statör bağlantısı için yardım lazım

çin malı 150 cc lik cg tipi motora sahip bir cross motorm var elektrik tesisatı bozulduğu için yenilemek istedim ve cg(çin malı) nin elektrik tesisatını aldım ancak şöyle bir sorunum var motorun üstündeki statör vede yeni tesisattaki kablo sayısı 5 adet olmasına rağmen motor bloğundan çıkan kablolar 2 adet sarı renkli birer adet te yeşil siyah vede kırmızı renkte yeni aldığım tesisatta ise (yeşil-beyaz) (pembe) (mavi) (siyah-kırmızı) (sarı-yeşil) renklerde ben bu kabloları ne renk ne renge gelicek nasıl bağlıyacağım çözemedim :D

Her renk birbirni karşılamaz dene ras gele bağlayıp çalıştıgnda sorun yoktr :) ama yedek 20 tane filan sigorta al :)

aciliyeti varda burdan beride olacak iş değil bu
elektrikçiye götürmen en hayırlısı olur

Aldığın tesisat motorunun orjinali değilse hatta orjinaline bile benzemiyorsa çok başın ağrır. Statör bağlantıları bile uymayan tesisatı motora uydurmak, eski tesisatı tamir etmekten çok daha fazla zaman alır ve çok zordur.

sorunda o zaten motor komple sokulu vaziyette bloğu taşımakta biraz sıkıntı

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:37 ----------

statörler aynı aslında 7+1 5 çıkışlı ama kablo renkleri farklı tek sorun o işte

Ölçü aleti (multimetre uçlarını birbirine deydirince öten tipten) varsa hangi teller konjektöre gidiyor bakabilirsiniz herhalde.

çin malı 150 cc lik cg tipi motora sahip bir cross motorm var elektrik tesisatı bozulduğu için yenilemek istedim ve cg(çin malı) nin elektrik tesisatını aldım ancak şöyle bir sorunum var motorun üstündeki statör vede yeni tesisattaki kablo sayısı 5 adet olmasına rağmen motor bloğundan çıkan kablolar 2 adet sarı renkli birer adet te yeşil siyah vede kırmızı renkte yeni aldığım tesisatta ise (yeşil-beyaz) (pembe) (mavi) (siyah-kırmızı) (sarı-yeşil) renklerde ben bu kabloları ne renk ne renge gelicek nasıl bağlıyacağım çözemedim :D
DOSTUM STATÖRÜNÜ AÇIP BAKMALISIN,
ateşleme yani mıknatıslı olan hangi renk,
elektrik hangi renk (muhtemelen kırmızı olan olması gerek,)
- (şasiye bağlı olan) hangi renk,

ve sargılara hangi renkler gidiyor,

senin tesisatındaki,
SARI,,,,,SARI,,,,YEŞİL,,,,SİYAH,,,,,KIRMIZI
burada
Yeni tesisat ise,
(BEYAZ,YEŞİL) ,,, (SARI,YEŞİL),,,PEMBE,,,MAVİ,,,(KIRMIZI,,SİYAH)

BU ŞEKİLDE BAĞLA DENE,

ATEŞLEME ÜNİTELERİ AYNI OLMAYABİLİR,
Duruma göre sargı hatta konjektörün dahi değişmesi gerekebilir,
Alırken dikkat edip aynı renklerde olandan alsaydın daha iyi olurdu,

Kolay gelsin...

zaten söktüm yan kapağı pazar günü izinliyim o zaman tek tek bakıcam çok teşekkürler bakalım olmadı yeni bir tane renkleri uyandan alıcam

yok maalesef bulamadım sonrada motor bloğu aynı olduğu için cg tesisatı aldım statör hariç tüm parçalarıda aldım cg için uyumlu olan beyin vs ama orjinal tesisattakilerle aynı onlar şekil olarak sadece kablo renkleri farklı işte

yok maalesef bulamadım sonrada motor bloğu aynı olduğu için cg tesisatı aldım statör hariç tüm parçalarıda aldım cg için uyumlu olan beyin vs ama orjinal tesisattakilerle aynı onlar şekil olarak sadece kablo renkleri farklı işte
Tesistatın geri kalanını uydurabilecek gibiysen statörü de değiştir iş bitsin.

öle olucak büyük ihtimal conta takımı arıyorum uygun onu buldummu yeni statörle değiştiricem

berk kolay gelsin. her şeyden önce motorun elektrik tesisatını gösteren. tablo gerekli. bunu bulduktan sonra gerisi çok kolay olacak. stator un amacı elektrik oluşturmak olduğundan
. güvenlik için sigortayı bol kullanman birleştirme sırasında senden kaynaklana bilecek hataların tesisata zarar vermesini engellersin.
kabloların renkleri konusunda sana yardımcı olamıyacagım :( ama ustesinden gele bileceğini biliyorum.
şimdi haberler. :) bizim tip staratörde kaç sargı olursa olsun başlıca üç önemli kaplo vardır bunlar X-Y-Z dir bunlar genelde aynı renk olur. bu kablolardaki elektrik doğrultulup kullanılır. birde ateşleme sargısı vardır. bu sargı akümüz olmasa da ateşleme bobini için gerekli olan elektriği sağlar.
senin eski elektirik tesisatın ile yeni elektirik tesisatını buna göre karşılaştırman gerek.
benim tahminim senin sarı ESKİ kaploların biri yeni sarı-yeşil bir diğer sarı eski kablo beyaz-yeşil bunları değiştire bilirsinde.
aslında elindeki motorun elektirik şeması olsa ve aldıgın kablo takımının markasını şeması olsa şemaların aynı oldugunu ama reklerin farklı oldugunu göreceksin. bu durumda renkleri çaprazlayıp işini görürüdün. aşagıda bir örnek veriyorum bu zatların şeması.
tara0021.jpg

birde tsv apace bunlara baktıgında felsefesi belli oluyor.
9fpsr.jpg

buda asya 200 lerinki
scaled.php

buda bizimkilerim bir başka kardeşi brazilya dolaylarında başka isimle satılıyor.
25539-albums1765-picture8968t.jpg

lifan gy 200 şeması
images

zongshen şeması
ZS250GSwiringdiagramjpg.jpg

xplorerZ200wiringdiagram.jpg

bunları ararken bende bunu buldum
efidetail.gif

cevaplar için herkese cok tesekkurler yamyamaha ustadım ozellıkle sana ayrıca tesekkur edıyorum pazar gününe kaldı bu ıs ama yapıcagım kesın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar