Merhabalar bu alarmı gerçekten senin ve orhanyor'un paylaşımlarımdan sonra çok beğendim. İlk defa motora biniyorum ve böyle bir alarm taktırmam gerekiyor malum hırsızlık olaylarından. Yamaha xmax modeline bu alarm olurmu acaba? ona göre bende sipariş vereyim gelsin.birde ben mekanik işinden fazla anlamam böyle bir alarmı takan biri var mıdır bildiğiniz? teşekkürler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:41 ----------
Birde ebay da bunun fiyatı 132.00 usd gözüküyor doğrumudur. bir çok farklı fiyat var yanlış ürünü getirtmemek için yardımcı olurmusunuz![]()
Yamaha Xmax değil bütün motorlara olur ama her markanın marş bağlantı sistemi farklı olabilir, bu yüzden'de extra röle ihtiyacı gerekebilir. Motorun elektrik tesisatının şemasını görmek gerek!.
Fiyatlar ebay'de değişken oluyor ne yazıkki, "SPY 5000 alarm LM209" veya "SPY 5000 alarm LM212 olarak aratın. 209 ve 212 aynı beyin kullanıyor ama kumandaları farklı, hangisi hoşunuza giderse onu alabilirsiniz.:cat:
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:52 ----------
benim alarmda bugün elime geçti ptt kargo yüzünden 12 gündür orda bekliyordu şimdi takıldığım yer soketl kablo demetindeki siyah ve kırmızı kablo akünün artı ve eksi kutubuna mı bağlanıyor birde bu kahve rengi kabloyu şamandırya bağlasam sıkıntı olur mu
Siyah kablo şaseye kırmızı kablo akünün + ucuna bağlanacak. Kahve rengi kablo ise kontak çıkışına bağlanacak.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:06 ----------
uzaktan çalıştırma için mavi kabloyu tam olarak nereye bağlamak gerekiyor ben marş motoruna bağladım sigortası yandı
Mavi kablo marş motoruna direk bağlanmaz
Not: Marş rölesinin çektiği akım fazla olduğu için yükü 2.ci röle üstlenir. Bu sayede marş düğmesi uzun ömürlü olur ve sistemde voltaj çökmeleri yaşanmaz.