Sübap Ayarı

Arkadaşlar öncelikle herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun. Benim Falcon Crown-180 Adlı bir motorum var alt takımı Klasik CG motoru ile aynı sorunum şu motora soğukken sentil çakısı ile yaptığım sübap ayarı ısındıkça artmaya dayanılmaz hale gelmeye başlıyor bu sefer motor sıcak iken yaptığımda ses minimuma iniyor bu seferde motor performanstan düşüyor bilgisi yada fikir verebilecek olan varsa çok sevinirim.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Çok anlamam da ilk aklıma gelen; ya (a.) kullandığınız supap aralık değerleri ya da (b.) sentil çakınızın değerleri hatalı. Supap ayarı motor tamamen soğukken (ortam sıcaklığına indiğinde) yapılır.

Hocam teşekkür ederim cevabın için Fabrikanın verdiği değerlerde yapmama rağmen sentil çakısı ile yine ses geliyor soğukken güzel çalışıyor ısındığında bozuluyor
Çok anlamam da ilk aklıma gelen; ya (a.) kullandığınız supap aralık değerleri ya da (b.) sentil çakınızın değerleri hatalı. Supap ayarı motor tamamen soğukken (ortam sıcaklığına indiğinde) yapılır.

Motosikleti
Ns200 15"
Egzantrik veya horozlar aşındığından ötürü sentil ile yapılan ayar tutmuyor olabilir.

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
Subapların başlarındaki horozların aşınmasından dolayı yapabilir hocam onları kontrol ettirip değiştirmek faydalı olabilir.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Sentil çakısını bir ölç birde misal 0.8 ise 0.7 ile yap sibop ayarını?

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Sübap ayarı yaparken motorunuzun sıcaklığı çok önemli; basit hesap şu = motoru akşam kapatın > sabah soğukken ayarını yapın.

Sübap açıklıklarını doğru biliyor musunuz?

Egsoz ve emiş sübaplarını doğru şekilde tespit ediyor musunuz?

Arkadaşlar herkese cevapları için teşekkürler motorumu geceden bırakıp sübap ayarını egzoz 10 emişi ise 5 olan ile yapıyorum sentil çakısı ile motorumun üst kısmı yaklaşık 2-3 ay önce değişti neredeyse hepsi yeni silindir piston piyanolar iticiler egzantirik sorun şurda soğukken hiçbir sorun yok ısındıktan sonra şıkır şıkır geliyor. Motor ısındıkttan sonra ayarlarına baktığımda ise benim verdiğim ayarların 2-3 katı şekilde boşluk oluyor

Motosikleti
Ns200 15"
Cg kullanırken egzoz ve emme supaplarını 0.05mm'e ayarlardım, her ikisini ayarlarken sentil çakısı piyanolardan ortam sıcaklığındaki tereyağını bıçak ile kesermiş gibi sıkılık veririm şimdiye kadarda bir problem yaşamadım...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar