Aynı şeyi konuşuyoruz...
Bunun adı ne derseniz deyin risktir...
Risk evinizde uyurkende vardır. Sokağa çıktığınızdaysa artmaya başlar. Sıfıra indiremezsiniz.
Bence şu ana kadar riski en güzel tanımlayan km başına yüzde cinsinden verilen oto/motor ölüm riski değerleri.
Elbette sizin yıl tecrübeniz daha fazla olduğu için daha çok tehlikeli durumlarla karşılaşmış olabilirsiniz.
Sizin tecrübeler, yıl kullanım/km bilgilelerini ve % risk bilgilerini daha gerçekçi kılıyor.
Sonuç olarak motorsiklette risk var ve buna itiraz eden olacağını sanmıyorum. Ama risk var diye bu keyif almamıza engel değil.
Hayatın her alanında risk var...
Sanırım asıl sorunsal, kontrolümüz dışındaki tehlikelerden ne oranda korunabileceğimiz...
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:57 ----------
Konu dışı gibi görünse de tecrübe ve forumda daha uzun olmanıza istinaden yeri burası olmasa bile müssadenizle bir şey sormak istiyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:01 ----------
BN251 ve bir kaç başka markada da birden fren yapma veya kilitlemesi durumları okudum. Okuduklarımda ABS li motorlardı.
Merak ettiğim şu;
1-Bu frenin birden devreye girmesi, yolda giderken hiç fren kullanılmadığı halde, o hızda, durup dururken frenin kendi kendine devreye girmesi mi?
2-Az bir miktar fren yapılmak istendiği halde, ABS nin frene istenenden daha fazla tahrik uygulayıp tekerleği kilitlemesi mi?
3-Fren köküne kadar sıkıldığı ve tekerlek kaydığı halde, ABS nin devreye girmemesi nedeniyle tekerleğin kilitlenmesi mi?
Cevabınız için peşinen teşekkürler...
Bu soruyu, ABS problemi okuduğum son başlık olduğu için bugün BN251 başlığına sormuştum ama başka motorlarda da olduğunu okuyorum. Benim açımdan tam da riskten konuşurken, üstelikte epeyce risk olduğunu düşündüğüm için abs yerine cbs frenli motor almaöa sebep olan bir durum...
Konu hakkında bilgisi olan?