Sübaplar ses yapıyoken sürmek..??

Arkadaşlar herkese iyi akşamlar tek silindirli 170cc bir motorum var. Motor 3000km deyken subaplar ses yapmaya başladı ve yaklaşık 400 km böyle bindim şimdi bu sübap sesi varken binsem motora ayar yaptırmasam bir sorun olur mu yoksa yaptırmalımıyım?
NOT: Motorun eskisine göre çekişten düşmedi.

Subap ayarı ayar yaptırmadan sürülerek çıkan arızadan ucuza mal olur.Yaptırırsan iyi olur.Yaptırmassan ne gibi arızaların çıkacağı belli olmaz az bişey de çıkabilir yüksek maliyetli arızalarda.

Subap ara ölçüsünü bilmediğimizden honda innovayı 5000 km kadar kullandım sorun olmamıştı

Subap ayarı ayar yaptırmadan sürülerek çıkan arızadan ucuza mal olur.Yaptırırsan iyi olur.Yaptırmassan ne gibi arızaların çıkacağı belli olmaz az bişey de çıkabilir yüksek maliyetli arızalarda.

subabların gevsek olması hiçbir kalıcı zarar vermez.

bosluk dolayısıyla en kötü ihtimal subab yeterli miktarda acılmadıgından

cekiş düşer. cok sıkı olması zararlıdır

Peki motor sadece rolantide tekliyor subaplarin gevsek oldugundan yani ayarsizligindan kaynaklanir mi yardimci oldugunuz icin tes

Peki motor sadece rolantide tekliyor subaplarin gevsek oldugundan yani ayarsizligindan kaynaklanir mi yardimci oldugunuz icin tes

subap ayarı gevşek olunca subap tam açılamıyor, tahminimce emme zamanında pistona giren yakıt-hava biraz daha az olur. atık gaz için pek sorun olacağını sanmıyorum, o çekilen değil itilen birşey olduğundan egzoz boşalmasında sıkıntı olmaz. ama silindire giren karışım azalacağından, sıkıştırma da düşecektir, güçten düşer haliyle. düşük sıkıştırma verimliliği de azaltır. yani yakıt tasarrufu sağlar gibi geliyor düşününce ama yakıt artacaktır :p yani egzoz gazında yanamayan yakıt olur. bunlar teori, pratikte başıma gelmedi.

Aynı sıkıntı bende de var, subaplar alkış tutuyor sürekli, ustaya uzun yola çıkacam sıkıntı olur mu diye sordum, sıkı olursa subaplar sıkıntı çıkarabılır ama gevşek subap senı yolda bırakmaz dedi. 2000-2500 km lık bır gezıye cıkacağım onumuzdekı hafta, bende tam cenkitoya mesaj atacaktım adam kendisi koşa koşa gelmiş cevap vermiş bile. Sağolsun, varolsun.

Motosikleti
Yamaha Fazer 800 ABS 2011
Motorun yağını kaç kilometrede bir değiştiriyorsunuz ?

Aynı sıkıntı bende de var, subaplar alkış tutuyor sürekli, ustaya uzun yola çıkacam sıkıntı olur mu diye sordum, sıkı olursa subaplar sıkıntı çıkarabılır ama gevşek subap senı yolda bırakmaz dedi. 2000-2500 km lık bır gezıye cıkacağım onumuzdekı hafta, bende tam cenkitoya mesaj atacaktım adam kendisi koşa koşa gelmiş cevap vermiş bile. Sağolsun, varolsun.

sende sagol :cat:

Hiçbirsey olmaz merak etme , daha rahat çalışır , çekiş düşmez . Onun sana vereceği 0.00bilmem kac oran sana at ile deve değil yok yeterli karışım girmezmis falan filan bunlar masal piston nasıl basınçlı çekiyor onu . Rahat ol keselenme

Cekiste bir sorun yok zaten sadece rolantideyken tekliyor ve teklerken stop ediyor subaplarin gevsek oldugundan mi hava ayarindan mi anlamadim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar