Subab sesi zararlımı

Merhabalar 50lik cup motorumda ne kadar ayar yapılırsa yapılsın subab sesi kesilmiyor usta birşey olmaz dedi piston vs zarar görür mü sizce anlayan abilerim yorum yaparsa sevinirim

Piston zarar görmez ama aşırı bir ses varsa subapları açan mekanizma (piyano,itecek,egzantrik) zamanla bozulur , ayrıca subap sesi demek performanstanda kayıp demektir , subaplar yeterince açılmadığı için silindire giriş ve çıkış azalır..

Piston zarar görmez ama aşırı bir ses varsa subapları açan mekanizma (piyano,itecek,egzantrik) zamanla bozulur , ayrıca subap sesi demek performanstanda kayıp demektir , subaplar yeterince açılmadığı için silindire giriş ve çıkış azalır..

Benim motorum yakın bı zamanda silindir piston çizdi uzun yolda hava sıcaktı 2kisi subabla alakası yoktur diyorsunuz yani

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:42 ----------

https://youtube.com/shorts/13UkOxgCB3Y?si=N_5zH2an-3WVanRS

Buda sesin videosu usta performans konusundada ibre sonu rahat görüyorum diyim 1500 2000lira yapım maliyeti olunca mantıksız geldi yaptırmak

Videoyu izledim aşırı denebilecek bir subap sesi var , ayarı biraz daha sıkı yapmayı deneyin , atıyorum 0,10 mm ise 0,8 yapın , sentilinizde 0,8 yoksa 0,10 çok sert çalışacak şekilde tamamlayın..yine ses üretiyorsa yada kısa sürede sesli çalışma yaparsa piyano takımı bozuktur , performansta kayıp yok yazmışsın egzantrikte sorun yoktur o halde , birde kapağı açınca piyanoların üzerinde yağ varmı bakın..

Tskrar yarın bı motorucuya götürüp ayar yaptırmayı deniycem bakalım evet motor ibreyi deviriyor ve vites aralıklarında çok güzel şahlanıyor performansta sorun yok piyano değişimine bir usta 1500dedi bana çok pahalı geldi internette dolu üst kapak 1000lira

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:24 ----------

Videoyu izledim aşırı denebilecek bir subap sesi var , ayarı biraz daha sıkı yapmayı deneyin , atıyorum 0,10 mm ise 0,8 yapın , sentilinizde 0,8 yoksa 0,10 çok sert çalışacak şekilde tamamlayın..yine ses üretiyorsa yada kısa sürede sesli çalışma yaparsa piyano takımı bozuktur , performansta kayıp yok yazmışsın egzantrikte sorun yoktur o halde , birde kapağı açınca piyanoların üzerinde yağ varmı bakın..
Teşekkür ederim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar