SSK'li olanlara bir adet soru?

Moderatör
Rapor aldiginizda gunluk ucretinizi 2 gune kadar isyeri 2 gunden sonrasini SSK oduyor hani.. 3/2'sini oduyor degilmi ? Yoksa ben mi yanlis biliyorum?

emin değilim ama öyle olması lazım... ssk dan ücret alındığını biliyorum ama..

İşyeri hekimliğinden veya herhangi bir özel sağlık kuruluşundan aldığınız eğer anlaşması var ise 2 güne kadar olan raporlardan ücret kesilmez 2 günü gecenlerin ise SSK nın belirlediği tavan ücret limiti ne kadar olan kısmını SSK aşan kısmını ise iş yeriniz öder

Örnek
sizin günlük net ücretiniz 30 YTL
SSK nın ödediği aylık üst limit 1000 YTL net rakamı bilmiyorum
bu durumda sizin aylık net ücretiniz 30x30 gün= 900 YTL
bu durumda sizin ücretiniz SSK nın belirlediği tavan ücretin altında kaldığından kesilen gün sayısı kadar ücretinizi alırsınız sizin aldığınız ücret bu tavan ücretin üzerinde ise SSK dan aldığınız rapor ücretini aşan eksik kısmını işyeriniz size ödemek zorunda

inşallah yardımcı olabilmişimdir

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Eğer asgari ücretliysen ücretin yarısını ödüyor.... Kalan yarısını işyeri ödüyor....

Ben öyle almıştım.... 40 günlük rapor vardı....Yaklaşık 700 ytl falan almıştım...

Hayır SSK ve işveren toplu iş sözleşmeleri ile karar alınmadı yada Sendikalı değil ise ilk iki günü ne ssk öder nede işveren.

aldığınız rapora göre değişir ödeme miktarı...
4 günden aşağı aldıysanız iş yeriniz 2 günlük sigortanızı ödemez ama geri kalan 2 günlük sigorta ücretinizi ptt den alabilirsiniz...
fakat raporu 5 gün aldıysanız iş yeriniz 2 gününüzü öder ve geri kalan 3 günlük sigorta ücretinizi ptt den alabilrsiniz...
tabi rapor aldıktan sonra iş başı kağıdınızla beraber ssk müdürlüğüne gidiceksiniz işlemleriniz yapıldıktan sonra ssk müdürlüğü size gün vericek şu gün gidin ücretinizi alın diye. sizde ogün gidersiniz alırsınız ücretinizi :D
fakat size tavsiyem rapor alma taraftarı olmayın acil durum olmadığı sürece

Hayır SSK ve işveren toplu iş sözleşmeleri ile karar alınmadı yada Sendikalı değil ise ilk iki günü ne ssk öder nede işveren.

evet
arkadaşım 88 yılından beri fabrika hayatındayım.2 günlük raporu ne işyeri nede sigorta vermez, sadece ücretsiz izinde gibi olursun.2 günden sonrasını sigorta öder.atıyorum 10 gün rapor aldın iki günü keser 8 gün öder

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar