Street Triple dan gelen ses

Merhabalar saygıdeğer arkadaşlar
1 ay kadar önce 2018 model bir Street Triple R aldım 20 bin km de.
1.500 km kadar yol yaptım, herhangi bir problemi hiç olmadı.
Dün akşam motor soğuk, marş yaparken marş tuşuna bastım ve garip bir ses çıktı motordan, marşı yarıda kestim daha sonra kontağı kapatıp tekrar açtım tekrar marş yaptım ve normal bir şekilde çalıştı.
Fakat gayri ihtiyari sürekli motoru dinlemeye başladım, farklı bir ses çıkıyor mu diye ve daha önce dikkatimi çekmeyen şimdi farkedebildiğim bir ses var.
Alttan alttan gelen sesi fark etmişsinizdir videoda, artık hani bir problem mi yoksa enjektör veya egzantrik vs. gibi bir ses mi bilemedim.Belki ben pimpirikleniyorum normal çalışma sesi, aydınlatabilecek olan varsa şimdiden çok teşekkür ederim.

https://youtube.com/shorts/BRthNg-sGO8?feature=share

Yok hocam aynı şekil devam ediyor hep.
Youtube da falan bakındım biraz, eski 675 lik triple larla alakalı videolar çıktı benzer, egzantirik zinciri veya gergisiyle alakalı demişler o videoların altında ama bilemedim.

Motosikleti
Ns200 15"
Arkadan gelen çıtırtı sesi zincirle alakalı olabilir, bir kaç yerde araştırdım ve bahsettiğiniz gibi zincirsel bir durum olduğunu diğer kullanıcılar söylemiş. Siz bence bu videoyu yurt dışındaki Triumph forumlarına sorsanız daha iyi olacaktır.

Merhaba ben seste bir sorun göremedim. Triumph’un çalışma sesi. Eksantrik zincir sesi hafiften geliyor ama normal. Tek şüphem, bu şekilde telefondan doğru duyamamak. Tavsiyem bir servise dinlettirmen.

Merhaba ben seste bir sorun göremedim. Triumph’un çalışma sesi. Eksantrik zincir sesi hafiften geliyor ama normal. Tek şüphem, bu şekilde telefondan doğru duyamamak. Tavsiyem bir servise dinlettirmen.

Hocam Cuma günü Bandırma'daki Motoon a gidicem bakalım en yakın yetkili servis orası bana, inşallah bir derdi yoktur.

gayet güzel çalışıyor
zaten 675 in rölanti sesi karmaşık çalışıyor bendede vardı daytona 675 2 yıl kullandım garip garip seslermis gibi geliyor japonlardan buna geçince öyle olmuştu
motoru 7 bin devire getirin sabit uzun süre belli bir hızda sürün motor sesi garip geliyorsa devirli sürünce gelmesi gerek rölanti sesi gayet güzel çünkü

Bir de şöyle bir durum var 675'lerin eksantrik zincir gergisi yağ basıncıyla çalışıyor motosiklet yeterli yağ basıncına ulaşana kadar böyle garip sesler çıkartılabilir rölantide, siz motorla yola çıktıktan sonra yağ basıncı çogalip ve yağ ısınınca ses kesilir tamamen fakat devam ediyorsa eksantrik zincir grubuna bakmanız gerekiyor

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar