Yaklaşık 2 yıldan fazladır 1000RR kullanıcısıyım, bakımlar 90-100tl civarı tutuyor çünkü SS kullanıyorsun servisinle öyle yada böyle kanka oluyosun dolayısıyla sana fazla geçirmiyorlar.
Bakıma 5000-6000 derler ama karadan giden bir jet kullandığını düşününce 3000'de bir gitmekte fayda var en azından ben buna özen gösteriyorum.
Hava filtresi 15 binde bir değişir ama K&N veya BMC taktığın için bunu göz önünde bulundurmazsın, yani değiştirmezsin, performans filtreni alırken 1 kere yaklaşık 200tl verirsin.
Bujiler 25bin km de bir değişir ama cahil cüheylan değilsen bunuda ucuza getirirsin, ör goldwing bujusiyle tempra bujusinin aynı olması gibi, yanlış anlaşılmasın sadece tip değil, seri numaraları bile aynı. Sen yinede bunu dert etme nasılsa tek motorla tek parça 25bin gören SS kullanıcısı yok.
En çok para lastik ve balataya harcanır, (cadde için söylüyorum) motorun birazcık hakkını veriyorsan(veremiyorsan zaten vespa SS alacan) 5000km de bir çift lastik ve ön balata değiştirmen gerekirki bunun maliyeti yaklaşık 1000tl. Bu kilometrenin 1 ayda yapıldığı zamanlarda oldukça sıktır.
Acemiysen lastiğim iyi dişleri duruyor niye masraf edeyim diyeceksin, şanslıysan virajda motorunun altına gireceği bir otobüs v.b. bir bahane denk gelir böylelikle hata moku atacak bir kurban karizmanın bakımı konusunda yardımcı olacaktır. Bunun maliyeti için Bkz. "patlama"
Birde "patlama" diye tabir edilen SS kazası durumu vardır, ki yaptığın herhangi bir kaza %99 bu sınıfa girecektir, işte o zaman babanın oğlu olsa servis seni yinede öper, allem eder öper güllem eder öper, tabi öpülecek kadar canlıysan.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.