Subap Ayarı Hakkında

mesela bir kitapçıkta subap ayarı için emme 0,08-0,10 egzoz 0,12-0,17 değerleri referans olarak verilsin.
peki emme ve egzoz referans değerleri için bu alt ve üst değerlerin hangisine yakınsamak gereklidir, neden ?
teşekkürler.

Küçük olana yaklaşık olması gerekir diye düşünüyorum. Mantık olarak, metal zamanla aşınacağı için zamanla arasındaki boşluk artacak, bu yüzden büyük olan değer sınır olur, ordan sonrası kurtarmaz.

Küçük olana yaklaşık olması gerekir diye düşünüyorum. Mantık olarak, metal zamanla aşınacağı için zamanla arasındaki boşluk artacak, bu yüzden büyük olan değer sınır olur, ordan sonrası kurtarmaz.

üstad istediği kadar açılsın ya da kapansın sorun yok milimetrik şimlerle açıklığı ayarlayabiliyoruz ki düşük ayarda aşınıp genişlemesi daha muhtemel.
ancak bu ilk kurulumda hangisine yakın tutmak gerekir ayarı ?

dostum,

ortasini al cok kafana takma. soyledigin deger milimetrenin 100 de 1 i.

kolay gelsin

üstad istediği kadar açılsın ya da kapansın sorun yok milimetrik şimlerle açıklığı ayarlayabiliyoruz ki düşük ayarda aşınıp genişlemesi daha muhtemel.
ancak bu ilk kurulumda hangisine yakın tutmak gerekir ayarı ?

O zaman ortalamak lazım. Yada ayar yapılacak motorun servis kitabına bakmak lazım, orda illaki bir tüyo vardır.

Ortam ısısı misirda yasiyor isen dusuk deger fillandiya ise yuksek deger nedenmi metalin isininca genlesmesi misirda zaten 40-50 derece hava metal belli bir genlesmeyi yasamis olur ama fillandiya soguk gariban buzusur turkiye ise ortalama yani sentil cakisi alirsan zaten 5-10-15 var 08 yok 10-15 yapabilirsin soguk iken sesli calisir isinca keser ise iyi kesmez ise 5-10 yapacaksin zaten acemi isen kesin 0.05 ayar derken o 0.07 bulur

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar