Sürücü Belgesiz Araç Kullanmak

Slm arkadaşlar.gereksiz bir konu bence ama arkadşımı kıramadım onun için sizleri rahatsız ediyorum.arkadaşım 09.05.2011 tarihinde ehliyetsiz olarak yakalanmıştı cezasını yedi (ki bence olması gerekende bu) neyse uslanmamış demekki 17.08.2011 tarihinde tekrar yakalanmış cezasını yazmışlar.ilk seferde 650 lira gibi bi ceza ödemiş şimdi ne işlem uygulanır ?ne kadar öder ? bilgisi olan varsa bizi aydınlatırsa seviniriz şimdiden çok teşekkürederiz.kazasız şürüşler.

Bildiğim kadarıyla aynı cezai işlem uygulanıyor, ancak 3. kez tekrarlanması durumunda ehliyet alma hakkından men ediliyor.. (sadece bildiğim kadarıyla bu, kaynağa dayanarak yazmııyorum yanlışlık olabilir)

çok teşekürederim ama herhalde üçüncüde men olmuyor çünkü 3-4 kez ceza yiyip ehliyet alanlar var forumda okudum.

2918 sayılı kanunun 36/3 (bir yıl içinde iki veya daha fazla sürücü belgesiz araç kullanmak) maddesi gereğince önceki cezanın iki katı ceza yazılır. önceki cezayı ödeyip ödemediği önemli değildir.

kusura bakmayın yalnızca bildiğimi sizinle paylaşmak istedim, yanlıs yönlendirmek amacım değildi... bende doğrusunu öğrenmiş oldum yasalara dayanarak :)

2918 sayılı kanunun 36/3 (bir yıl içinde iki veya daha fazla sürücü belgesiz araç kullanmak) maddesi gereğince önceki cezanın iki katı ceza yazılır. önceki cezayı ödeyip ödemediği önemli değildir.
çok teşekkürederim Allah razı olsun.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:24 ----------

kusura bakmayın yalnızca bildiğimi sizinle paylaşmak istedim, yanlıs yönlendirmek amacım değildi... bende doğrusunu öğrenmiş oldum yasalara dayanarak :)
yok kardeşim sen benim kusuruma bakma benm cevabım biraz tersler gibi oldu bence :) hepimizde öğrenmiş olduk :)

hayırlı geceler arkadaşlar.sizlere bir sorum daha olucak kusuruma bakmayın :( sürücüye 1200tl yazarlar herhalde ama ruhsat sahibine ne kadar yazarlar odamı iki katı olur ? çok teşekkür ederim.

yanlıs hatırlamıyosam 600 küsür sürücüye bi okadarda ruhsat sahibine yazılıyor die biliyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar