subab ayarı

arkadaşlar bugün scooterim mi seriliğinin azalması ve çekişten düşmesi problemi ile servise götürdüm karbüratör ayarındandır diye tahmin ederken usta subab ayarı yapılması gerekiyor dedi motosiketim 18500 km de şimdiye kadar hiç subab ayarı yapılmadı bujisi bile 2 kere değişti subab ayarı kaç km de yapılır neden yapılır neden bozulur çok sakin kullan birisiyim acaba belirli kmlerde mi yapılıyor bilgiverebilirseniz sevinirip şimdiden teşekkürler motosikletim suzuki an 125 hk

F54

benim motordan da kuş sesi gibisesler geliyo sübab ayarı gerekiyor dediler her 5000 km de yapılıyo dediler vitesi taktıgın zaman motor sarsılıyo yani

Subab ayarı nasıl yapılır? Motorum 100 cc cup subablar bülbül gibi ötüyor tabir yerindeyse ayar yapımı zormudur ya da ayar yapılmassa performans düşüşü yakıt tüketimi artışı dışında ne gibi dezavantajı olur detay bilgi edinmek istiyorum şimdiden teşekkürederim

motorun aşırı zorlandığı zamanlarda subap ayarı kaçar,
o sebepten belirli km'leri yoktur,
ve subap ayarı istediği zaman motor ya zor çalışmaya başlar(subaplardan biri sıkı ise) veya ŞIKIR ŞIKIR ŞIKIR ses yapar (subaplarda aşırı gevşeklik var ise)

hımm benimde bahsettiğiniz gibi aşırı düşük devirde yüksek viteste gitmekten olduğunu düşünüyorum bazen marşı zorluyor ayakla çalıştırıyorum bilgi deneyimim yk mekanik üzerine fakat merakım çok, demek istediğim kendim yapabilirmiyim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar