START - STOP ZARARLI MI

İşte o iş "sıkar biraz".:silent:

eksik yazmışım , ticari gemileri yasaklamazlar elbette :) gemilerde fosil yakıtlı motorları yasaklarlar yada kısıtlarlar olacak doğrusu , gerçi büyük gemilerde yakıt olarak kalorifer yakıtı da denilen çok ucuz fuel oil kullanılmakta , limanlara girerken yada boğazlardan geçerken çok daha temiz motorin kullanmaya başlıyorlar..

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ben adapte olamıyorum yeni teknolojiye. Motorumun yakıt göstergesinin olmaması, yüksek hızda harşşş diye frene asılınca abs olmadığından motorun beni "laannnn" diye bağırtması, eski motorumun karbüratörlü olması bana normal geliyor, daha iyisini bilmiyorum. Eşimin arabasını parçaladığımda ona 2015'te Citroen C3 almıştım, onda start stop vardı, her binişte kapatıyordum o özelliği, uyum sağlayamıyordum.

Çok uyuz yahu, ifrit oluyorum. Bu özelliği olan arabaya bindiğimde ilk yaptığım şey kapatmak. En ufak bir gecikme bile sinir esiyor beni...

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
açma kapama tuşu var pek dert etmeyin

Şöyle; istemediğimiz ve sevmediğimiz bir özellik için maliyete katlanmak zorunda kalıyoruz. (Ehliyeti 1993'te aldım ve o sırada ailede halen Murat 131 vardı; o yüzden arabalardaki pek çok özellik - başta start/stop olmak üzere - bana ciddi anlamda gereksiz veya overrated geliyor...)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar