Sürücü Dosyası Hk.

Merhabalar sürücü dosyamı yeni aldım bayramdan sonra ehliyetimi çıkartmak için emniyete gidicem
şimdi öncelikle 2 sorum var
1.si benim zaten B sınıfı ehliyetim var orda kan grubum yazıyor tekrardan kan grubu kartı almama gerek varmı
2.si açıköğretimde üniversite okuyoyorum öğrenci olduğuma dair bi bilge götürmem zorunlumu

Herkesin Bayramı Mubarek Olsun....
Tekerinizi Düz ve Sağlam Bassın.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
tekrardan kan grubu kartına gerek yok. diploma veya öğrenci belgesinin aslı gerekiyor. İstanbulda internetten randevu almanız şart. Harç ve kart parasını bankaya yatırıyorsunuz.

tekrardan kan grubu kartına gerek yok. diploma veya öğrenci belgesinin aslı gerekiyor. İstanbulda internetten randevu almanız şart. Harç ve kart parasını bankaya yatırıyorsunuz.

peki ilk emniyete gidip sonramı yatırılmalı yoksa emniyette gitmeden öncemi ziraate para yatırmak gerekir

Herseyi emniyette hallediyorsun, daha yeni halletim , kimlik fotokopinin uzerine kan grubum sudur diyip imza atiyorsun okadar...

B ehliyetiniz var ise kan grubu kartına gerek yok ''yeknet'' arkadaşın söylediği gibi.
A2 için gerekli olan 115.10 TL Ziraat Bankasına emniyete gitmeden önce yatırmanız şöyle yarar sağlar; emniyet her zaman bankalardan daha kalabalıktır, bundan kurtulursunuz.:mrgreen:
Kart parası ise (107.50 TL) emniyette dosya işlemleriniz yapıldığı sırada ödenir. Yani ben geçen ay alırken böyleydi.
Kimliğinizi ve diplomanızın aslını yahut öğrenci iseniz öğrenci belgesinin aslını götürmeyi sakın unutmayın!!!

B ehliyetiniz var ise kan grubu kartına gerek yok ''yeknet'' arkadaşın söylediği gibi.
A2 için gerekli olan 115.10 TL Ziraat Bankasına emniyete gitmeden önce yatırmanız şöyle yarar sağlar; emniyet her zaman bankalardan daha kalabalıktır, bundan kurtulursunuz.:mrgreen:
Kart parası ise (107.50 TL) emniyette dosya işlemleriniz yapıldığı sırada ödenir. Yani ben geçen ay alırken böyleydi.
Kimliğinizi ve diplomanızın aslını yahut öğrenci iseniz öğrenci belgesinin aslını götürmeyi sakın unutmayın!!!

ozaman açıköğretim bürosundan öğrenci olduğuma dair belgeyi almam lazım

Bende sizinle aynı durumdayım. B var a2 de alacam. Persembe verdim evrakları. Bu persembe çıkıyor ehliyet.
B ehliyetim olduğu için kan gurubu kartı istemedi ler. Parmak izi alıyorlar. Git yandaki vezneye harc yatir diyorlar. Bukadar. :) birde oncesinde 15 tl ye takipçi ye evrak doldurttum. Soforler odası 9 tl 6 tl de doldurma ücreti.

ozaman açıköğretim bürosundan öğrenci olduğuma dair belgeyi almam lazım

Normalde sürücü kursu tarafından hazırlanan ve size verilen dosyanın içerisinde kimliğinizin, öğrenci belgenizin(yahut diplomanızın)fotokopileri bulunur ama emniyette sıra size geldiği zaman kimliğinizin ve diplomanızın(yahut öğrenci belgenizin)aslını oradaki görevli memur görmek ister.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:29 ----------

Bende sizinle aynı durumdayım. B var a2 de alacam. Persembe verdim evrakları. Bu persembe çıkıyor ehliyet.
B ehliyetim olduğu için kan gurubu kartı istemedi ler. Parmak izi alıyorlar. Git yandaki vezneye harc yatir diyorlar. Bukadar. :) birde oncesinde 15 tl ye takipçi ye evrak doldurttum. Soforler odası 9 tl 6 tl de doldurma ücreti.

Bazı yerlerde sistem değişik işliyor demek ki. Parmak iziniz daha önceden verdiyseniz gerek yok.(Pasaport,silah ruhsatı vb alırken sizin parmak iziniz alınır ve bir nushası size verilir. O belge de süresiz olarak kullanılabilir. Kopyala kalsın 3-5 adet.:mrgreen:)
Mesela biz alırken sürücü kursu dosyamızı hazırladı, emniyetten sadece randevu aldık; sıra bize geldiğinde dosyamızı verdik işlemler halloldu. Takipçiye evrak doldurtma, şoförler odası filan vesaire işlemler yoktu. Ne kadar enteran iş! Halbuki aynı belgeyi alıyoruz ama size farklı işlemler uygulanıyor ve ekstradan çeşitli yerlere para ödüyorsunuz. Fuck the system dedikleri bu olsa gerek.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Evrak doldurma ve dosya hazırlamak sürücü kursunun işi, bir de bunlara para vermemek lazım. Parmak izi daha önce vermediyseniz alıyorlar. Randevu olayı zaten tam bir işkence saat 09:00 09:30 arası alabiliyorsunuz.

Arkadaşlar ben pasaport için parmak izini vermiştim parmak izi vermeme gerek yok heralde. Birde sürücü kursuna B ehliyetime a2 ekletmek için gittiğimde geçici mezuniyet belgesinin aslı gibidir kopyasını verdim. Şimdi emliyete geçici Mezuniyetin aslını vermem imkansız çünki aslı 2. üniversiteyi okuduğum için okulda, öğrenci belgesi versem olurmu? ( aslı gibi ve öğrenci belgelerini yanımda götüreceğim) ikisinden birini kabul ederlermi

Son düzenleme:
Değerli Arkadaşlar konuya açıklık getireyim,
Emniyete gittiniz zaman yanınızda Sürücü Kursundan almış olduğunuz evraklar(sertifikanız,sertifika defteri fotokopisi ve sürücü kursuna kayıt olurken verdiğiniz evrakların asılları) bunlarla birlikte emniyete giderken şoförler odasından alınmış olduğunuz 5 li evrak,eğer daha evvelden emniyete parmak izi vermiş iseniz emniyet size parmak izi alındı belgesi verecektir bu evrakıda götürmeniz gerekecektir.Eğer parmak iziniz yok ise emniyetten. Randevu aldığınızda ilk olarak parmak izinizi vereceksiniz.
Emniyetten randevuyu https://e-randevu.iem.gov.tr/randevu/ linkinden alabilirsiniz ama bu randevuyu alırken sabah 08.30- 09.00 arasında almanız gerekiyor.
Eğer bu saat aralığını geçirirseniz bilgisayarın başında sabaha kadarda otursanız yine RANDEVU ALAMAZSINIZ.

Evrak konusunda bir örnek vereyim o konuda çok merak edilmiş,Mesela kursa kayıt olurken lise öğrensiydiniz mezun olma aşamasındaydınız ve liseden kursunuza öğrenci belgesi verdiniz ama kurstan mezun olduğunuzda lise bittiğini farz edelim o zaman emniyete kursa verdiğiniz lise öğrenci belgeniz ve şimdiki durumunuzu gösteren lise diploması veya geçiçici mezuniyet belgenizi veya üniversiteye başvurduysanız üniversiteden öğrenci belgesinin ASLINI götürmeniz gerekmektedir.

Bir önceki ehliyetinizde mecburen kan gurubunuz yazmak zorunda ikinci ehliyeti ekleyecek arkadaşlar tekrardan kan gurubu kartını götürmesine gerek yoktur.

Son olarakta 107 TL kart ücreti ,235 TL de maliye harcı karşınıza çıkacak,
Kart ücretini ehliyetteki memura
Maliye harcını ise ister bankadan ister maliyeden yatırabilirsiniz.

Değerli Arkadaşlar konuya açıklık getireyim,
Emniyete gittiniz zaman yanınızda Sürücü Kursundan almış olduğunuz evraklar(sertifikanız,sertifika defteri fotokopisi ve sürücü kursuna kayıt olurken verdiğiniz evrakların asılları) bunlarla birlikte emniyete giderken şoförler odasından alınmış olduğunuz 5 li evrak,eğer daha evvelden emniyete parmak izi vermiş iseniz emniyet size parmak izi alındı belgesi verecektir bu evrakıda götürmeniz gerekecektir.Eğer parmak iziniz yok ise emniyetten. Randevu aldığınızda ilk olarak parmak izinizi vereceksiniz.
Emniyetten randevuyu https://e-randevu.iem.gov.tr/randevu/ linkinden alabilirsiniz ama bu randevuyu alırken sabah 08.30- 09.00 arasında almanız gerekiyor.
Eğer bu saat aralığını geçirirseniz bilgisayarın başında sabaha kadarda otursanız yine RANDEVU ALAMAZSINIZ.

Evrak konusunda bir örnek vereyim o konuda çok merak edilmiş,Mesela kursa kayıt olurken lise öğrensiydiniz mezun olma aşamasındaydınız ve liseden kursunuza öğrenci belgesi verdiniz ama kurstan mezun olduğunuzda lise bittiğini farz edelim o zaman emniyete kursa verdiğiniz lise öğrenci belgeniz ve şimdiki durumunuzu gösteren lise diploması veya geçiçici mezuniyet belgenizi veya üniversiteye başvurduysanız üniversiteden öğrenci belgesinin ASLINI götürmeniz gerekmektedir.

Bir önceki ehliyetinizde mecburen kan gurubunuz yazmak zorunda ikinci ehliyeti ekleyecek arkadaşlar tekrardan kan gurubu kartını götürmesine gerek yoktur.

Son olarakta 107 TL kart ücreti ,235 TL de maliye harcı karşınıza çıkacak,
Kart ücretini ehliyetteki memura
Maliye harcını ise ister bankadan ister maliyeden yatırabilirsiniz.

sürücü kursundaki kişi 120 tl civarında para yatırıcaksın dedi bankaya

B den a2 ye geçen arkadaşlar, kaç tane fotoğraf verdiniz emniyete. Her yer farklı bilgi gösteriyor.

arkadaşlar yardım etmiş okuyamadım ama ben de yazayım

harcı emniyete gitmeden yatırıyorsun dekontu dosyaya koyuyorsun sakın kaybetme
kan grubu kartına gerek yok
öğrenci belgene gerek yok. saygılar

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:10 ----------

B den a2 ye geçen arkadaşlar, kaç tane fotoğraf verdiniz emniyete. Her yer farklı bilgi gösteriyor.

ben garanti olsun diye 4 5 tane götürdüm 2 almışlardı yanlış hatırlamıyosam

arkadaşlar yardım etmiş okuyamadım ama ben de yazayım

harcı emniyete gitmeden yatırıyorsun dekontu dosyaya koyuyorsun sakın kaybetme
kan grubu kartına gerek yok
öğrenci belgene gerek yok. saygılar

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:10 ----------

ben garanti olsun diye 4 5 tane götürdüm 2 almışlardı yanlış hatırlamıyosam

açıklamalar için tşrler valla beyler yarın saat 10 da randevu :)

B alırken de A2 alırken de öğrenci belgesi istemediler neye istinaden öğrenci belgenizi "kesinlikle" götür diyorsunuz anlayamadım. Zaten öğrenci olduğuna dair veya mezun olduğuna dair belgeyi sürücü kursu dosyana koyuyor..

B alırken de A2 alırken de öğrenci belgesi istemediler neye istinaden öğrenci belgenizi "kesinlikle" götür diyorsunuz anlayamadım. Zaten öğrenci olduğuna dair veya mezun olduğuna dair belgeyi sürücü kursu dosyana koyuyor..

Ben o açıklamayı örnekle yaptım okumadınız herhalde ki neye istaneden yazdığımı anlamamışsınız,
Mesela kişi kursa kayıt olduğunda lise öğrencisi idi kursu bittiğinde lise den mezun oldu bunun öğrenciliği kaldımı kurs tamam evrakları veriyor zaten ben güncel olan evrakı götürmeniz gerektiğini söyledim.
Şimdi anladınız umarım neye istineden yazıldığı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar