Selamünaleyküm ben de bir tane jinlun 250 chooper var. Bunu verimli olacak şekilde nasıl su soğutmalıya çevirttiririm? Acaba regal raptor servislerinden yararlanabilirmiyim? Motorada gözüm gibi bakıyorum o yüzden hararet müşürü,termostat ve devirdaim pompası olmadan bana çok uydurma ve abes geliyor ve randıman (verim) vermez düşüncesindeyim ben buraya yeni üye oldum. Saygılarımla. Bütün motorcular allaha emanet olun...
Selamünaleyküm ben de bir tane jinlun 250 chooper var. Bunu verimli olacak şekilde nasıl su soğutmalıya çevirttiririm? Acaba regal raptor servislerinden yararlanabilirmiyim? Motorada gözüm gibi bakıyorum o yüzden hararet müşürü,termostat ve devirdaim pompası olmadan bana çok uydurma ve abes geliyor ve randıman (verim) vermez düşüncesindeyim ben buraya yeni üye oldum. Saygılarımla. Bütün motorcular allaha emanet olun...
Arkdaşlar motorlar belirli bir sıcaklıkta çalışmalıdır. Mühendisler aylarca imal ettikleri motorladar binlerce denemeler yaparak bu dereceyi tutturmaya çalışırlar. Motor uygun sıcaklıktan daha düşük derecede çalışırsa yani çok soğursa çok çabuk bozulacaktır. Yine aynı şekilde daha az soğursa şişip bozulacaktır. Bu tür denemeler sadece meraklı fazladan parası olan hobiciler için deneysel çalışmalar olabilir. Yoksa hava soğutmalı motoru su soğutmalı yapayım ekonomi sağlayayım düşüncesiyle yola çıkılmaz.
fourmdan ararsan bulunur ben bir soru sorayım bakalım
hava soğutmalı motor su soğutmalıya cevrilir mi ? maliyeti cok olurmu bunun
bunu nereden çıkardın birader ??
hava soğutmalı motor 90 derecede çalışıyor da su soğutmalı motor 15 derecedemi çalışıyor zannediyorsun ?
su soğutmalı motorda 90 derecede çalışır ..
hava soğutmalı motor su soğutmalıya dönmezzzzzz, bunu bir daha yazalımda .
bu adamların amacı ,
su soğutmaya geçip buz gibi soğuk motorla dolaşmak değilki ?
hava soğutmalı motorlar özellikle yazın, dur kalk trafikte fazla ısınırlar ve şişerler ,yani motorun gücü düşer ,, bu adamlar onu elemine etmeye uğraşıyorlar işte . oldumu ?
Ben de şunu anlamadım 15 dereceyi nereden çıkarıyorsun? Ancak kastım 90 derecede çalışması gereken bir motor haddinden fazla soğur devamlı örneğin 85 derecede çalışırsa 20bin gidecekse 15000 gideceğidir. yada vs vs.. Aynı şekilde 90 derecede çalışması gereken bir motor devamlı 95 de çalışırsa yine daha çabuk bitecektir. Yazdıklarım son derece açık. Bunu da vaktiyle yaptığım araştırmalara makine mühendisi ve motor tamircilerinin beyanlarıyla söylüyorum yoksa ben motorcu değilim.