Stajyer ehliyet dönemi

Tekin, yönetmelik hükümeleri doğrultusunda, ülkedeki 24 milyonun üzerindeki ehliyetlerin 1 Ocak 2016'dan itibaren yenileneceğini belirterek, sürücülerin ehliyetlerini 15 lira karşılığında değiştirileceğini bildirdi.

Yine tokatlayacak kapı buldular... government goes hardcore...

Çorum İl Temsilcisi
Evet bu foruma konuyu taşıyan kişi benim :)

İlk gördüğümde sövdüğüm haberdir.

Yürürlüğe girmesi yüksek derecede feriştah ister :)

Bizde bir kurtarsaydık g*tü :queen: .

inşallah 22 ağustosa kadar bişe çıkmaz

Arkadaslar stajyer ehliyeti bilmiyorum ama resmi gazete'de yeni yonetmelik kabul edilmis. A1 icin 16 yasini bitirmek gerekiyo ve A1 125cc ustunu kullanamiyo. A2 ise 35kilowatti kullanabiliyo ancak 18 yasini bitirmek gerekiyo. Simdi ben 17 yasindayim ve gelicek haftasonu direksiyon sinavina giricem. Simdi ben hangi sinifi alicam butun motorlari kullanabilen A sinifi mi (2 yillik A2 deneyimi istiyo.) yoksa A2 mi alicam.

Avrupada sistem bu sekilde yürümekte ve bizimkiler de onlara özenmekte ... Mantikli yanlarida var saçma yanlarida var

Çorum İl Temsilcisi
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/04/20150417-3.htm

lanet olsun dostum :pr: lanet olsun.

ya bu nasıl bi iştir?

Biz bu motora binemicekmiyiz aga?

başlıcam böyle işe yaa

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:24 ----------

lan ne kadar üstü kapalı konuşuyor herifler.

burda da 1 ocak 2015'de girecek demiş ve bu haber daha dün yayınlanmış. biri açıklasın ya ne oluyor ?

http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/ehliyette-bir-donem-kapandi/100613?utm_content=buffer023be&utm_medium=referral&utm_source=facebook&utm_campaign=haberwallpost

Çorum İl Temsilcisi
Son durum:

ehliyeti 1 ocaktan sonra bastıran kişiler stajer.

Sınavdan kalmamaya bakmalıyım ben. 22 ağustos bekleniyor

Bir de utanmadan 15 TL diyorlar. Ama o 15 TL'lik ehliyeti almak için 120 TL'lik sağlık muayenesi yaptırman gerektiğini söylemiyorlar.
24 milyon x 135 Hesap edin gari.

Alınan harçlar ve masrafların tamamına karşırım, bu resmen zorunlu haraç gibi.
Ancak, İngiltere'de bir A2 hangi aşamalarda alınıyor incelemenizi öneririm. Mesela 600 CC bir motosiklet kullanmak için kaç yıl ve kaç sınav gerekiyor ? Ölümlü motosiklet kazalarında en düşük oranı tutturan ülkelerden biridir.

valla ben 10 yılı kurtardım çünkü biliyordum geçen yıl sonu işlerin böyle olacağını aralıkda ehliyeti aldım ve yenilemede oldu,böylece 10 yılı kurtardık.aslında bu sistemlerin gelmesi bir noktada güzel oldu zira yeni trafiğe çıkan çoğu sürücü tehlike arz ediyor ve bilinçsiz kullanım ediyorlar.bu bir nebze daha bilinçli ve oturaklı kullanım sağlayacakdır diye düşünüyorum ama iş harç olayına gelince orası ayrı bir tartışma konusu tabiki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar