Şu sesi bir çözemedim !!

Merhabalar arkadaşlar hayırlı ramazanlar. Honda cbr 125 te devir 8.000 ini geçtikten sonra önden bi cızırtı sesi mevcut. Bunun nedenini bir türlü anlayamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim..

plastik aksam ve aynalar titriyor olabilir onlara dokun kesiliyor mu bak bakalım

aynalarda bi sıkıntı yokta galiba öndeki aksamdan geliyor ama yine ukte kaldı içimde işte. bi sıkıntı olur mu diye

sbr

8000den sonra var olan titreşimin etkisidir. takma kafana:cat:

Titresim... grenajlar sokuldugunde birlesim noktalarina sungerli bant koyup kesilebilir. Bi gun dinlen yarin kosarsin, gecmis olsun

Aynı ses bende de var. Sanki ön tekerleğe pet şişe koymuşumda motorculuk oynuyormuşum :) gibi bi ses geliyor.. Halbuki tekerleğe sürtebilecek hiçbir aksam yok.. ama ses yine var.

Motor sesi titreşimi başka bir yerle rezonanasa giriyor, çok kafana takılıyorsa grenajlı sök yan kapaklarla motora bin 8000 gevire gel sonra sesi takip et elinle yokla ne titriyorsa anca bu şekilde giderilir ses, birde resimdeki motor sizinse açık egzostta bu titreşimleri yapıyor benim motordada var aynısı, egzost sesi ses olarak başka birşeyi titretiyor, çok küçük bir örnek arabaların yanından geçerken motorla egzost sesinden araba alarmının kaportasına vuruyormuşsun gibi tepki vermesi veya sonra alarma geçmesi gibi...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar