Sultanbeyli'deki Ölümlü Kaza..

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yazık. Allah rahmet eylesin. İki tarafın bir anlık gafletinin sonucu böyle elim bir hadise olmuş.

Bu vesileyle ayarsız, haddinden güçlü, karşısındakinin gözlerini alan farı olan tüm araç sahiplerinin soyunu sopunu anmak istedim...

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Abi ne gafleti ya bildiğin cinayet. İlk herifin gidişi ne öyle. Gece vakti. Olan yaya ile 2. motorcuya olmuş.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Abi ne gafleti ya bildiğin cinayet. İlk herifin gidişi ne öyle. Gece vakti. Olan yaya ile 2. motorcuya olmuş.
İşte birinci ve en büyük gaflet ölen motosikletlide, görüşün iyi olmadığı bir ortamda gereksiz hız yapmak (çekim yapan motosikletli 85'le falan gidiyor, demek ki kazayı yapan en az 105'le - yani bulunduğu yolun hız sınırının 2 katı hızda - seyrediyor) ve riskli kullanmak.

İkinci gaflet yayada: Kötü ışık koşullarında, yaya geçidi olmayan yerde, düşük görünürlüğe sahip kıyafetiyle iki aracın arasından riski bir şekilde yola atlamış resmen; soldan sağa geçiyor ve arka plandaki araçların kuvvetli ışıkları yüzünden hiç görünmüyor. Yola soldaki bariyerlerin yeni bittiği, kaldırımın yeni başladığı bir yerden atlamış. (Motosikletleri fark ettiği anda olduğu yerde, tam iki şeridin arasında dursa kaza olmayacak aslında; motosiklet çarpmadan önce frenaj ile sağa doğru kaçınma manevrası yapıyor çünkü - ama hızı yüksek ve yayayı geç gördüğü için başarılı olamıyor, yaya da can havliyle yolun karşısına geçmek için motosikletin kaçınma manevrası yaptığı yöne atak yapıyor...)

Karşıdan gelen taksi ve onun arkasındaki minivanın ışıkları çok göz alıcı; öyle olmasa belki motosikletli yayayı daha önceden görebilirdi.

(Yaya için çok yazmışım yanlış anlaşılmasın; kaza sebebi %100 motosikletlinin yüksek sürati ve tedbirsiz kullanımı, ben sadece kaza olmaması için ideal koşulları ifade ediyorum...)

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Türkiye gerçekleri, yayda motorcuda onu takip eden motorcuda ananı diyen motorcuda cahiller. Hep diyorum kızıyorsunuz Maymun koko daha akıllı.
Kokonun iq 80 85 arasi tahmin ediliyor. Tr ortalamasi gecen sene 79du sanirim, bu sene daha dusmustur. Fakirlik de iq dusuruyormus🙄
Koko goril bu arada. Tam maymun degil, insansi maymun diye geciyor grubu.

Kaza videolarına bakıp haklı haksız aramak veya suçluyu tespit etmeye çalışmak anlamsız geliyor bana.
4 sene Sultanbeyli'de çalışmış, ara ara hala Sultanbeyli'den geçen yollarda motor süren biri olarak şunu söylüyorum sadece.

Sultanbeyli'den geçerken gözünüzü 4 değil 24 açın. Yayasıdır otobüsüdür neyin ne olacağı kimin ne yapacağı gram belli değil.

Allah rahmet eylesin. İstanbulda araba veya motor kullanmak her gün daha da zorlaşıyor, fütursuzca gaza basanlar, 100 metre ilerde kırmızı yanarken selektör yapanlar, insanlar trafikte deliriyor galiba. Kaldırımda yürürken ölmemek de şans meselesi şişlideki kazada hayatını kaybedenler var. İstanbul artık yaşanılacak bir şehir değil...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Üstünden geçtiği yaya olan değil mi ?..
Sürücü uçarak ileri giden ve hayatını kaybeden arkadaş...
Gereksiz gaz açmanın hiç düşünülmeyecek sonla bitmesi...
Ne kötü...
Allah rahmet etsin..

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Büzülerek "natural selection" demek durumundayım. Salaklıktan ölene üzülemiyorum.
Olayda Azrail'in bile hatası var. Sadece motorcuyu değil yayayı da paketlemeliydi. :rolleyes:

Motosikleti
Honda Forza 250
Ölümüne sürmüş arkadaş. 3 çocuk babası, malesef düşme anında boynu kırılarak vefat etmiş. Geride kalanlara sabır versin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar