Sprey Boya İle Dikkat Çekmeye Çalışmak

Fikir hiç fena değil.
Motosikletlerin çamurluklarında ''motosikletleri farkedin'' yazısını görüyorum ancak o kadar ufakki, ben bile yanından geçerken eğilip okudum. Yani anlaşılan bu yetmeyecek.
İstanbul'un Karaköy,Galata,Cihangir,Eminönü çevresinde son 6 ayda dolaşmış olanların gözüne bir sarı yumruk şekli çarpmıştır illaki (gören varsa söylesin tek ben görmedim dimi :)) . Araştırdığımda alman graffitici Kripoe'nin ülkemize gelip bu çevrede bunları bol bol çizdiğini öğrendim, kepenklere çizmeyide seviyormuş :)
Yani demek istediğim, elin almanı gelip güzelim istanbulda bu kadar ilgimizi çekmeyi başarıyosa bizde birlik olarak onun tek kişi başardığını daha çok, daha sağlam bir şekilde başarabiliriz!..
( sarı yumruk ile ilgili google'da araştırma yaparsanız ne tür bişey olduğunu görürsünüz, görmüşsenizde kesin hatırlarsınız. )

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Fikir hiç fena değil.
Motosikletlerin çamurluklarında ''motosikletleri farkedin'' yazısını görüyorum ancak o kadar ufakki, ben bile yanından geçerken eğilip okudum. Yani anlaşılan bu yetmeyecek.
İstanbul'un Karaköy,Galata,Cihangir,Eminönü çevresinde son 6 ayda dolaşmış olanların gözüne bir sarı yumruk şekli çarpmıştır illaki (gören varsa söylesin tek ben görmedim dimi :)) . Araştırdığımda alman graffitici Kripoe'nin ülkemize gelip bu çevrede bunları bol bol çizdiğini öğrendim, kepenklere çizmeyide seviyormuş :)
Yani demek istediğim, elin almanı gelip güzelim istanbulda bu kadar ilgimizi çekmeyi başarıyosa bizde birlik olarak onun tek kişi başardığını daha çok, daha sağlam bir şekilde başarabiliriz!..
( sarı yumruk ile ilgili google'da araştırma yaparsanız ne tür bişey olduğunu görürsünüz, görmüşsenizde kesin hatırlarsınız. )
sarı yumruk şöyle bir şeymiş,

biz de sanatımızı konuşturup motosikletleri farkedin,motosiklet kullananlar da diğer sürücüler kadar saygı görmeye layıktır yazabilirsek,hatta her yazdığımızı da fotoğraflayıp burada paylaşabilirsek başkalarına da önayak olabiliriz.

Ruhunda öküzlük barındırmayan herkes yazdığı yazının birilerinin malına mülküne zarar verip vermeyeceğini,tepki toplayıp toplamayacağını bilir.

Hocam onda şüphe yok zaten de şimdi aramızdan veya camiadan biri uygunsuz bir yere falan yazar.Sonra hiç bir düşman daha ediniriz kendimize.Bunu belirtmemdeki amaç o.Yoksa yazdığımız yeri bildikten sonra iyi de bir fikir bu.:cat:

GERÇEKTEN ETKİLİ Bİ YÖNTEM BU! Daha önce denenmiştir.

Ben ankarada yaşıyo iken, sene 2005te .
Bi arkadaşımla akşam saat 10.00 da Batıkent Ergaziden TAAA Mamak Tuzluçayıra (Otobüs istikameti olarak 30 km felan) kadar yürüyerek saat 4.00e kadar MIC ve DAMAGE yazmıştık.
Otobüs güzergahında devam etmiştik. İnsanların olduğu yerde. kimi yerde graffiti kimi yerde normal yazı ile. Yanımıza toplam 10 sprey boya almıştık.
Ve her otobüs durağının arkadasında duvar varsa boyardık.
En son mayıs bu sene mayıs ayında gittiğimde 2 yerde hala duruyordu...
5 sene sonra bile!

Kesinlikle çok ama çok etkili bir yöntem. Her motosikletli 1 sprey boya ile yapsa her sokakta olur.

Bize zaten serseri gözü ile bakılan bir ülkede içlerinden şu sözler geçmezse bende ne olim
-Şu serserilere bak canım duvarların içine etmişler-

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yalnız bu iş gece yapılır her halde
eski militanlar gibi" yazıya çıkacağız"
bi de afişleme yapsak fena olmaz
aramızda matbaacı var mı bilmem ama ben bunu asarım her panoya :)

Son düzenleme:
Güzel uygulanırsa bence harika bir fikir. Toplumda etkili biçimde "farkındalık" yaratmak için biraz anarşist olmak gerek. Şu anda sahip olduğumuz bazı hakları tarihte yaşamış anarşistlere borçluyuz. Örneğin Martin Luther kilisenin duvarına o yasak bildiriyi asmasaydı Avrupa en az bir yüzyıl daha ortaçağ karanlığında yaşardı. Belki de şu an sahip olduğumuz evrensel değerlerin (insan hakları, demokrasi, din ve vicdan özgürlüğü) çoğu kilise baskısı yüzünden şu anki seviyeye gelmemiş olurdu.

Elbet bu toplum da birgün bilinçlenecek ama örneke olduğu gibi "Martin Luther" gibiler sayesinde bu süreç çok kısaltılabilir.

Gerçi "anarşist" deyince öcü gibi birşey anlaşılıyor. Bu da doğal. Sistemin kendini savunma mekanizmasıdır. Bu da sisteme karşı geleni halka öcü gibi tanıtmaktan geçer. Sosyolojik bir olgudur.

Bu arada "güzel uygulanırsa" kısmına dikkat çekmek gerek. Aksi halde gereksiz çevre kirliliği yaratılır. Yazılan slogan da etkili bir mesaj içermeli. Klasik bir slogan çok da etkili olmaz. Reklamcı mantığında düşünüp kısa ve öz ama okuyanı mutlaka dürten birşey bulmalı. Bunu düşünelim bence.

Bu arada bu işi fiilen gerçekleştirecek olanlar bilmelidirler ki bu iş biraz risklidir. Toplumu bilinçlendirmek için biraz dürtmek gerekiyorsa bunu yapacaklar taşın altına elini koyduğunun farkında olmalılar. Tamam adam öldürmüyoruz, büyük bir suç değil graffiti yapmak, slogan yazmak ama bu ülkede bazı dönemler bu masum suç yüzünden hapiste ölenler olduğunu hatırlatmak gerek. Okan Bayülgen'in geçen ay programında söylediği gibi... "İyi bir anarşist iyi bir hukuk bilgisine sahip olmalıdır". Yani demem o ki çoluk çocuğun eline boya vermek de mantıklı iş değil. Yapılan iş iyi olmalı ki gören sempati duysun.

Son düzenleme:
Savaş abi, gerçekten çok güzel bu :mrgreen:
Ama üstünde bikini ise motosiklete oturan bi sarışın olsa ve yazılar daha büyük yazılsa çok daha mantıklı olur.
Matbaacı bi arkadaş maliyet çıkarsa, herkes 3-5 neyse bi hesaba yatırsa bu bazı yerelere, en çok ihtiyaç duyulan yerlere yapıştırılsa asılsa çok iyi olur.

Ama bizim belediyelerimiz söker bunları :cyclopsan :cyclopsan

yanlız bu yazıları her okuma yazma bilen yazmasın, mesela benim yazım çirkindir. ve grafiti olayında tecrübeli arkadaşlar yaparsa daha iyi olur. amatör çalışmalar göz kirliliğinden başka bi işe yaramıyo.

yanlız bu yazıları her okuma yazma bilen yazmasın, mesela benim yazım çirkindir. ve grafiti olayında tecrübeli arkadaşlar yaparsa daha iyi olur. amatör çalışmalar göz kirliliğinden başka bi işe yaramıyo.

