Supermoto'ya çevirmek

Yorumlardan anlaşıldığı üzere bu işin sonu yok. Senin bütçeye uyan 2. el sumolardan alıp bir süre kullan, fazla zarar etmezsin. Benim dönüşüm maaliyetim xtreme enduro sayfasında detayları ile var. Memnun muyum? evet. İşimi görüyor. 250'lik 450'lik ya da 500 lük ktm ister miydim. Evet... ve/fakat Ktm'de sadece 2 jant 2 bin YURO mu ne? Gerisini sen hesapla...

Motard işleri çok masraflıymış :)
Çinliden çevireceğine eski japondan çevirmen daha sağlıklı olur gibi. Ancak 21 inçlik ön jantı 17 inçe çevirince sürüş ve fren dinamikleri olumsuz etkilenebilir. Supermotoya çevirme işlerini fazla araştırmadım ama jantları değiştirince başla şeyleri de değiştirmek gerekli sanki. İyi araştırmak lazım.

Sevgili Emir, kaygılarınızı anlıyorum çünki ben de aynı şeyleri düşündüm ve ne yapılır diye meraklandım benim motoru sumoya çevirmeden önce bu yüzden çok araştırma yaptım. Gerçekten çok araştırdım. Gördüklerim, okuduklarım neticesinde şu karara vardım: jantları değiştir devam. Elbette motorun geometrisinde değişiklikler olmakta/oluyor ama avrupada, amerikada da böyle yapıyorlar çünki makul bir maaliyet ve " işçilikle " iş bitiyor... fabrikadan sumo ve cross haliyle çıkmış iki motor alabilirsin, arazide birine yolda öbürüne binilebilir; acayip maaliyet demek. Ya da elinde iki takım jantın yanında arazi ve yol süspansiyonlarını da bulundurursun şasi aynı kalır jant değiştirmek istediğinde süspansiyonları da değişirsin epey maaliyet ve her seferinde acayip işçilik olur. Çözüm basit: Kabul edilebilir sürüş, kolay, ucuz, hızlı şekilde jantları değiştir devam :cat:

Bana sanki upuzun ön amortisörler ve 17 jant ilk frenlemede ya da virajda kendini bırakacakmış gibi geliyor. Tabii işin aslı öyle değil :)

Sonradan supermotoya hakkıyla çevrilen cross motorlarda gidon açısı (rake) değiştiriliyor mu?

Konuyu hortlatmak istiyorum izninizle.

Arkadaşlar size bi konuda danışmak istiyorum.
CRF satın almak istiyorum. Fakat SM jantları da alıp çoğunlukla şehir içinde arada da arazide kullanmak için 2 farklı setim olmasını istiyorum.

Fakat yeni CRF ler ABS'li, Şimdi benim takacağım (nispeten ucuz yollu SM jantı) sette ABS'ye uyumlu olmayacak büyük ihtimalle. Yani ABS'li CRF almaktansa ABS'siz mi almamı tavsiye edersiniz. Yoksa takacağım janta bir şekilde ABS'yi aktif edebilir miyim?
İlanlarda ikinci el olarak CRF SM olarak satılmakta ama hepsi ABS siz.

Bu konuda bilgisi olan var mı?
Teşekkürler.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Okadar parayı o motosikletlere verip extra üzerine masraf yapmak biraz anlamsız. Ve üstüne üstelik o motosikletleri istedigin zaman elinden çıkaramayacaksın, zarar edeceksin. Alternatifleri düşün derim.

Bu arkadaş haklı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar