Birçok arkadaş Ssangyong Actyon Sports ile aynı segmentte bulunan Mitsubishi L200, Toyota Hilux veya Nissan Navara gibi diğer markalar konusunda öneride bulunmuş. Ancak şunları da göz önünde bulundurmanızı rica ediyorum. Benim bu aracı beğenmemdeki en önemli şey fiyat/özellik oranı ve kalitesi. Şu anda satın alma konusunda net bir düşüncem yok, sadece araştırma yapıyorum.
Normalde bu 4 araç ticari araç olarak sınıflandırılsa da Actyon bunlardan birçok özellik ile farklılaşıyor. Bunlar :
1. Süspansiyon : Aynı segmentteki tüm araçların arka süspansiyonu aks şeklinde, Actyonda otomobillerdeki gibi yaylı süspansiyon sistemi mevcut.
2. Fren : Aynı şekilde diğer araçlarda ön disk arka kampana, Actyonda arkalar da disc fren.
3. Motor : Actyonda Mercedes'in ürettiği 2.0 litre dizel motor var. 141 hp ve 310 Nm torka sahip. Diğer araçların hepsi ancak 2.5 litre motorda bu performansı elde ediyorlar.
4. Şanzıman : Actyonda 6 ileri Triptronic otomatik vites var, diğerlerinde 5 ileri triptronik özelliği yok.
5. Arka kasa kapama : Actyon ile birlikte 2 tip (hard-top veya sport hard-top) kasa kapamadan istenen herhangi biri bedava hediye ediliyor. Diğer markalarda bu tip birşey opsiyonel ve maliyeti 4000-5000 TL civarında. Eğer aracı ticari olarak kullanmayacaksanız bagaj olarak kullanabilmeniz için mutlaka arkayı kapatmak gerekiyor. Ayrıca kapatıldığında ticari araç gibi değil, cip gibi bir havası oluyor.
6. Görünüm : Actyon görüntü olarak ticari araç olmaktan uzak. Özellikle arka kasayı kapattığınızda ve camlara koyu renk film çektirdiğinizde çok hoş bir görüntüsü var. Diğer markalara ne yaparsanız yapın kamyonet gibi havası var.
Diğer markalarda bu özellikler olmadığı gibi, bazılarını opsiyonel olarak istediğinizde aradaki fiyat farkı 10000-15000 TL gibi oluyor. Ssangyong 38000 TL fiyata tüm bu özellikleri barındırıyor. Bu arada Peugeot 207 ile takasa da giriyorlar, tabi şu anki kriz ortamında arabanın hakkını vermiyorlar ama birçok markada takas bile söz konusu değil.
Ssangyong Actyon Sports Pick-Up Truck Test Drive
Arkadaşlar başka sitelerden de birçok yorum okudum. Actyon Sports modeli SUV sınıfından bozma SUT adı verilen ve bu sınıfta üretilen ilk araçmış. Yazan kişi aynen şunu söylüyor...
Yol tutuş konusunda bazı testlerden bahsedılıyor. Benı uzen bu aracın yol tutuş olarak dıger Pıck Up larla kıyaslanması! Aracın bılgılerını okuyan herkes gorecektır ki bu araç sınıfından bır ılk tir. SUT dıye gecer. Bunun anlamı SUV sınıfı bır kasanın kısaltılarak Pıck UP a uygulanmıs versıyonudur. Yanı bagımsız suspansıyonları ıle bizim halk arasında CİP sınıfı olarak tabir ettiğimiz araçların kategorisinde yol tutuşa sahip bir araçtır. Bu özellik aracın gorunmeyen ama belkıde en guzel ve onemlı ozellıgıdır.
Diğer forumlardaki insanların yorumları, kullananlar ve senelerdir bu araca binenler de var..
FORD RANGER Mİ SSANGYONG ACTYON SPORTS mu (resimli)L200 de EKLENDİ
Ssangyong Actyon Sports, Actyon, Kyron, Rodius, Rexton, Musso, Korando Genel Bilgi Paylaşımı