Normal yazı şekilde '' MOTOSİKLETLERİ FARK EDİN !! '' yazısı 1 dk sürer.
Ama graffiti şekilde yazılması dolgun harflerle 5-6 dakika sürer. ve daha çok sprey boya gider. o boya ile 3 yere daha yazılır. Düzngün karakterlerle yazılırsa daha çok ve daha hızlı yazılabilir.

İnanın ki gece duvara bi yere yazı yazarken 3 sn bile çok önemli. Polis ve emniyet açısından.
3 sn de hayabusa 0-100 e çıkıyor :D

Amaç güzel olması değil, yeterki okunaklı olsun. Ve harfler doğru yere doğru büyüklükte olsun.

mOTOSikletLEri FArk Edin değil :D veya mutosikletlri fark idin hiç değil :D

İngiltere de THINK! adlı bir trafik biliçlendirme kampanyası vardı. Bu kampanyanın büyükçe bir bölümü de (doğal olarak) motosikletlilerin farkedilmesi üzerineydi. Youtube'da "Think! motorcycle" gibi aratırsanız TV'de yayınlanmış bir çok videosuna ulaşabilirsiniz. Sloganları da, çekimleri de çok etkiliydi. Slogan ve grafik açısından ufku açabilir.

Dediğim gibi reklamcı mantığında "kısa ve öz" şeyler çok daha etkili olur. Zira insanlar o yazıları da görmemek için ellerinden geleni yapacaklar. Bu yüzden hemen okuyabilecekleri kadar kısa ama onları dürtecek kadar etkili bir şey bulmak lazım. Okuduklarında da empati yapıp "valla doğru lan!" dedirtebilinirse canavar olur.

BİZDE VARIZ ! yazılı afişler yaptırılabilir. Savaş abinin koyduğu resimdeki gibi bi resimle :D

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Bu boya isi için Rus hatunlarla konusun.
Ne kadar sureceginin bir onemi kalmaz.
Necip Türk milleti destek bile olur.:p

Motosikleti
Forza250-cygnusL
abi örgütün ismini unutmadın da fiilen birşeyler yaptın mı o örgüt için ...

yada o yazıları okuyanlar bizler için fiilen birşey yapacaklar mı ?

Fiili bişeyler yapıp yapmamam önemli değil..... Aklımda kalmış...Önemli olan akıllarda yer etmek... :cat::cat:

Yazıları okuyanlar bizler için bişey yapacak mı?... Çok azı... Bizde buna uğraşıyoruz...

Az da olsa farkedilmek... :cat::cat::cat:

rif

Cumartesi izmir eskişehir yapıyorum.Bu uygulamayı yerine getirip fotoğraflayıp sizlerle paylaşıcaz.Başlangıç bizden olsun :queen:

motosikletleri farketmek farkındalıktan ziyade bireylerin yasalara ve diğer bireylere gösterdiği saygıyla alakalı.
yani bence ortada bir farketmeme yok, iplememe, ezip geçme var.
yani bu bir süreç ve zamanla diğer medeni toplum erdemleriyle birlikte yükselecek.

unutmayın, onca çalışmaya rağmen bu memlekette "bel fıtığı" tüm şiddetiyle devam etmekte :p

Arkadaşlar bu işi eline sprey boyayı alan her kişinin yapmaması gerektiği konusunda size destek veriyorum.Evet çünkü yapılan şeyler göze güzel gözükmeli ve estetik kaygısı geri plana atılmamalı.Bu sebeple grafiti yi grafiti yapan, diğer bir deyişle bu işi sanata dönüştüren kişilerle işbirliği yaparsak, ortaya çıkanlar tadından yenmez .:wiinkk::cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar