- Konu Yazar
Merhaba arkadaşlar. SOn 6 aydır sürekli debriyaj sıyırıyorum. Motorum Yamaha XT 125 R. Aşama aşama yaptıklarımı anlatayım öncelikle. İlk sıyırdığında balata değiştirdim 3 hafta sonra yine patladı. Sonra sorun tas veya plakalardadır diye komple ybr tası ve baskı plaka seti taktım onuda 2 ay sonra sıyırdı.Ybr performans balatası ve saçlarını taktım yine sıyırdı bir iki haftaya .Ardından orjinal xt debriyaj tası ve ve balata takımlarını geri takıp yaylara ekstra pul attım 3 ay idare etti şimdi yine sıyırdı. İşin garip tarafı motor soğukken kavrama yok ısınıncada en azından motor kalkıyor devir yükseltmediğim sürecede gidiyor .
Şimdi Sorun ne olabilir. En son orjinal plakalardan ve yaylarından alıp aynı tas ile deneyeceğim. Yahut sıfır ybr debriyaj takımı alıp deneyeceğim.Neden bu kadar sıyırır anlamış değilim. 65 bindir kullanıyorum motoru. Her vidasına kadar kendim söküp topluyorum ama şu debriyaj sorununu çözemedim deliricem artık. Daha önce böyle peş peşe sıyıran arkadaşlar var ise yahut fikir yürütecek arkadaşlar aydınlatırsanız sevinirim.
Şimdi Sorun ne olabilir. En son orjinal plakalardan ve yaylarından alıp aynı tas ile deneyeceğim. Yahut sıfır ybr debriyaj takımı alıp deneyeceğim.Neden bu kadar sıyırır anlamış değilim. 65 bindir kullanıyorum motoru. Her vidasına kadar kendim söküp topluyorum ama şu debriyaj sorununu çözemedim deliricem artık. Daha önce böyle peş peşe sıyıran arkadaşlar var ise yahut fikir yürütecek arkadaşlar aydınlatırsanız sevinirim.