Statör-Regulatör-akü problemlerini erken teşhis

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Akünün kutup başlarını söküp yalıtırsın öyle ölçersin alternatörün voltajını, akü de dolmaz bu kadar basit.:mrgreen:

sa

Değerler normal. birde neredeyse hiç ısınmıyor.

Tata konjektörü dediğin şöyle bir şey mi ?

5 TL bişey. Hiç beklemeyim alayım.

hayır orjinal conjoktörüne benziyor 6 çıkış kablosu 3tanesi startörden sarı renk 3 de aku için kırmızı yeşil ve siyah siyah boşta kalıyor onu devir saati veya şarj kontrol lambası için kullanılıyormuş denemedim var kabloları orjinalden daha kalın 1.5 mm kesiti yanlız tata larında bir çok modeli var hepsi uymuyor

hayır orjinal conjoktörüne benziyor 6 çıkış kablosu 3tanesi startörden sarı renk 3 de aku için kırmızı yeşil ve siyah siyah boşta kalıyor onu devir saati veya şarj kontrol lambası için kullanılıyormuş denemedim var kabloları orjinalden daha kalın 1.5 mm kesiti yanlız tata larında bir çok modeli var hepsi uymuyor

Devir saati veya lamba olamaz..
Ya eksiyi tazelemek içindir yada kontak açtı kablosudur diycem ama yeşil olan kontak kablosudur genelde..

sa

Devir saati veya lamba olamaz..
Ya eksiyi tazelemek içindir yada kontak açtı kablosudur diycem ama yeşil olan kontak kablosudur genelde..

sarıları baglayıp ölçüm yapıldıgında yeşilden eksi oldugu anlaşılıyor eksiyi tazeşemek ne demek anlaşılmadı eksi bayatlıyormu:) siyah ölçülünce bir deger vermiyor gibi çok az mili volt olarak değişiyor

sarıları baglayıp ölçüm yapıldıgında yeşilden eksi oldugu anlaşılıyor eksiyi tazeşemek ne demek anlaşılmadı eksi bayatlıyormu:) siyah ölçülünce bir deger vermiyor gibi çok az mili volt olarak değişiyor

Tamamda şu var ki hiçbirzaman devir saati konjektöre gitmez
Devir saati okuyuculardan alır hareketini şarjla alakası olamaz.
Milivolt olarak cıkabılır kontak açtı kablosudur o zaman yada dediğim gibi eksiyi tazelemek için alınır sadece motor üzerinden :)

shi_bumi dostum kusura bakma ama sende hiç düşünce yok:)
şimdiye kadar ettiğin masraflarla 2 kere sıfır konjektör ve startör alırdın
benim motordada aynı konjektör hatasını verdi herkes bişey dedi tata konjektörü taktım 1000 km gitmeden startörümü yaktı sordum kaça sarıyonuz diye adamlar 200 tl dedi ulan sıfırı 220 tl zaten ne uğraşacam
iki kere sardırdım ikisindede 1oo km gitmeden tekrar yandı bende hem konjektörü hem startörü sıfır aldım
yok aga bunlar birbirlerine uymuyor diyorsan eğer gir abi e baya kawasaki en 500 startörü ve konjektörü uyuyor onları al kullan

sa

shi_bumi dostum kusura bakma ama sende hiç düşünce yok:)
şimdiye kadar ettiğin masraflarla 2 kere sıfır konjektör ve startör alırdın
benim motordada aynı konjektör hatasını verdi herkes bişey dedi tata konjektörü taktım 1000 km gitmeden startörümü yaktı sordum kaça sarıyonuz diye adamlar 200 tl dedi ulan sıfırı 220 tl zaten ne uğraşacam
iki kere sardırdım ikisindede 1oo km gitmeden tekrar yandı bende hem konjektörü hem startörü sıfır aldım
yok aga bunlar birbirlerine uymuyor diyorsan eğer gir abi e baya kawasaki en 500 startörü ve konjektörü uyuyor onları al kullan

otopsiici sen tatanın yanlış modelini kullanmışın ben 7000 km kullandım hala kullanıyorum gayet güzel çalışıyor startörüde sardırdım 1000km oldu gayet güzel demekki senin bobinajcılar işi bilmiyormuş fazla para harcamaya gerek yok bence

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar