"Görmek isterim" olacaktı herhalde... Ben mi yanlış anlıyorum yoksa? Sanki cümlenin devamı "görmek isterim" gibi olmalıymış diyor ama, anlamadım yahu.
MotoGp 800 veya 900cc. (hani şu Rossi'lerin falan yarıştığı) değil mi? O klasmanda mı görmek istemiyorsun coq abi? yarışlara pek ilgim yok o yüzden konuya tam hakim değilim belki de o yüzden anlamadım. Benim bildiğim
"Supersport"= 600cc. racing stok motosikletlere bir kaç modifiye yapılarak yapılan turnuva... Eskiden Kenan'ın yarıştığı turnuva.
"Superbike"= Yine 1000cc. racing stok motosikletlere izin verilen modifiyeler yapılarak gerçekleştirilen turnuva.
"MotoGp"= Burada zannedesem 2t 250cc. var, bir de özel yapım v5 silindirli 900cc.'lik makinalar yarışıyor. Yani bu yarışın içinde de ayrı katogoriler var. Şimdi soru şu; Kenan bu işin neresinde olmalı, yani Motogp de olmamalı mı? Yoksa MotoGp dediğimiz şey sadece 900cc.'lerin yarışı mı? Bir de motogp'de 600cc. klasmanı açılırsa "supersport"tan farkı ne olacak?
Bir de futbola benzetirsek, prestij bakımından. "supertspor"=inter toto, "Superbike"=Uefa Cup, "MotoGp"=Şampiyonlar ligi dersek. MotoGp içinde ki 600cc. kalsmanını prestij olarak domestik lige benzetebilr miyiz? yani bu yarışlara gönül verenler, MotoGp 600cc. klasmanını kendi liginde şampiyon olmak kadar prestijli görecekler mi? Yani bakış açıları ne olacak? İnter Toto kupası mı? Lig şampiyonluğu mu? Mesela bu baz da bir örenk alsam nasıl olur?
Anlamasam da Kenan nasıl başarılı olacaksa onu yapsın, Allah yolunu açık etsin. Sonuçta başarı kazanması, adının duyulması, dolaylı olarak moıtosikleti tanıtıyor ve ona olan saygıyı artırıyor bilinç altında insanımızın...
Not: Ulem, sadece abi galiba yanlış yazmışsın deyip geçecektim hesapta, bir dünya soru çıktı yahu... Neyse cevaplayabilirseniz ne mutlu...