Cümleten selamın aleyküm,
Çinli meselesiyle alakalı karalayacağım.
RKS TNT 202 sahibiyim. 12000 kmde aldım, şu an 20000 olmasına 1k var yaklaşık. Cahillikle aldım bilsem RKS almazdım. Peki yaşadığım problemler sebebiyle mi böyle konuşuyorum ? Elbette hayır. Tamamen algı meselesi yüzünden. Gelelim tecrübelerime:
Bugüne kadar ciddi olarak bir arıza yaşadım bu da benim kullanım hatam sebebiyle. Sürekli uzun yol yapıyorum ve güç yetersiz geldiği için motoru zorladım ve conta patlattı. Servisler 15k dan kapıyı açtılar. Ben tanıdık bir tamirciye 3k ya yaptırdım. Hız göstergesinde sorun yaşadım. Yine tanıdık bir tamirci abime götürdüm kablonun ezildiğini tespit etti ve sen bunu yaparsın diyip tarif etti nasıl yapacağımı sadece lehim makinesine para verip kendim hallettim. Demem o ki 8k kullandığım 20k ya yaklaşmış çinli motorumdan memnunum. Sebebi ise network sahibi olmam. Iyi niyetli tamirci abilerle haşır neşir olmam. Hava filtresini dünya paraya satıyolardı cbf150 nin hava filtresini taktım mutluyum şimdiye kadar sorun yaşamadım. Tavsiyem makinelere değil çevrenize yatırım yapın. Elbette alacağınız aleti seçerken ince eleyin sık dokuyun ama bütün mesele makinede bitmiyor.
Sorunuzun cevabına gelince de bence almayın. Sebebi ise otomatik vites bir problem çıkardığında servisi zaten saymıyorum, tamirciler için yeni bir şey olacağından tamir ettiremeyebilirsiniz.
Uzun oldu hakkınızı helal edin