SuperBike Donington'da Kenan düşerek yarış dışı kaldı - Kaza Anı Fotoğrafları

kenanın da bana göre ıslak zeminde biraz eksiği var gibi görünüyor, hatırlarsanız supersportta da pole pozisyonunda başladığı yarışta daha ilk dönemecte düşüp yarış dışı kaldığını hatırlıyorum, bence kendini ıslak piste artık iyice alıştırması lazımdır.

umarım birşeyi yoktur,
başarılarının devamını bekliyoruz...

"Görmek isterim" olacaktı herhalde... Ben mi yanlış anlıyorum yoksa? Sanki cümlenin devamı "görmek isterim" gibi olmalıymış diyor ama, anlamadım yahu.

MotoGp 800 veya 900cc. (hani şu Rossi'lerin falan yarıştığı) değil mi? O klasmanda mı görmek istemiyorsun coq abi? yarışlara pek ilgim yok o yüzden konuya tam hakim değilim belki de o yüzden anlamadım. Benim bildiğim

"Supersport"= 600cc. racing stok motosikletlere bir kaç modifiye yapılarak yapılan turnuva... Eskiden Kenan'ın yarıştığı turnuva.
"Superbike"= Yine 1000cc. racing stok motosikletlere izin verilen modifiyeler yapılarak gerçekleştirilen turnuva.
"MotoGp"= Burada zannedesem 2t 250cc. var, bir de özel yapım v5 silindirli 900cc.'lik makinalar yarışıyor. Yani bu yarışın içinde de ayrı katogoriler var. Şimdi soru şu; Kenan bu işin neresinde olmalı, yani Motogp de olmamalı mı? Yoksa MotoGp dediğimiz şey sadece 900cc.'lerin yarışı mı? Bir de motogp'de 600cc. klasmanı açılırsa "supersport"tan farkı ne olacak?

Bir de futbola benzetirsek, prestij bakımından. "supertspor"=inter toto, "Superbike"=Uefa Cup, "MotoGp"=Şampiyonlar ligi dersek. MotoGp içinde ki 600cc. kalsmanını prestij olarak domestik lige benzetebilr miyiz? yani bu yarışlara gönül verenler, MotoGp 600cc. klasmanını kendi liginde şampiyon olmak kadar prestijli görecekler mi? Yani bakış açıları ne olacak? İnter Toto kupası mı? Lig şampiyonluğu mu? Mesela bu baz da bir örenk alsam nasıl olur?

Anlamasam da Kenan nasıl başarılı olacaksa onu yapsın, Allah yolunu açık etsin. Sonuçta başarı kazanması, adının duyulması, dolaylı olarak moıtosikleti tanıtıyor ve ona olan saygıyı artırıyor bilinç altında insanımızın...

Not: Ulem, sadece abi galiba yanlış yazmışsın deyip geçecektim hesapta, bir dünya soru çıktı yahu... Neyse cevaplayabilirseniz ne mutlu...

evet bende moto gp de görmek istemem şu seyrettiğim yarıştan sonra kenan abi nin sürüş tarzını değiştirmesi lazım supersportta rekor kırarak şampiyon olduğu için kimse sürüş stiline bişey demedi ama sbk ayrı motorlar farklı ağırlıklar farklı motoruna daha alışması pistleri o motorla geçmesi elbete zaman alıcaktır dikkat ederseniz kenan abi sarkarak değilde sokakda bizim kullandığımız gibi motor nekadar yatarsa sende okadar yat tekniğini kullanıyor ama moto gpde motorun sınırında kullanır ve siz motordan daha fazla yatarsınız sarkma budur ki kenan abinin bu tekniğe alışması yeni motoruna alışması pistleri süzmesi zaman alıcaktır ama kenan abi diğer yarışcılardan daha çok kondisyonunda dikkat ederek ve daha çok çalışarak bu süreyi kısaltabilir ama şuan olduğu teknikle sbk'da şampiyon olup motogp'ye çıkması haylı zor bir iştir şuan kenan abinin yapacağı motoruna alışmak sonra tekniğini değiştirmek tabi bu teknik değiştirme işi çok zor çocukken bisiklet sürerken ki alışkanlıklarınız geçerlidir bunuda değiştirmek ne kadar zor siz düşünün ama tüm bunları yaptıkdan sonra bu çalışmasıyla moto gpde bile üst sıralara çıkabilir tabi bunu zaman ve çalışma çözcektir ki kenan abi çalışmasını fazlasıyla yapıyor. geriye bekleyip kendini üst sıralara taşımasını beklemek

Bence de biran önce tekrar 600 cc ye geri dönmesi gerekiyor.
Ayrıca her geçen yarışta daha da demoralize oluyor. Tekrar
600 cc de kürsülere çıkarak kendini toplaması gerekiyor diye
düşünüyorum...

600cc ye geçmesini şiddetle istiyorum.ama taby o daha iyi bilir

Kenan 600'den önce 1000cc'lik motosikletlerle yarıştı.Evet belki superstocktu ve o motorlar güç olarak superbike'ların yakınından dahi geçmiyor olabilir ama benim görüşüm eninde sonunda bu işi çözecektir.

kenan sofuoglu sitemizi ziyaret ediyormu acaba merak ediyorum

Evet.

Son düzenleme:
Bence de biran önce tekrar 600 cc ye geri dönmesi gerekiyor.
Ayrıca her geçen yarışta daha da demoralize oluyor. Tekrar
600 cc de kürsülere çıkarak kendini toplaması gerekiyor diye
düşünüyorum...

benim tanıdığım kenan abi yarışta demorilize olucak bir kişi değil sonuçta kendisi birçok acı yaşadı kendisi birçok şey geçridi bununda üstesinden geleceğine inanıyorum sonuçta ilk yıl 1. olcak diye bişey yok zaten sbk'daki birçok yıllardır sbk'da yarışmış ve hala yarışıyor ki kenan abiden ilk yıl bişeyler beklemek yanlış olur sbk'da ilk 3'e girmesi en azındın 3 yılı alacaktır daha pistlerdeki motorun durumunu bilmiyor ki yukarıda bahsettiğim teknik konularıda var onun için lütfen daha ilk yıldan 600 cc ye geri dönsün demek çok ama çok yanlış olur

Süperbikelar 205-210 hp diyor yarış öncesi görüntülerde zaten stdandardı 190 hp civarı değilmi 1000cc lerin suan ram airle?. birazda agırlık düşüren özel parçalar var tabi süperbike da...

600 ler kuzu gibi giderken(pek kıpraşmadan:) ) süperbikelar azgın rodeo atı gibi yamurda sürücüyü üstünden atmaya çalışıyor... Kiyonarinin 2. yarışta gidişi neydi ole?

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Kenan iyiymiş arkadaşlar.
Kırık çıkık yok.
Her şey sağlam.:)

Ben de Aytunç'un yalancısıyım.:cat:
Ama o öyle diyorsa, öyledir....

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Benim gibi sağ omuz-kol üstüne düşmüş. Umarım son ciddi düşüşü olur. Hacim konusunda ise Horoz'un fikirlerine katılıyorum. Yarış dünyasını çok takip eden biri değilim ama Kenan'ın 600 cc kariyerini erken bitirdiğini düşünüyorum. Dişiyle, tırnağıyla katettiği bu sevindirici mesafede son zamanlarda 'fazla hızlı' gibi geliyor bana. Daha sindire sindire yol alması gerekiyor gibi.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kenan iyiymiş arkadaşlar.
Kırık çıkık yok.
Her şey sağlam.:)

Ben de Aytunç'un yalancısıyım.:cat:
Ama o öyle diyorsa, öyledir....

hocam Aytunç abi dıyorsa doğrudur
kenan ı en iyi tanıyan o çünkü
kenan kardeşimin başından gecen kazaya üzülmememk elde değil ,
çok üzüldüm Geçmiş olsun burdan biliyorum fırsatı olduğunda bu yazılanları okuyacak arad girip internette gezindiğini biliyorum ,
Enkorktuğuydu kenan ın yarış esnasında düşmek çünkü Annesi izlediği için yarışlarını çok tedırgindi inşallah kısa zamnsonra yenıden sağlığına kavuşur ,
kenan ı çok seviyor desteklıyoruz ,
bende kenan kardeşımı motogp de görmeyı çok isterim inşallah kenan kardeşim doğru karar veriri ve herzaman olması gerektiği kararı veriri ,
benım için kenan kardeşimin yeri çok farklı ,
inşallah en güzel yerlerde olur ve rahmetli olan iki abisi sinan ve bahattın sofuoğlu kardeşlerimin ismını hep yaşatır ,
SENİ SEVİYORUZ KENAN YOLUN BAHTIN AÇIK OLSUN

SAYGILAR KENAN

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar