Str 250

Öncelikle merhaba. Aranıza yeni katıldım. İsmim erhan. İlk defa motor aldım. Str 250. Cross yapmaya bir anda merak sardık 4 5 arkadaş. Şimdi size danışmak istediğim konu motoruma 1 ayda acayip alıştım fakat bu kısa sürede bana yetmemeye başladı. Daha yeni aldığım için de satıp model yükseltecek durumum yok. Bu arada 2. el aldım 2013 model. Motorumda performansı az arttırmam için neler yapmam gerekir. Mesela arka lastiği 120/100 yada 110 - 18 yapmayı düşünüyorum. Zemini daha iyi tutup çamurdan daha kısa sürede kurtulmam için diye düşünüyorum. Peki başka? Dişli muhabbeti yada motorda ufak oynamalar. Önerilerinizi ayrıntılı alabilirsem eğer benim için daha verimli olur. Araştırmayı severim. Bir diğer mevzu da grenaj. Ya biri bana akıl versin. Tamam motorla oynuyoruz da illa düşüyo. Saolsunlar öyle emanet grenaj yapmışlar ki düşmeye dursun. Bunun için de önerilere açığım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:42 ----------

Kimsenin verecek nohut kadar bile olsa bi bilgisi yok mu ya :)

Merhaba dostum.Motorun zaten çinlilerin modifiye sınırı olan 250 cc de olduğu için herhangi bir modifikasyon ile cc arttırman mümkün değil.Yapabileceğin tek şey dişli küçülterek motoru torka yönlendirmek maks hızı düşürmek.Onun dışında lastik değiştirerek çeviklik kazandıramazsın orjinalini bozma.Ki zaten 250cc crosslar genelde 16-18 bg arası olup yeni başlayan için arazide yeterli gücü sağlar.He yetmiyor diyorsan satıp 400'cclik japon crosslara bakabilirsin.Fakat deneyimin yetersiz kalabilir çünkü 250ccden sonra ki japon crossların şakası olmaz arazide altından kaçırabilirsin aşırı güçlü oluyorlar.

Grenaj konusuna gelirsek malesef yapabileceğin pek birşey yok.Düşerse düşer.Belki grenajların bağlantı yerlerinden plastik kelepçeyle tutturup sağlamlaştırabilirsin ama o da belki uyar mı uymaz mı denemek gerek.

Son düzenleme:
Fikrin için saolasın hocam. Şuan satıyorum zaten. Alan olursa yükselteceğim olmazsa bunda pişmeye devam...

O motorların 1 ay gibi kısa zamanda yetmemesi için ekstrem şekilde gece gündüz arazi yapmak gerek. Helal olsun. Sırf arazide kullanıyosan arka dişliyi büyüt birazcık. Onun dışında motordan anlayan birine bi baktır performans düşüklüğü senin motoruna has olabilir. 250 lik çinliler baya keyifli. Bi ara ktm nin yanına salcano almıştım hiç öyle yetmiyo bu gibi değildi. Saygılar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar