Alarmı takmak bu güne kısmet oldu. "
orhanyor" SPY 5000m alarm hakkında gereken bilgileri vermişti, bende alarmı motora bütün bağlantılarını yaptıktan sonraki bilgileri anlatayım.
1- Yakınlık sensörü hassasiyetini 1.5 metre mesafe içine girdikleri zaman ötecek şekilde ayarladım. fakat 1.5 metre içinden geçen kişilere ötmüyor, 1.5 metre mesafe içinden ayrılmamışsa ve orasına burasına baktıkları zaman ötüyor, süper ötesi bir özellik.

2- Alarmın darbe sensörü kumanda üstünden istenilen hassasiyete göre ayarlanabiliyor.
3- Motoru kumandadan çalıştırdıktan sonra eğer motorun direksiyonu kilitli değilse veya zincir vs. bağlı değilse, üstüne anahtarıda kontakta unuttunuz diyelim. Bu sırada biri motoru çaldı gidiyor yapılacak işlem, "
alarm aç" butonuna 3 saniye basıyoruz, sonra siren ve sinyaller cayır cayır çalıyor, 25 saniye sonra motoru ve komple kontak enerjisini kesiyor. Siz yanına gelene kadar kesinlikle alarm susmuyor.
4- Motoru kumandadan çalıştırdıktan sonra anahtarı takmanıza artık gerek kalmıyor, kumandadan kapatmadığınız sürece yola devam.
5- 5000 metre mesafe menzili henüz denemedim. Ama yaklaşık 1 kilometre mesafe kadar sokak üste çıktım ve hala full çekiyor, bu mesafeden panik butonuna basarak çalıştığını telefon ile evdekileri arayarak teyyit ettim.
6-Yakınlık sensörü kumandadan kapatılabiliyor.
7- Motorun alarmı aktif, anahtar ile kontak açılsa bile sisteme elektrik göndermiyor.
8- Motorun alarmı aktif, pasife alır ve 25 saniye içinde anahtar ile kontak açılmaz ise (veya kumanda üstünden kontak açılmaz ise) alarm otomatik olarak tekrar devreye giriyor.
"
orhanyor" SPY 5000m alarmı forumda tanıtmasaydı ben bu canavarın varlığını belki hiç bilemeyecektim, tekrar teşekkür ederim.
Bilgi paylaştıkça çoğalır.:cat: