Sürekli patlayan lastik

0 km aldığım Rks 125R motorumun geçen hafta arka lastiği patladı. Patlak bir şekilde depoya oturarak 2 km mesafede ki motorcuya gittim. Şambrel değişti. Dün yine patladı ve yine şambrel değişti, motoru evime park ettim 2 saat sonra indiğimde yine patlak haldeydi. Motorcu lastikte çapaklanma var dublex lastik al dedi, fakat motorum daha 3500 km’de neden böyle oldu anlamadım biri aydınlatabilir mi ne yapmam gerek

"patlak" derken, sen patlak yeri görebiliyor musun? yoksa havası inmiş mi oluyor?

jantın iç yüzüne baktın mı? eleman çapak var dediyse onlar kesiyordur zamanla. döküm/tek parça jantsa al tubeless lastik.

Hocam ilk seferinde demir tel girmişti, şambreli parçalamıştı. Yeni şambrel takıldı. 2 gün önce bir şey girmeden kendi kendine yoldayken patladı, yine şambrel değişti ve 2 saat sonra olduğu yerde komple inik haldeydi

Yeni takılan şamrelin ölçüsü yanlış ise kısa sürede patlayabilir , lastikçiler elinde uygun iç lastik yoksa yakın olanı takabiliyor..

Minik bir hatırlatma; iç şambiyelli lastik patlayınca şambiyel tamir edilince dış lastikte aynı çivi vs giren yerden tamir edilmeli.

İçerisine su girip lastiği çürütür.

Şu da var: jant tubeless için uygun mu?

Hava basma subabı janta iyi sabitlenmiş ve hava kaçırmaması lazım.

Tamamdır bugün lastiği söküp hava basacağım zaten sibop kısmından kaçırırsa anlaşılır ne olduğu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar