Yaptığı şey doğru mudur, değil midir orasını bilmem.Ama arkadaşın hakimiyetini, cesaretini, önsezilerini, özgüvenini takdir ediyorum.Motor kullanırken kurallara uymamak elbette tehlike yaratır ama bazen de kurallara harfiyen uymak daha çok tehlike yaratır.Arkadaşın bu bölgeyi, güzargahı iyi bildiğini sanıyorum, çok rahat görünüyor çünkü.
Bu olaya katılmayabilirsiniz ve gayet normaldir.Ama bu kişinin yaptığı yüzünden motorcuların adı lekeleniyor, yok motorlara kötü gözle bakılıyor, saygı duyulmuyor falan demek pek isabetli bir tesbit değildir bence.Trafik kuralları sabittir.Birileri bunlara uymuyor diye esnetemezler veya sıkılaştıramazlar kuralları kolay kolay.Trafik kurallarını uygulamak da ilgili görevlilerin, işaret ve işaretçilerin işidir.
Hergün trafikte bir sürü tehlikeli otomobil kullanıcısı görüyorum.Onlar tehlike yaratıyor diye otomobillere uygulanan kurallar değişiyor mu?insanların bakışı değişiyor mu?Gerçi insanların bakışı değişirse de değişsin diyorum ben.
Sonuç olarak bu kişinin yaptığı uygun, doğru birşey değil tabii ki.Ama herkes kendine baksın bence.
Tepkiler gelecektir bana da blki doğal olarak.Ama insan garip birşey işte.Ne siz o insanı anlayabilirsiniz, ne de o sizi anlayabilir.Bu konu yüzeysel tartışılacak bişey değildir.Psikolojik, sosyolojik derinliği epeyce olan bir konudur.Birisi dünyayı kurtarmaya uğraşır, ötekisi eline yeterli patlayıcı geçse dünyayı bir anda yok eder.Hangisi haklıdır?hangisi doğrudur?Buna ne ben, ne siz, ne de başkası doğru cevabı verebilir.