Sürücü kursları kaldırılıyor!

Sürücü kursları kaldırılıyor!

Bir çok AB ülkesinde olduğu gibi, sürücü belgesi almak için sürücü kurslarına katılma zorunluluğu Türkiye’de de kaldırılıyor. Yürürlükteki yasanın 41. maddesinde sürücü belgesi alma şartları arasında yer alan ’Sürücü kursuna katılmış ve yapılan sınavları da başararak sertifika almış olmaları’hükmüne yeni tasarıda yer verilmedi.

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=161703

Arkadaşlar sizce bu haberler ne denli doğru?

belki biraz zor kaldırırlar o kadar işletmeyi aynı dershaneleri kaldırmak gibi zor
ama haber o denli güzel:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ülkemizde herşey tamamen duygusal

Çok isabetli olur, isteyen gider, böylece kalite yükselir.:)

Bilgiye sahip olan arkadaşlar varsa cevaplasın lütfen...

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
zor hemde çok zor.

bence yerinde bi karar,ben 97de b,2005 e,2007 a2,aldm bu kursa para vermekten başka bir işe yaramadıgını alenen gördüm ve bence gereksiz bir kurum,hele a2 sınavında kavga çıkıyodu 25 kişi sınava gelmiş,kursun sınav yapacak motoru yok bu kadarda lakayıt

bence iyi olmus sonucta bos isler kurs falan bilen bilir gibisinden ama yinede olsada olur olmasada

stajer ehliyette geliyodu hala uygulamaya gecilmedi .........
Koskoca surucu kurslarınımı kaldırcaklar yıllardır bu işi yapan kurumlar var o kadar kolay olabiliceğini sanmıyorm.

çok iyi olur kaldırılırsa zaten o kursların rant dışında yaptıkları ve insanlara kazandırdıkları hiç bişey yok ( işini iyi yapan sayılı sürücü kursları müstesna )
mesela ben 2001 yılında a2 + b ehliyet almıştım bu ehliyeti alıncaya kadar kursa ödediğim tüm paralar haybeye gitti çünkü adamların bana öğretebilecekleri hiç bişey yoktu ben yıllardır araba ve motosiklet kullandığım için sadece adamlar bana sınava hazırlanmam için bi soru kitabı verdiler bende ona çalışıp sınavı verdim yani adamlar bana hiç bişey öğretmedi...

be zaten kırtasiyeden o soruları alıp çalışabilecek durumdayım kursa ne diye 100 lerce lira vereyimki gayet güzel olmuş..
ha bilmeyen insanlar için illaki kursa eğitime ihtiyaç vardır o ayrı konu yoksa ihtiyacı olmayanlar için zorunlu olmaktan çıkması gayet mutlu etti beni

Yeri geldi mi "eğitim şart" diye tutturuyorlardı bir nağme.Peki öğrenmek isteyen kişiler nerede gidip öğrenecek? Acemilik eğitimini yedek pedalsız ve akan trafikte yapmaya çalışan kişiler kaza yaptığında sorumlusu kim olacak?

Sürücü kursları kaldırılsın da yerine ne alternatif getiriliyor orası belli değil.

aman hocam daha yeni motor ehliyetine yazıldım onca para verdik ben ehliyeti alınca kalksın bari para haybeye gitmesin

başlığı şöyle düzeltsen daha uyğun olur bence
"sürücü kursu zorunluluğu kalkacak"
kimse tutupta kurs sahiplerinin milyarlar harcayarak açtığı kursları zorla kapatamaz zaten ve yasa teklifindede dendiği gibi ehliyet sahibi olabilmek için sürücü kursuna gitme şartı kalkıyor.
bence çok mantıklı neden derseniz ben motor ögretmeniyim A2 ehliyetim için beni tekrar kursa sokuyor bunu hiçbir mantık almaz ve zaten kursada katılmadım çünkü kursun eğitmeni idim.
ögrenciler neden ÖSS kursuna gider zorunlumu veya açık öğretim kursuna o da zorunlu değil ama binlerce giden var neden? Çünkü sınavı zor
yapılası gerekende kurs şartının kaldırılması görecezki bilğisi tecrübesi olmayan zaten kendi isteğiyle paşa paşa kursa gidecek ne kimse işinden olacak nede kurslar kapanacak ve en önemlisi KALİTE artacak

Moderatör
Ehliyet kurslarının kalkması eğitimin kalkacağı anlamına gelmez.. Olay yanlış anlaşılmış sanırım.. Kurs kalkar Milli Eğitim devreye girer, yada Emniyet Müdürlüğü üstlenir bu görevi, belkide farklı bir resmi kurum kurulur bunun için. Kimse kurs kalktı, isteyen gidip ehliyetini alacak anlamını çıkarmasın bundan.

başlığı şöyle düzeltsen daha uyğun olur bence
"sürücü kursu zorunluluğu kalkacak"
kimse tutupta kurs sahiplerinin milyarlar harcayarak açtığı kursları zorla kapatamaz zaten ve yasa teklifindede dendiği gibi ehliyet sahibi olabilmek için sürücü kursuna gitme şartı kalkıyor.
bence çok mantıklı neden derseniz ben motor ögretmeniyim A2 ehliyetim için beni tekrar kursa sokuyor bunu hiçbir mantık almaz ve zaten kursada katılmadım çünkü kursun eğitmeni idim.
ögrenciler neden ÖSS kursuna gider zorunlumu veya açık öğretim kursuna o da zorunlu değil ama binlerce giden var neden? Çünkü sınavı zor
yapılası gerekende kurs şartının kaldırılması görecezki bilğisi tecrübesi olmayan zaten kendi isteğiyle paşa paşa kursa gidecek ne kimse işinden olacak nede kurslar kapanacak ve en önemlisi KALİTE artacak

Sürücü kursuna gitme şartı kalkıyor ne demek?Sürücü kursları birer birer kapanıyor demek.Aynı kapıya çıkar.Mecburen başka meslek dallarına yönelecekler.Devlet kendi eliyle iş sahibi yaptığı kişileri, yine kendi eliyle işsiz bırakacak.Tamam çoğunluğun onaylamadığı bir sistem bu ama, şimdi birçok insan sırf bu yüzden işsiz kalacak...

Sürücü kursu zorunluluğu olmamalı ama sınavlar çok daha zor olmalı. Gerçek anlamda sınav olmalı. Böylece insanlar zorunlu kurs yerine kendi isteğiyle eğitim alır, üniversite sınavı gibi. Kurslar da kendine çeki düzen verir profesyonel olurlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar