SS'ler neden düşük süratlarda şişme/hararet yapar

arkadasım sen kafanı fazla takma böyle haralet falan.bak arkadaslar çok güzel açıklamışlar olayı.bana yazacak pek fazla bişey kalmamış.uzun lafın kısası eger fanın düzgün çalışıyorsa haralet diye bir sorunun olmaz.yanı haralet yapıpda silindir kapağı contasını yaktıracak kadar sorun olusmaz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
haralet değil kardeşim hararet olcak o :mrgreen:

Hararet yapmak demek normal sıcaklık seviyesinin üzerine çıkıp su kaynatmak, dışarıya su taşırmak anlamına geliyor ki ben bugüne kadar böyle birşey görmedim. Bu makinalarda zaten kocaman fan var, belli bir sıcaklığa erişince devreye giriyor. Bu tip motorlar yarış için üretildiklerinden trafikte fazla ısınıyor ama diğer motorlar daha mı az ısınıyor ki? Normalde her motorun fan devreye girme sıcaklığı farklıdır.

Örneğin benim motor en baba kalorifere veya kombiye taş çıkartır :queen: Yazın kullanmak çok zevkli o yüzden, bayağı kilo verdiriyor, sauna gibi :queen:

Yazın, Diz kapağından yukarıya doğru cehennem sıcakları gelir o kadar

boy

@ERDEM860
30.000 km ye yakın istanbul trafiğinde ss tecrübesine rağmen hic bi yerde patlamadım çok şükür
SS tecrübesi derken Hyosung GT250R dan mı bahsediyorsun? :farao:

@TuğrulÖzbek
sarıyer sahil yolunda honda 1000 RR ile kapıya patlayan arkadaşlara da 1000 cc için eminmisiniz bu trafikte demiştim. çok eminlerdi şimdi birisi hastanede diğeri evde yatıyor.
Deneyimi olmadan altına 1000cc çeken arkadaşları örnek vermek ne kadar doğru? O zaman ben de size 1,5 senedir 1000RR ile şehiriçi şehirdışı geziyorum desem sizin ispatınızı çürütmüş mü oluyorum bu durumda? Sport makinaların şehiriçinde kullanımı eziyetli de polislerin kullandığı 1200GS gibi dev makinalar çok mu kolay kullanılıyor? İş sürücüye bağlı, kimse zorla eziyet çekmek istemez. Benim ne şehiriçinde, ne şehirdışında, ne yarış pistinde, ne uzun yolda bir rahatsızlığım oldu. Ama aynı durum başkası için söz konusu olmayabilir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
@ERDEM860

SS tecrübesi derken Hyosung GT250R dan mı bahsediyorsun? :farao:

gerek oturma stili, gerekse ayaklıkların pozisyonu, gerekse direksiyonun açısı, gerekse kullandığım diğer ss makinelere benzemesi, gerekse sahibinden com da super sport die aratınca çıkması bana motorumun ss olduğu izlenimini verdi. :mrgreen: 600 f'e rr veya başka yüksek cc li bir maknieye gecince, ybr tecrübesi ile bu motorlara gecmiş birinden daha rahat edeceğim kesin.... :cat:

boy

@ERDEM860
gerek oturma stili, gerekse ayaklıkların pozisyonu, gerekse direksiyonun açısı, gerekse kullandığım diğer ss makinelere benzemesi, gerekse sahibinden com da super sport die aratınca çıkması bana motorumun ss olduğu izlenimini verdi. 600 f'e rr veya başka yüksek cc li bir maknieye gecince, ybr tecrübesi ile bu motorlara gecmiş birinden daha rahat edeceğim kesin....
Hyosung GT250R ile 30.000 km yapman gerçekten 600cc Sport modellere geçişte sana çok büyük avantaj sağlayacak. Dediğin gibi YBR'den Sport modellere geçen birinden çok daha fazla hakim olacaksın motora. Bu konuda doğru yoldasın ve bu doğru zihniyetin yüzünden seni kutluyorum. Supersport sadece 600cc Sport modellere verilen isimdir. Ben Körfez Pisti'nde GT250R modelini test ettim ve bu motor kesinlikle bir Sport değil. Sahibinden.com da Supersport kategorisinde olması GT250R'yi Supersport yapmaz. GT250R'nin Supersport ile uzaktan yakından alakası yok. 600cc bir Supersport deneyimi GT250R deneyiminden çok farklıdır.

img3204un8.jpg

img3209gl1.jpg

img3208up5.jpg

Son düzenleme:
Neden değil peki Mehmet ? Cbr 125 de mi sport değil peki ? :silent:
Not ; Bence v-strom da enduro değil... :mrgreen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
@ERDEM860

Hyosung GT250R ile 30.000 km yapman gerçekten 600cc Sport modellere geçişte sana çok büyük avantaj sağlayacak. Dediğin gibi YBR'den Sport modellere geçen birinden çok daha fazla hakim olacaksın motora. Bu konuda doğru yoldasın ve bu doğru zihniyetin yüzünden seni kutluyorum. Supersport sadece 600cc Sport modellere verilen isimdir. Ben Körfez Pisti'nde GT250R modelini test ettim ve bu motor kesinlikle bir Sport değil. Sahibinden.com da Supersport kategorisinde olması GT250R'yi Supersport yapmaz. GT250R'nin Supersport ile uzaktan yakından alakası yok. 600cc bir Supersport deneyimi GT250R deneyiminden çok farklıdır.

tabiki senin dediklerin doğrudur sonuç olarak benden profesyonellsin ve yarışıyorsun fakat benim demek istediğim şahinde araba ferraride araba :wiinkk: 600f kullanma şansım oldu tabiki benimkinden çok çok farklı ama benimki miniminnacık bir ss yiğidi öldür hakkını yeme :) en azından ben öyle düşünüyorum yada sen bu işin ehlisin sen ne dersen öyle olsun :rendeer:

boy

@tubiş
Neden değil peki Mehmet ? Cbr 125 de mi sport değil peki ?
Not ; Bence v-strom da enduro değil...
GT250R tasarımı açısından spor bir motordur ama Supersport değildir. CBR125R de spor modeldir ama o da Supersport değildir. V-Strom konusunda çok haklısın, bence de enduro değil çünkü asfalt lastiği takmışlar. Üstelik süspansiyon sistemi de enduroya uygun değil. Enduro motor araziye çıkamazsa ne anlamı var ki?

@ERDEM860
tabiki senin dediklerin doğrudur sonuç olarak benden profesyonellsin ve yarışıyorsun fakat benim demek istediğim şahinde araba ferraride araba 600f kullanma şansım oldu tabiki benimkinden çok çok farklı ama benimki miniminnacık bir ss yiğidi öldür hakkını yeme en azından ben öyle düşünüyorum yada sen bu işin ehlisin sen ne dersen öyle olsun
600F bile Supersport değil, Sport Touring, yani günümüz şartlarında yarışa uygun değil. 600RR yanında birçok özellik açısından ezik kalıyor. 600RR kullanırsan ne demek istediğimi anlayacaksın. RR (Racing Replica) nın aslında çok önemli bir farkı var. Ben sadece kelimelerin anlam kargaşasına neden olmasını engellemek istedim.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
bu arada motoru eldivensiz kullanmanı sana yakıştıramadım :mrgreen::mrgreen: tam koruma şart... tam koruma şart... :queen:

Bence GT250R yi yabana atmayın, deli bir motordur - 2. ve 3. vitesinde acaip tork sağlar, zor tutunursunuz!

Ben gt250r mi satıyorum ama içim cız ediyor resmen.. Harika bir motordu, hiç sorun çıkarmadı, 2 kişi allahın ovalarında ve dik yokuşlarda kahrımızı çekti, gık demeden :(

-t

boy

@tkalfaoglu
Bence GT250R yi yabana atmayın, deli bir motordur - 2. ve 3. vitesinde acaip tork sağlar, zor tutunursunuz!
Abicim sen 21.2Nm/7000rpm ile neden bahsediyorsun? GT250R sadece 29hp gücünde bir motor. 250cc de güçlü makinadan bahsedeceksen 60hp üzerinde konuşacaksın. KTM'nin 250cc cross motorları 66hp verirken bana 2. 3. vitesteki torklardan bahsetme.

Ayrıca pistte test ettim diyorum, hiç öyle abartılacak bir performansı yok. Eğer öyle olsaydı başlangıç motoru olarak tavsiye edilmezdi.

Son düzenleme:
Arkadaslar motor dusuk hızda hararet yapmaz . Dusuk vıteste devırı cok yuksek yaparsan hararet daha cabuk yukselır.Netıcede motor standart hararetıne her durumda ulasacaktır.Ancak fanın sureklı acması sehır ıcı dur kalktan oluyor.Bu hararet standart sevyeyı asmadıgı surece motora bır zarar vermez 3 ve 4 . vıteste 60-70km hızla durmadan gıdıldıgınde hararet kesınlıkle 80-85 ı gecmez.

@boy birşey sorcam yanlış anlama espirili yaklaşıyorum:)
cbr125 Supersport değilse ne Superbisiklet mi :mrgreen:
GT250R Supersport değilse Superçakmaspormu :mrgreen:yada Superkandırmaspor mu :) Superbisikletin bir üstümü. hangi katagori süpergeçiş motorumu :silent:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
@boy birşey sorcam yanlış anlama espirili yaklaşıyorum:)
cbr125 Supersport değilse ne Superbisiklet mi :mrgreen:
GT250R Supersport değilse Superçakmaspormu :mrgreen:yada Superkandırmaspor mu :) Superbisikletin bir üstümü. hangi katagori süpergeçiş motorumu :silent:

Aynen öyle..........:cat::cat::cat:
:queen::queen::queen::queen:

Arkadaslar motor dusuk hızda hararet yapmaz . Dusuk vıteste devırı cok yuksek yaparsan hararet daha cabuk yukselır.Netıcede motor standart hararetıne her durumda ulasacaktır.Ancak fanın sureklı acması sehır ıcı dur kalktan oluyor.Bu hararet standart sevyeyı asmadıgı surece motora bır zarar vermez 3 ve 4 . vıteste 60-70km hızla durmadan gıdıldıgınde hararet kesınlıkle 80-85 ı gecmez.

Sanırım genelleme yaptın veya ss leri bunun dışında bıraktın,çünkü bu söylediğin tezi tüm tanıdıklarım ve ben yaklaşık 1000kere çürütmüşüzdür 600rr/r-6/nınja636vb..hepsinde otoban gezilerimiz olsun şehir içi olsun veya her neresi olursa olsun söylediğin devirlerde yazın hatta baharda bile o dereceleri görmek mümkün olmuyor.Ben yazları r-6 ımla çeşme otobanda 6.vites 6500devir de bile giderken 84-85 altını görmedim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar