 2015(B ehliyet) yılı için konuşayım. MEB'in belirlediği taban ve tavan fiyatlar var. 2015 ve 2019 da ehliyet alırken kursun odasında görünür şekilde asılı idi. Bunlar sadece kursun bedelleri değil, bireysel direksiyon dersinden tutun, tek ders tekrar etme, parkur tekrarı vb kalemler dahil. Ayrıca kurs tavan fiyattan yüksek fiyat verirken üstüne zaten yazıyor, "ekstra +2 sürüş eğitimi" vb. 2025 yılında değişti ise bilgim yok. Bu arada taban fiyatın altına iniyorlar. 2 sefer bu şekilde aldım ehliyetimi :=)
Güvenli ve İleri Sürüş Teknikleri Eğitmeni olmadan hemen önce sürücü kursunda çalışmak istedim. Bunun kendimce çok basit bir nedeni vardı. Ben belli bir seviye de olan sürücüye eğitim verebiliyorum, orta ve ileri seviyede sıkıntım yok.
Acaba hiç bilmeyen birisine nasıl öğreteceğim? Çünkü aldığım eğitimlerde eğitmen adayları da benim gibi belli bir seviyeden yukarıydı.
Her neyse, bir sürücü kursu ile anlaştım (usta eğitici belgem var. Bu belge de pratik dersler araba ile yapılıyor motorda yapılmıyor) Daha ilk günde gördüm ki Türkiye deki sürücü kursları eğitim kurumu değil, ticarethanedir. Kursları denetim sadece sınıf derslerinde oluyor. Bir kaç ay sürücü kursunda eğitmen olarak çalıştım. Kapalı alan parkuruna denetim için gelen bir MEB yetkilisi görmedim.
Hocayım diyen adam ağaç dibinde oturup sadece adaylara bağırıyor " Ahmet abi 3 gündür bi sekizi yapamadın abi kasma kendiniiiii" yahu adayın bacaklar açık, bakış önde, kollar gergin.. söylesene hatasını da düzeltsin. Ama kendisi de bilmiyor maalesef.
Eğitmen olan adam iki tane de lise öğrencisini almış yanına-birisi kardeşi- onlara eğitim verdiriyor. Kendi yine ağaç dibinde.
Çok azı dışında çoğu bu şekilde.
Ben hiç oturmadan neredeyse birebir ilgilenerek 3 günde yapamadığı 8' i 15 dk da yaptırınca aday motordan indi eğitmen bozuntusunun üstüne yürüdü " bu hoca bana 15 dk da öğretti 3 gün dür ne bok yiyorsun" diye.
Oturamıyorum eğitimde uzaktan nasıl eğiteceğim adayı? Bir de yanıma gelip hocam burada işler "karadüzen" gider birebir eğitim vermiyoruz diyor. Yahu ben birebir eğitim vermiyorum ki aldığım paranın hakkını veriyor, eğitmenlik yapıyorum.
Sonra kendime kızdım İleri sürüş eğitmenisin, nasıl güvenemedin kendine? Daha önce bisiklete binmemiş adaylara aynı günde sekiz yaptırım. Video ile kayıt altına da aldım. Kurs sahibine gösterince adam şaşırdı.
Kurslarda evveli ahirden kalmış boyun bağı bile olmayan kasklar var. Aday parmak arası terlikle derse geliyor. Yol parkurunda eğitmen ağzında sigara kask yok öndeki adaya güzergah tarif ediyor. Hatta bazı kurslar sınavdan bir gün önce güzergahı tanıtıyor o kadar.
Eğitim sahasında diğer kursiyerler, kursiyerlerin aileleri yanıma gelip "hocam bir tek siz ayaktasınız diğerleri öğretmiyor hangi kursta' sınız biz oraya gelelim " diyorlardı.
Maalesef ortama 3 ay dayanabildim. Ama amacıma ulaştım. Çok iyi bir şekilde sıfırdan başlayan birisine de öğretebiliyor muşum
Bu iş Türkiye de değişmez. Denetim kurumu ciddi değil, iş sadece para.
İsviçre de arkadaşım ki kendisi yüksek elektronik mühendisi, 3 defa ehliyet sınavından geçemedi. Hatta orada gözetmen motorun arkasına artçı olarak biniyor. Kavşak da ufak bir tedirginlik yaşamış, gözetmen " ehliyet almaya daha hazır değilsin" diye bırakmış.