STMAX Viva 80 Scooter

Selamlar,

Uzun zamandır ufak sempatik bir scooter arayışı içindeydim. Daha önce Honda Today 50 kullanıp sattım. Şimdi sıfırı satılmaması sebebi ile kafama göre de 2. el bulamamamdan dolayı aşağıdaki motoru almış bulunmaktayım :)

STMAX Viva 80

Fotoları ve detaylı yorumları plaka çıkınca sizlerle ve sonrasında almayı düşünen arkadaşlar için paylaşmayı düşünüyorum.
İlk izlenimim Kalitesi asya dan mondielden bumoto larda daha iyi, Ürün tamamen yurtdışı montaj. Plastik aksamı ve metal aksamı Kanuni ile aynı ayarda.

Motoru almam için bana yardımcı olan Avcılar Raks motor Ulaş Beye de burdan tekrar teşekkür etmek isterim.
Bakalım nasıl bir makine çıkacak, hadi hayırlısı...

http://www.stmax.com.tr/viva80.asp?id=2

sbj3j.png

sbjcc.jpg

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
2 zamanlı olaydı iyiydi.

Ben geçen hafta birtane yakından inceledim, açıkçası gidon grubundaki parçalar kaliteli geldi gözüme.Ayrıca ayak basma yerine koyulan metal yüzey alışık olduğumuz solmuş plastik görünümünü değiştirecek gibi geliyor.Yine de biraz daha estetik olabilirdi, umarım sonraki serilerinde olur.

Arkadaşlar yorumlarda gecikme için kusura bakmayın, işlerin yoğunluğundan anca fırsat bulabildim.

Kısaca yorumlarıma geçiyorum, sorularınızı da hızlıca cevaplamaya çalışacağım,

Öncelikle kullanması çok keyifli, hiç üzerinden inmek istemiyorsunuz.
Daha önce uzun süre Honda Today50 kullanmış birisi olarak daha konforlu ve atak olduğunu söylemek isterim. 30cc epey fark ediyor.
İvlemenmesi ve son sürat olarak da çok tatminkar. Birden 55-60 km sürate çıkabiliyor ki rodajı bitmediği için henüz tam gaz yapmadım.

Ayrıca söylemden geçemeyeceğim kornası çok hoş :) Harika bir tonu var.
Yeni olduğundan olabilir motor çalışması da çok sessiz.
Yakıtı henüz bitmedi o yüzden yakıt detayı veremeyeceğim. Normal bir 80cc - 100cc çinli motor harcamasından fazla değil. 20 TL ye gırtlak doldu.

Malzeme kalitesi olarak gerçekten dikkatli baktığınızda çok tatminkar olduğunu fark ediyorsunuz.
Ben bu denli hızlı ivmelendiği için diye düşünüyorum bu ağırlığa ve surate göre frenleri biraz daha iyi olabilirdi. Durmucam demiyor ama fren mesafesi tahminlerimden daha uzun.
Önde disk ve çelik jant olması güzel bir artı... Yarım kaskımı çok rahat alıyor, tam kaskta da öngörülerime göre sorun olmayacaktır. Ayrıca ön tarafta poşet askı aparatı da çok kullanışlı.

Bagaj için aparat yapılması gerekli, fabrikasyon bir çözümü yok ! Ben ihtiyaç duymuyorum ama bagaj ihtiyacı olanlar bu konuda bilginiz olsun.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar...

Buyurun resimler...

Vu62k.jpg

2XpgC.jpg

wnmib.jpg

IRZ5.jpg

TfYU5.jpg

cC1ZA.jpg

OVu0Q.jpg

4atUz.jpg

aIO7d.jpg

jupat.jpg

5Rp0S.jpg

rNSZ.jpg

t4PC.jpg

vkiCt.jpg

HG7o.jpg

xgjVb.jpg

maşallah motor çok güzel duruyor. kısa mesafeler için biçilmiş kaftan kullanımıda çok keyiflidir tahmin edebiliyorum.

Resimdeki kızınız sanırım allah bağışlasın motor ona hediye gibi olmuştur belli yanından ayrılmıyor :joker: :)

İyi niyetleriniz için hepinize tek tek teşekkür ederim,
Evet biricik Kızım :) Şimdilik kasklarımızı takıp ara ve arka sokaklarda birlikte biniyoruz.

e5 ve tem için çok aşırı trafik olmadıktan sonra çıkılmaması gereken bir motor olduğu aşikar. Lastikleri ufak olması sebebiyle durumun ciddiyeti daha da önem kazanıyor...

Çarşı pazar için, hafta sonları şöyle bir hava almak için süper, kesinlikle tavsiye ederim. bu paralara güzel kaliteli elektrikli alamazsınız neredeyse ;)

Öncelikle kızınızla hayırlı ve bol keyifli ömürler dilerim. Sonra motoru kaça aldınız hocam? Taşıması falab nasıl? Babama düşünüyorum aslında böulr bişi

Allah kaza bela vermesin, kızınızla beraber ağız tadı ile gezmek nasip etsin :rendeer:

STMax'ın bir çok markadan kaliteli olduğu aşikar. Hele getirdikleri haojue'ler herkesin beğenisini kazanmış durumda ki zaten bilinen bir marka. Kendi ürünleri de mondial, kanuni, motoran vs has çinlilerden kat be kat iyi. Geçen aylarda Wino 80/ alanlar olmuştu sanırım. Bence Viva80 daha kaliteli :)

İyi dilekleriniz için Yusuf ve Emre Kardeş tekrar teşekkürler...
Kalite konusunda kesinlikle yakından inceleyin, haklı olduğumu göreceksiniz. Taşıması derken ne demek istediniz anlamadım! Çekişi diyorsanız kızımı Artçı olarak kabul etmiyorum ama 2 kişi henüz binmedim :)
Fiyat olarak ben 2.400 TL ye aldım. 12 taksit yaptılar.

hocam bu motoru sürdüm sesi gidişi ve selesi today e göre çok iyi fakat motor rolantede durmuyordu sürdüğüm ve arkadaşıma niye böyle dediğimde hondamı sandın demişti:D
belki rolente ayarı düşüktür bilemem ama today sevenler buna bayılıyor

gelelim işin aslına bu motorun tasarımı zaten hondaya ait ve senelerdir olduğu gibi hala amerikada satılmaktadır.
P7030135.JPG

13_honda_metro_5.jpg

697d94ac7f6011e2832b12313809eda0.jpg

HONDA METROPOLİTAN

Bu ürün ülkemizde satılmıyor sanırım...
Today hala yurtdışında yeni versiyonu ile satılan bir motorsiklet. Honda TR malesef getirmiyor.

Honda today yokluğunda kaliteli çinliler ile yola devam ediyoruz. Today e göre artılarını eksilerini yaşayarak görüyoruz...

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
oldukça kaliteli duruyor maşallah

fakat şu motor bölümündeki kablo hortum karmaşası hariç.

merhaba bu scoter nasıl kullanışlımı ? bende bir adet düşünuyorum okula gidip gelmek için aklımda birde cup var scoter yada cup alıcam

stmax nasıl bir marka , kuba , falcon, rks gibi markalardan kalitelimi teşekkürler

Bende bu motoru uzun zamandır araştırıyorum ama Asya Oxygen elektrikliyi görünce kararsız kaldım.Oxygen için ehliyet ve ruhsat olayına karışmıyor olmakda ayrıca cezbediyor beni.Bilemedim...

Arkadaşlar, yaklaşık 150 km kadar kullanıyorum daha tık yok, malum havalar soğuk yağışlı derken anca bu km yapabildim. Şimdilik çok güzel geçiniyoruz. Alalı 6 ayı geçti...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar