subap sesi

Arkadaşlar motorumdan çok az subap sesi geliyor bu bana normal geliyor bir usta lafın gelişi subap ayarı istiyor deyip duruyor sizce normalmi

http://www.youtube.com/watch?v=Qg6wzEAQItU&feature=youtu.be

çok yakından çekmişim fazla ses çıkıyor dikkat :)

edit sabahları marş almada sorun yok tek marşta alıyor yada motor tam ısınmamışken stop etme gibi sıkıntılar yok

Son düzenleme:
aynı ses bende de var. 22k kmdeyiz, aynı şekilde tek marş + stop yok ama alt devirlerdeyken gazı aniden kapatınca egzozda patlamacıklar oluyor bende

Kocaeli İl Temsilcisi
5400 km deyim , motorumdan şıkır şıkır subab sesi geliyor :p

benim motor 22 bin küsür km de bu ses hep var :D ama ustaya anlatamıyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:18 ----------

sorunu çözdüm sanırım 15/50 yağ koymuştum petrol ofisi astrol kalmamıştı

şuanki ses bu castrol 10/40 yağ ile değiştirdim

benim motor 22 bin küsür km de bu ses hep var :D ama ustaya anlatamıyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:18 ----------

sorunu çözdüm sanırım 15/50 yağ koymuştum petrol ofisi astrol kalmamıştı

http://www.youtube.com/watch?v=nvo4fwXsi9U&feature=youtu.be

şuanki ses bu castrol 10/40 yağ ile değiştirdim

Subab sesini yağ değiştirerek kesemezsin. Sadece kalın yağ ile yatak sesi kesilir. Sen ise tam tersi kalın yağdan inceye dönmüşsün. Sorunun galiba psikolojik :)

bilemiyorum iki video ya baktığımızda bariz ses farkı var ikisinede bakarmısın zamanınız varsa :) yada sizin dediğiniz gibi

abi orjinal subap ayarını bozdurmayın !!! aman diyem el ayarı subap ayarı yapılmaz !! sentil olmayan ustaya yatırmayın !!! internetden subap aralık degerlerini öğrenin ona göre yaptırın !!! sırf subap ayarı yüzünden subap ayarı yapmasını öğrendim siz o hataya düsmeyin aman. subap ayarı kolay bozulan bişey değil aklınızda bulunsun. mertcan39 kardeşim 22 bine kadar hiç subap ayarı yaptırmadıysan yatır ama dediğim koşullar altında elle ayar yapanlara güvenme sıkı ayarlarlar motor gitmez devirlenmez subap yakar !!! hiç ses gelmemesindense gelmesi daha iyidir bana göre muhakkak sentil le subap aralık degerlerinde yaptır yaptıracaksanda subap ayarını.

biliyorum servis el ile yapıyor sağolsun 14 bin civarında motor stop etmeye başlamıştı soğukken mecbur yaptırdım bende el ile yapıyorum sentil yok ama elim ile çok az boşluk bırakıyorum mecburen videolardada belli gibi ilkinde acık ses var ikincide büyük ölçüde kesilmiş gibi yada bana öyle geliyor :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:06 ----------

edit ilk yapışımda sıkı ayarlamıştım motor gitmiyordu bir dahakine elim alıştı o günden beri bugün kapaklarını açtım subap ayarları yaptığım gibi bozulma yok direk kapadım dokunmadım motorun herşeyi normal seste kesildi

ses eksantrik gergisiyle alakalı gibi, eksantrik zincir gergisinin kurma vidasıyla baskı yaptırın, ses kesilirse tensör bozulmuştur, parça ucuz zaten, problem ordaysa boştan yere söktürmeyin motoru

şuan ses kalmadı katalizör iptal durumda o yüzden o fıtı fıtı yı yapıyor :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar