sübap ayarımı kaçtı acaba?

arkadaslar uzun zamandir yatan motoru cikardim ve calistirdim sole 1-2 turladim ve motordan rolantide şıkır şıkır ses geliyor acaba sübap ayarımı kacti motorum tek silindirli Chunli 200 CC bir enduro km olarak 3050 de sizce neden olabilir tek silindirli makinalarda normal oldugu soyleniyor ama benimkimde sanırım biraz fazla gibi.. sizce problem varmidir, var ise nedir ?

yardimci olan arkadaslara simdiden tesekkurler....

bazen bendede yapıyor bi arkadasıma sordum senelerden beri motorcu kendısı dedı sübaplardan yapar arada fazla kafana takma dedi

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sakir sakir sesler sübaplarin yeterince kadar yaglanmadigindan da olabilir. arabalarda (özellikle dizel arabalarda ve soguk havalarda) motor yeni calistirildiginda yagin her tarafa ulasmasina kadar benzer sesler duyabilirsiniz. eger calistirdiktan 5-10 dakika sonra geciyorsa sorun yok ama sürekli oluyorsa isterseniz bir yag seviyesini ve yag kalitesini kontrol edin....

sakir sakir sesler sübaplarin yeterince kadar yaglanmadigindan da olabilir. arabalarda (özellikle dizel arabalarda ve soguk havalarda) motor yeni calistirildiginda yagin her tarafa ulasmasina kadar benzer sesler duyabilirsiniz. eger calistirdiktan 5-10 dakika sonra geciyorsa sorun yok ama sürekli oluyorsa isterseniz bir yag seviyesini ve yag kalitesini kontrol edin....

hımmm motor bayagi yatmisti sanirim yag ın kalitesi dusmustur. belkide bundanda yapiyor olabilir ben en iyisi yagi bir degistirip birde ole deniyeyim bakalim ses devam ederse artik gideriz usta ya yardimlariniz icin tesekkurler...

yagı değiştirmeden önce geceden iyice kartere süzülmesini bekle sabah bütün yağ bitene kadar tapayı kapama. eski yağ yeni koyacağın yağın özelliğini bozmasın

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Benzin istasyonlarında vakumlu pompa ile değiştiriyorlar. Yağı onlardan satın alırsan ücretsiz oluyor bazı yerlerde. Böylece motoru da iyice eski yağdan arındırmış olursun.
Sevgiler.

tavsiyeleriniz icin tesekkurler arkadaslar. en kısa zamanda uygulayacagim :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar